קצר עמוק בתקשורת

Nookeet

New member
קצר עמוק בתקשורת

מתנצלת על האורך. אף פעם לא הייתי טובה בקיצור (אולי זו חלק מהבעיה). מטבע הדברים לא יכולתי לתאר את כל הדברים שקרו וגורמים שהביאו אותי לכתוב ולהתייעץ כאן. מתנצלת אם גם חוזרת על עצמי, אני מאוד "בתוך זה" בימים האחרונים, ומרגישה שלא לגמרי מצליחה להסביר את עצמי. מקווה שמה שכן כתבתי יספיק בשביל לשפוך קצת אור ולשמוע תובנות מכם.

בני זוג קרוב ל-7 שנים, גרים ביחד עוד מלפני שהפכנו לבני זוג, נשואים קרוב ל-4 שנים ובשנה האחרונה גם הורים.
יש בינינו אהבה והערכה גדולות מאוד, ולפני הכל אנחנו באמת החברים הכי טובים. מדברים הרבה, מנסים לשמור על תקשורת בריאה ופתוחה, ולהימנע ולמנוע מצבים שעלולים להתפתח לחוסר הסכמה, ריבים ומשקעים. בזמן האחרון, פשוט לא מצליחים לתקשר כמו פעם.

יש בינינו הרבה דמיון בדברים מסוימים (נשמות תאומות, יש האומרים), ובדברים אחרים שונים מאוד. בעיקר בטמפרמנט, בתחושת הדחיפות הפנימית, ובהתנהלות התכנונית קדימה. אני מחושבת מאוד, מאוד תפעולית, חייבת שתהיה לי תוכנית/תסריט פעולה לכל מצב, מאוד אנאלית, ומאוד פסימית. והוא הרבה יותר זורם, חולמני, אחד כזה שעד לאחרונה הכל הסתדר לו טוב בלי יותר מדי מלחמות (אצלי בדיוק ההיפך. כל דבר שהושג, הושג בדם יזע ודמעות).
מאז ומתמיד בזוגיות בינינו אני הייתי היוזמת והוא המובל. ידענו את זה אחד לגבי השני עוד מההתחלה, ולמרות זאת ובגלל האהבה והחברות הגדולה, דבקנו אחד בשניה.
אם וכאשר היו מחלוקות בינינו, הן כמעט תמיד היו קשורות או נעוצות בדיוק בהבדלים הללו. עד שנולד בננו, גם כשבאופן נדיר התעוררו קשיים וריבים, הצלחנו לדבר ולהחליק ויחסית ממש להסתדר. היינו מאותם הזוגות שבאמת לא רבים (כמעט).
בשנה האחרונה, אתם יכולים לנחש, נקלענו למצב מאוד לא מוכר לנו, שיחסית אנחנו מתווכחים ורבים הרבה. לא מצליחים להגיע אחד אל השני באמת, הוא לא מבין אותי, אני לא באמת מבינה אותו, תחושה שאין באמת סגירה לוויכוחים, שנינו לא יוצאים עם תובנה או הבנה האחד של הצרכים והרצונות של השני, וכל פעם מתנהל אותו הויכוח בנוסח טיפה שונה.

