קצת אמנות...

קצת אמנות...

נתקלתי לאחרונה במספר ציורים מאוד יפים באתרים באינטרנט... תהיתי אם עוד מישהו ימצא בהם חן,ואולי אף ישמשו לו כדסקטופ או משהו את הפרשנות לכל תמונה (ויש הרבה פרשנות) אשאיר לכותבי הפורום, כמעין חידת אלישב שכזו,שלא ירגיש לבד :)

זה כלום לעומת הציורים המדהימים...

ו ה מ ק ו ר י י ם התלויים במשרדו של ידידינו יוסי מיליס.

יואל, אתה מסתכן...בחשיפה

עכשיו רק נותר לשחזר מי מבין מאות הטייסים שהיו במשרדי מתאים לרמזים שפזרת פה בעבר.... בכל אופן, להלן הסיפור מאחורי הציורים הנ"ל: מדובר בסידרה נדירה של 4 ציורים מאת הצייר מייקל טרנר שנחשב למוביל מבין ציירי התעופה. הצלחתי "לשים יד" על 3 מהם ולאחרונה גם על הרביעי (הוא בדרך אלי) והאמינו לי זה היה מאוד קשה לאתר את כל הסדרה. בסידרה הזו שהופקה במהדורה מוגבלת ביותר מצויירים ארועים שיש לגביהם תעוד מלא (תאריך, מקום, שמות טייסים, משימה). כל הארועים הם ממלחמת העולם השניה ומלבד חתימתו המקורית של הצייר, חתומים הטייסים עצמם (חתימה, שם מלא, דרגה ותפקיד) על הציורים. סדרה זו הופקה בשנות השבעים כשהטייסים היו עוד עמנו ובחיים. הנושאים: טיסת המבחן הראשונה של הספיטפייר (הטייס: אלכס אנשאו), המראה של 3 הוריקנים משדה דשא בצרפת בתחילת המלחמה (נדמה לי 8/41 , כל 3 הטייסים חתומים), המראה של 3 ME-109, משדה בצרפת (כאן חתום רק המוביל, 2 חבריו לא שרדו את המלחמה), קרב אויר מעל צוקי דובר בין ספיטפייר למסרשמידט (שני הטייסים חתומים !). אם יש לכם עיניין, אנסה להעביר פה בפורום את התמונות. יוסי מיליס

יוסי, בבקשה תעביר את התמונות,

זה יהיה שומר מסך נהדר... בכל מוזיאון תעופה יש את פינת התמונות האלה ואני בד"כ מתעכב שם לא פחות מאשר ליד המטוסים עצמם.

שאל את יונה היא מכירה אותי היטב..

וכן, אני מאד מעוניין לראות את התמונות המדהימות שוב.

יואל, זה פשוט... ´נוק אאוט´...

זה אומר שאתה ממש לקוח קרוב. למי שעוד לא הבין, יונה היא הפקידה הראשית במשרד. יש לי תחושה שאני מזהה אותך אך אפנה אליך בענין ביום א´. אם זיהיתי נכון אני חייב לך גם תשובה מ´מגדל´, אני בכוון ??? מטפל בהעברת הציורים, מקווה שעוד היום או מחר. יוסי מיליס

יוסי אתה תותח!!!!!!!!!!!!!!!!

גם העכבר של המחשב שלי נח עכשיו על הפד שנתת לי במתנה.

ציורים מקוריים

לא יודע עד כמה מקוריים. לפני כשנה, זכיתי לראות תערוכת ציורי תעופה, רבים מהם ממלחמת העולם השניה, המעוטרים בחתימת ידיהם של צוותי המטוסים המקוריםם. ולא תאמינו, את התערוכה הוצגה באיזה מוזאון לאומנות במלון בסינגפור! היו שם כחמישים ציורים מקוריים! אריאל

אם כבר התחלתם.. אז אני מחפש תמונה

מסויימת, אילוסטרציה בה רואים כמה מטוסי תובלה/נוסעים גדולים בחניה ומטוס קל שממריא לפני האף שלהם. מתחת לתמונה כתוב: "In life, you´r either a pilot or a passenger. It´s your choice" מישהו מכיר?

אז מה חדש ?? !!

הבדיחה עם היבלת היתה טובה, אבל נראה כאילו אתה משתעמם, וחוץ מזה אתה לא מגיב על EMAIL ששלחתי לך. תודה על החומר ששלחת לי.

למעלה