קצת באיחור

hilalevi210

New member
קצת באיחור

הייתי אצל ד"ר סוראינו וללא ספק קבע שצריך לנתח ואין מה לדחות , לפי הבדיקות השחלות שלי דבוקות וגם המעי מעורב, אז קבענו תור לניתוח ב19.10 הטרום ניתוח ב16.10 יש לכן טיפים עבורי טיך להתכונן..? רציתי לדעת כמה זמן בד"כ נמצאים בבית חולים- ומתי חזרתן לשיגרה, לעבודה.. וכמה זמן הבטן הייתה נפוחה? וכמה זמן ימי מחלה אז שיהיה לכולם רק בשורות טובות ושנה טובה ומתוקה

../images/Emo50.gif

מצרפת לך את רשימת ההצטיידות לקראת הניתוח מהטאגליינס. לגבי השהייה בבי"ח זה תלוי מה יעשו בניתוח, יכול להיות שתשוחררי יום לאחר הניתוח ויכול להיות שישאירו אותך עוד מספר ימים. ימי מחלה בבית בין שבועיים לשלושה.

זואילי

New member
לא זוכרת אם את עושה ניתוח בציבורי

אם כן, אז בטרום ניתוח (פגישה עם אחות ומרדים ואולי גם רופא) - המון המון סבלנות כי את יכולה לשרוף שם 3 שעות רק בהמתנה. אם תקבלי לשתות סופודקס, אז לדלל אותו בספרייט או כל דבר אחר ולשתות תוך כדי עצירת נשימה. לדאוג לנייר טואלט רך ביותר ומגבונים לחים....(גם לימי האישפוז) כי נייר טואלט של בי"ח זה לא להיט. לבקש מהמרדים שירשום (ולראות אותו רושם!) ואליום, כי זה בהחלט מוריד את סף החרדה ביום הניתוח. עדיף ואליום אחד בלילה לפני ועוד אחד טרם כניסתך לחדר ניתוח. לא לשכוח לספר אילו תרופות את לוקחת, ולהביא איתך לאישפוז (מה לעשות שלא תמיד ביה"ח יספק לך תרופות שאת לוקחת באופן קבוע...). תוודאי מראש עם סוריאנו מה קורה עם דיכוי אחרי הניתוח, כי הרבה פעמים אני קוראת פה על בנות שלא יודעות מה השלב הבא אחרי הניתוח. כך שמראש יהיה לך מרשם.... (כמובן אם את מתכננת להיות בדיכוי). לגבי הזמנים ששאלת - מאוד אינדיבידואלי.

sheronher

New member
בהצלחה

אז קודם כל שיהיה לך המון המון בהצלחה. אני הייתי בבי"ח 3 ימים - יום אחד לפני הניתוח, היום של הניתוח ועוד יום (היום בו השתחררתי). אבל זה אינדיבידואלי משום שזה תלוי בך ובהחלמה שלך. אני לא ביקשתי ואליום אבל בכל זאת נתנו לי. חזרתי לשגרה תוך פחות משבוע אבל חזרתי לעבודה תוך שבועיים בערך. פשוט צריך לנוח הרבה אחרי. הבטן שלי לא היתה נפוחה מאוד אלא הנפיחות ירדה מאוד מהר. אני ממליצה לך לרשום לעצמך לבדוק עם כמה המוגלובין יצאת מביה"ח מאחר ואצלי לא דאגו לומר לי שההמוגלובין שלי נמוך וכשחזרתי הביתה הייתי כל הזמן מותשת ועם סחרחורות, לאחר עיון בסיכום מחלה ראיתי כמה המוגלובין יש לי והלכתי לרופא לקבל ברזל. גם הרופא שהגעתי אליו אחרי הניתוח לא יתייחס להמוגלובין משום מה אבל כשהלכתי שוב לרופאת המשפחה החדשה שלי (מאחר ועברתי דירה) היא מיד שמה לב לזה ונתנה לי ברזל. זה מאוד עזר לי. קחי איתך מגבונים, סבון ריחני כי תמיד טוב להרגיש טוב עם עצמך. אטמי אוזניים (מומלץ מאוד, כי את לא יודעת בדיור עם מי תהיה בחדר- לי היתה בחדר מישהי שעשתה לי את המוות), סווצר חם ללבוש כי קר מאוד בביה"ח, התחתונים החד פעמים היו נהדרים (מומלצים), יש רשימה פה באתר אני לא בדיוק זוכרת איך קוראים לה פה אבל אני בטוחה שהבנות כאן יעזרו לך להגיע אליה יש שם דברים מאוד הכרחיים. שיהיה לך המון בהצלחה ומחכה לשמוע איך היה לך. בהצלחה!