אני מרגישה שאני נאלצת לעשות מיקרו מאנג'ינג לכל דבר כמעט שקשור לחיינו המשותפים. מניקיון, דרך בישול, ועד לטיפול בחשבונות, בתקשורת מול המשפחה המורחבת, לו"ז של הילד ועוד ועוד.
אני מרגישה שמונח לי עול עצום על הכתפיים, אני סוחבת גם אותו, וגם אותי, וגם את התפקוד והתיאום הזוגי, עלי. מרגישה שאם לא אזכיר לו לעשות כך וכך, ולטפל בדבר הזה וההוא, הדברים לא נעשים, ואם נעשים, אז כלאחר יד ואפילו לא ב"חצי כוח". עד כדי כך שאני מרגישה שאו שאני עסוקה בלהקדים תרופה למכה, או שאני עסוקה בסוג של בקרת נזקים. כאילו בן זוגי האהוב, החכם והמוכשר בטירוף (הוא כזה בדיוק) הפקיד את השכל אצלי למשמורת. והעניין הוא, שהוא באמת משתדל, או לפחות נראה שהוא מאוד כן במאמצים שלו. אבל גם נראה שהמאמצים שלו נעשים יותר כדי לרצות אותי וקצת לסתום לי את הפה, מאשר כדי להיות עזר כנגדי, שותף מלא ופעיל בחיים שלנו.
הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה שלא לפתח טינה כלפיו על כך. אני צוברת וצוברת דברים קטנים (שטותיים לכאורה) ומתפוצצת בעוצמה ובתכיפות.
לא עוזר שאני מנסה "להרים דגל" כל פעם שמשהו קטן מעכיר את רוחי. הוא לא מבין את הרמזים (זה לא רמזים, אני בפירוש אומרת "עכשיו קרה כך וכך, זה מרגיז אותי בגלל כך וכל, ואני מציינת את זה עכשיו כי אני לא רוצה שיהפוך לכדור שלג). והדפוס הזה של להישען עלי, על "הניהול" שלי, נשאר. מילא הייתי נדחפת לזה מדי פעם, זה היה בסדר. אני טובה בזה, הוא צריך את זה, כולם מרוויחים. אבל זה כבר נהיה סוג של ברירת המחדל של הדינאמיקה בינינו, ואני סובלת מזה מאוד.
אני כל הזמן חוזרת לזה ואומרת (וגם מתכוונת) שאני לא רוצה לנהל אותו, הוא לא ילד שלי, לא פקוד שלי, אני לא הבוסית שלו, ובוודאי שלא אמא שלו.
אני לא אוהבת להידחף לנישה הזו, זה מוציא ממני דברים רעים ורוע כלפיו שלא מגיע לא לו ולא לי.
הוא טוען שאני צריכה להרפות, לתת לו לעשות וליזום לבד. ולקחת בחשבון שהוא לעולם לא יוכל לעשות דברים טוב כמו שאני חושבת שהם צריכים להיעשות. בתגובה אני מציינת שאם אני מרפה, אז אח"כ אני גם עסוקה בבקרת נזקים וגם יותר מתוסכלת וכעוסה, וחוזר חלילה.
הוא טוען שאני לא רואה את הדברים הטובים שהוא עושה, שאני מגמדת אותם כחלק מהנטייה שלי לראות שחורות ולהתמקד ברע. כנראה שהוא צודק.
חורה לי אבל שהוא לא מבין שאני לא רוצה בכלל להתעסק בפנקסנות הזאת של מה עשית או לא עשית, שאני לא מבינה למה בכלל צריך לדבר על מה עשית או לא. למה בכלל צריך לבקש שיעשה.
ועייפתי כבר מלחפור, ללמד, לחנוך, להסביר, לבקש ולדרוש שיעשה אפילו חצי מזה. אני פשוט לא מבינה למה כל פעם מחדש אני צריכה לבקש כל דבר קטן. Every fucking time.
ואני כבר עייפה. ומתוסכלת. כי הוא מכיר אותי כ"כ טוב, יודע בדיוק מה makes me tick ולמרות זאת, אם להשתמש בביטוי מאוד פדגוגי, כאילו אין עקומת למידה, וכאילו אני והמאמצים שלי שקופים לו.
הגענו למצב שאני פשוט לא מצליחה להסביר את עצמי בלי להתדרדר להעלבות ברמה של ילדים בני 15. וגם זה מתסכל אותי. מרגישה שעם כל הרהיטות שלי (ושלו) אנחנו מקיימים דו שיח של חירשים.
בן זוגי אבא מדהים, הוא מבחינתו מפרגן לי את כל הזמן שאני צריכה או רוצה כדי לצאת ולהתאוורר (זה הדדי אגב). הוא אוהב את הילד (אי אפשר שלא  הוא ילד מקסים, חייכן ומצחיק) וכמה לזמן איתו. תקופה מסויימת לאחר שחזרתי לעבודה הוא גם היה אבא במשרה מלאה. כך שהתלונות שלי כלפיו לא נוגעות לטיפול המיידי בילד, או לכך שאינו מאפשר לי לנוח ולהתאוורר.

