קצת אור

roni yoffe

New member
קצת אור

"שוב הייתה לי ההרגשה הזאת שאיתה הגעתי אל הלימודים האלה – שהגעתי למקום טוב ומרשים. אבל כבר ידעתי שזאת רק סוג של אשליה. בניגוד לפעמים הקודמות שהבנתי שזאת אשליה, זה לא היה דבר רע. אלא אז הבנתי שתמיד אוכל להתקדם הלאה ושאין לזה סוף. תמיד אוכל להגיע גבוה יותר ותמיד אוכל להיות טובה יותר במה שאני אוהבת." לקריאת הפוסט המלא בצירוף גלריית ציורים מלפני תחית הלימודים: http://roniyoffe.com/blog3.html

roni yoffe

New member
מה הקשר?

ולמה לא? (לא שאלמד אצלו איי פעם.. יש לי את המורה הכי מקצועי בישראל.. אבל בכל זאת)

aharonavsha

New member
אני שמח שאת מרוצה מהמורה

שלך אבל, לי יזיק לך ללמוד מעוד שיטות ועוד גישות לציור. אבל, אני לא ממליץ על הירשברג. מסיבה פשוטה "למדתי" שם בכמה קורסים יקרים ביותר.

roni yoffe

New member
אני לומדת עוד

עוד המון המון מהמורה הנוכחי שלי. ושוב אחזור על עצמי ואומר שהוא הכי מקצועי בישראל. עם הכי הרבה ידע בתחום הפלסטי. אין לזלזל בהירשברג, הוא יודע מה הוא עושה. אבל לא ראיתי אצל תלמידים שלו, או אצלו, משהו שלא אוכל לקבל מהמורה שלי. והמחיר ממש לא רלוונטי כשלומדים מקצוע שחשוב לך. במיוחד לא במקצוע הזה - ציור. אם קיבלת רושם רע או שלא הגעת לתוצאות אצל הירשברג אני מניחה שזה כי לקחת "קורסים". בקורסים לא לומדים מקצוע ולא מקבלים ידע בסיסי ש"יושב" אצלך על מנת לפתח אותך. בקורסים טועמים ולומדים להכיר דברים חדשים, מתנסים ומשחקים בשביל הכיף. לרוב, מי שיוצא מרוצה הם אלה שחיפשו אפקטים שיעשו להם עבודה קלה ומרשימה יחסית למה שהיו מגיעים אליה קודם לכן. בלימודים ממש, יש לטחון עשרות שעות של עבודה גם בשיעור ובעיקר בבית, ורק אז באמת תזכה לראות תוצאה משמעותית.

לא שרשרת למקום הנכון, אבל בלי קשר,

בית הספר של ישראל הירשברג לציור נחשב מקום מאד טוב ללמוד בו. לכן, אם יש לך ניסיון אחר, או שתפרט, או שלא תכתוב כלום.

aharonavsha

New member
פשוט מאוד. קורסים יקרים

והתמורה אפס. לקחתי כמה קורסים וזו היתה התוצאה. אין לי מה להסתיר, זו האמת. מה עוד אתם רוצים לדעת?

מעניין

הרבה אנשים שלמדו אצלו הגיעו לתוצאות מדהימות. אני לא שוללת ולא מזלזלת במה שאתה אומר, שאתה לא הגעת לתוצאה, אבל יש גם המון תוצאות טובות בשטח. אני חייבת לציין שיש תלמידים שלו שמציירים ציורים מדוייקים שלא מרגשים אותי בכלל. אבל דווקא תוצאה מדוייקת זה דבר שכן בד"כ משיגים אצלו.

aharonavsha

New member
אולי את מכירה, אני

לא שמעתי על ציירים שלמדו אצלו וממשיכים לצייר. אבל אולי אני טועה.

roni yoffe

New member
יש לו שני תלמידים שפתחו בית ספר לציור

בתל אביב...... אני מניחה שהם ממשיכים לצייר........ בהתחשב בזה שאחד מהם הציג במוזיאון תל אביב בשנה שעברה (או שזה כבר היה לפני שנתיים...?) אני לא באה לסנגר עליו או משהו, מעולם לא למדתי אצלו ואין לי כוונה כזו, אבל ללכלך כך על אדם שלא נוכח בדיון הזה זה פשוט מגעיל. במיוחד כשהוא ניסה ללמד אותך משהו - ולא משנה באיזו תדירות או מסגרת.

אני מכירה ארבעה

אבל לפי מה שהוא נחשב אני מאמינה שיש הרבה יותר. גם אם אתה לא המשכת, אני מאמינה שמי ששוקל/ת ללכת ללמוד אצלו לא צריכ/ה להחליט רק לפי המקרה שלך.

למעלה