lilo4

New member
שיהיה בהצלחה ../images/Emo57.gif

לא עברתי את הניתוח, אז אין לי באמת מה לייעץ. אני רק שולחת לך
ענקי, ומקווה ומאחלת שהניתוח יעבור מהר ובשלום, שכל הנגעים יוסרו בהצלחה, וכמובן שאיכות החיים שלך תשתפר מ-א-ו-ד אחרי הניתוח. כמו שכתבו לך בפורום, כל אחת מגיבה אחרת לניתוח, ובאמת חשוב שתהיי קשובה לגוף שלך. אם את מרגישה שאחרי כמה ימים את כבר יכולה להיות יותר פעילה- אז לכי על זה. אבל אם את מרגישה שאת סחוטה והגוף לא מסוגל- אל תאיצי בו. פשוט תקשיבי לעצמך, תראי מה את מרגישה שאת צריכה לגוף שלך, כי אלה הרגשות הכי נכונים.

בלה73

New member
חוויות לפני/אחרי ניתוח

מאחר ועברתי את הניתוח ביום שלישי שעבר, הזכרון עדיין טרי. הבנות פה כבר נתנו טיפים מעולים ואני לא אחזור עליהם. אולי רק להוסיף איזה ספר טוב כזה שאפשר לקרוא בכיף (ממליצה: משאלה אחת ימינה של אשכול נבו - כמובן עניין של טעם אישי!
). אני הסתובבתי רוב הזמן עם השק הורוד הזה של בית החולים כי אצלי הבטן היתה מאוד נפוחה וכל מגע כאב, אבל אם בא לך ללבוש משהו משלך הייתי ממליצה להביא גם איזה טרנינג ממש רפוי וגדול. אה, וחשוב מאוד - לנסות להביא מצב רוח חיובי
יום לפני הניתוח תתבקשי לשתות בקבוק סופודקס שיתחיל לעבוד אחרי שעה-שעתיים. אני לא הפסקתי לרוץ לשרותים כל הלילה, וגם בבוקר של הניתוח....חוויה מרנינה (ומכאן חשיבות נייר הטואלט הרך). בערב חיברו לי את הפרפר (כך קוראים לזה?) לוריד. בבוקר שאחרי ביקשו שאתקלח לפני הניתוח ואז חיברו לי עירוי של אנטיביוטיקה ונתנו לי בזרוע זריקת הפרין (לנשום עמוק לפני!). כשהייתי כבר מורדמת בחדר הניתוח גם חיברו לי קטטר שתן שאותו הוציאו לאחר הניתוח (קצת לא נעים, אבל לא כואב). לאחר הניתוח: האחיות במחלקה נותנות משככי כאבים לפני דרישה, ואפילו בדעה שרצוי לקחת משככים על מנת לקום מהמיטה ולהתהלך כמה שיותר מהר. ההליכה מזרזת את ההחלמה. הציעו לי אופטלגין נוזלי שאינו דורש הוראת רופא, ובהוראת רופא אפשר גם לקבל משהו קצת יותר חזק (האופטלגין לא השפיע עלי). מהיום השלישי כבר לא נזקקתי למשככי כאבים. לגבי שהות בבית החולים - כמו שנאמר כאן, זה מאוד אינדבידואלי. אני הייתי חמישה ימים באשפוז מאחר והניתוח היה קשה מהרגיל ומאחר והיו הרבה הדבקויות למעי. חיכו עד שתהיה לי יציאה על מנת לראות שהמעי תקין. גם אני חיכיתי. וחיכיתי, וניסיתי. אצלי גם הבטן היתה נפוחה יותר ממה שמצופה. חיכיתי לקקי הזה כמו למשיח, בחיי. במוצאי שבת זה קרה, ויום ראשון שחררו אותי. אז שיהיה בהצלחה, ואת לא לבד פה!

למעלה