אני מניחה שחשוב לציין בהקשר הזה, שעברתי הריון ולידה מאוד קשים וטראומתיים, ושחלק מתופעות ומכאובי ההריון והלידה עוד לא עברו, כמעט שנה אחרי הלידה. כנראה שחלק מזה גם כולל דיכאון אחרי הלידה (לא אובחנתי אצל בעל מקצוע, אני פשוט מניחה שזה המצב).
גם המצב הכלכלי הורע מאוד לתקופה ומצב בבית היה קשה עקב כל מיני מהלכים שנחתו עלינו מאוד בהפתעה ולא קשורים בנו ישירות. חלומות של שנים התנפצו ויצרו שבר מאוד גדול (גם סוג של משבר אמון בינינו. אחד החלומות הגדולים שלנו היה מעבר לחו"ל, תלוי התפתחות בקריירה של בן הזוג. דברים לא התנהלו כמתוכנן – זה קורה ולא זה מה שמפריע לי – אבל הוא לא דאג להיות מספיק ברור וחד לגבי זה שהאופציה מתמסמסת ולא תצא לפועל, במשך חודשים ארוכים. בזמן הזה, כדי לאפשר את ההתפתחות שלו והיציאה לחו"ל, המשכתי להתפשר על מקום העבודה שלי ועל תוכניות ללימודים שיקדמו אותי). נוספת לכך העובדה שהמשפחות שלנו גרות רחוק ולא ממש זמינות לעזור פה ושם בלי שזה יהפוך לסיוט לוגיסטי, תורמת לכך שנדיר שיש לנו כמה שעות לעצמנו להתנתק ולמלא מצברים ביחד.

עכשיו אנחנו מתחילים להרים את הראש כלכלית, אבל אין ספק שסיר הלחץ שבו היינו בשנה האחרונה, עם המצב הכלכלי, ההיריון, הלידה, הילד החדש והראשון שבא ושינה את האיזון, החלום ושברו (מתנצלת על המלודרמטיות), הכל מאוד משפיע.
אבל אני יודעת שהפערים שבינינו אמנם אולי הועמקו בעקבות הנסיבות, אבל הם יישארו גם אחרי שהכל מסביב ירגע ויסתדר.
השאלה היא איך להתמודד עם הפערים הללו. מה עוד אנחנו יכולים עכשיו ולעתיד לעשות כדי שהמצב בינינו לא יתדרדר. שנצליח להגיע אחד על השני, שנצא מוויכוחים לכל הפחות עם תובנות, עם דרכים להתמודד.

אני לא שוללת טיפול זוגי (עוד לא הצעתי זאת, אני מאמינה שיתנגד בהתחלה ואח"כ יתרצה) אבל הייתי רוצה לשמוע קודם תובנות מכם. מה אני, אנחנו, עושים לא נכון.

מותר (אפילו רצוי) להיות כנים עד בוטות.
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
ההסבר הרדוד והשטחי שלי

רוב הזוגות, כשהם מחליטים לעשות ילד, לא מבינים בכלל מה המשמעות האמיתית של זה. זה נראה להם מדליק ונחמד, עד מדהים ומופלא. את החרא שבא עם זה, הם לא מבינים.

האמת היא שזה כך בהרבה תחומים בחיים. גם מי שהולך ללמוד מקצוע לרוב אין לו מושג ירוק איך זה לחיות במקצוע הזה. ומי שמהגר למדינה זרה, אין לו מושג מה זה לחיות שם. זו דרכו של עולם.

תתארי לעצמך זוג נחמד, בדירת 2-3 חדרים, רכב וחתול. מסתדרים יפה, החיים מתוקים, קצת חמוץ פה ושם, אבל בסך הכל סבבה.

עכשיו באים ומכניסים להם לדירה 5 אריתראים (מי שחושש מגזענות יכול לדמיין במקום אריתראים, 5 אסקימוסים).

מה יקרה לאיכות החיים של הזוג הזה? ניחשת נכון...

עכשיו השאלה היא מה יותר קשה: 1 תינוק או 5 אריתראים?
המחקר המודרני עדיין חלוק בשאלה הזאת, אבל מקובל להניח שזה בערך דומה.

זה מה שקרה לכם.
הסתדרתם סבבה.
נכנס תינוק.
עם דיכאון אחרי לידה או בלי (עדיף בלי, אבל מה לעשות) - זה חייב להידרדר.

עכשיו החיים קשים, צפופים, יקרים, מלחיצים, וגם לא הפיכים.
הלך עליכם.
לא עוד חופשה ספונטנית ביוון.
לא עוד שנ"צ.
לא עוד סקס מתי שבא.

אפשר כמובן להתסדר עם ילד. מיליארדים עושים את זה.
אבל זה לא אותו דבר.

ועכשיו נשאלת השאלה: מי אשם.
והתשובה היא: זה תמיד הצד השני.
אילו רק הוא היה...
ואילו רק הוא היה זוכר...
ואילו רק היה שם לב...
וכולה מילה קטנה, מה אני כבר מבקש/ת?

---

בקיצור, נכנסתם לעולם חדש וקשה.
יש לו גם הרבה יתרונות, שמחה, סיפוק, נחת ומשמעות.
אבל זה בערך שעה ביום.
שער ה-23 זו עבודה קשה.

---

המשבר ביניכם יושב על אותם עניינים שתמיד היו, רק שעכשיו הם יותר קריטיים.
ברור שמיקרו מנג'מנט זו טעות קלאסית.
גם הקטנת ראש מצידו זו טעות קלאסית.
אבל התובנה המפתיעה הזאת לא ממש עוזרת, נכון?

טיפול זוגי יכול לעזור.
גם ל.ס.ד. או אלכוהול.
או חזרה בתשובה.
מה שתבחרו.

שילה1

New member
כהתחלה-טפלי בעצמך.בררי עם איש מקצוע

אם יש או אין דכאון ומה עושים .לאחר מכן או במקביל-קצת פחות יהירות,קצת פחות ביקורת,קצת יותר הבנה והתחשבות.לכל אחד מכם האופי שלו.כך היה וכך יהיה.ומכאן-לא הבנתי את הבעיה.תיקשורת?אפשר ללכת ליעוץ זוגי וללמוד אותה.יעזור?יש כאלו שכן ויש כאלו שלא.

niva99

New member
את קטר והוא קרון

ידעת זאת מהתחלה.
היהפוך קרון לקטר - ולהפך?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

נוסעת27

New member
זיהיתי הרבה האשמה כלפי הצד השני

ומעט מאוד האשמה עצמית. אם בעלך היה כותב כאן בפורום.. נסי לדמיין לעצמך רגע בכנות.. מה הוא היה כותב?
כנראה שהפתיחה הייתה דומה, מדבר על אישה שחשובה לו שהוא אוהב. שהכל היה מדהים עד ש.... (ילד? כנראה..)
היה מתאר את האישה שלצידו כהדומיננטית בקשר. היה מספר כמה הוא מתוסכל, שהוא מרגיש שהיא לא מסוגלת לשחרר את הרצועה. הוא רואה את התיסכול שלה, אבל היא לא נותנת לו צ'אנס. מראש מנבאת שחורות שהוא ייכשל ולא יעמוד בתפקידו ולא יעשה את המוטל עליו, זה מסרס אותו לגמרי, וכנראה שגם הוא נכנס למן לופ כזה שבגלל שכל הזמן מצפים ממנו להיכשל הוא כבר בכלל לא באמת מנסה. תחושה דיי מנחוסה שלא סומכים עלייך בכלום. יספר שהוא מרגיש שהוא ה"אנדר דוג" בקשר הזה עם אשתו, שבא לו להרגיש שוב כמו גבר, כמו אבא. כמו פרטנר שווה.
&nbsp
עכשיו.. אני חושבת שכל העצות בפורום הזה לא יספיקו לכם, כי נשמע שיש כאן משבר שכרוכים בו המון דברים שהם לא בדיוק בשליטתכם- ילד שנכנס לחייכם ומשנה את כל האיזון, דיכאון אחרי לידה- בטח ובטח. אתם צריכים ללכת לטיפול זוגי יחד. זה לא אומר שמשהו לא בסדר בזוגיות שלכם. זה אומר שאתם זוג שאוהב אחד את השניה ועברו כמה טלטות (הן בחיים והן בזוגיות) וצריך פרספקטיבה חיצונית שתעזור לפשט ולהבין את הדברים, וגם בעיקר תסייע להבין אחד את השניה...

אין צורך להכביר במילים אודות התפקידים שנטלתם על עצמכם

כי נראה שמבחינת תובנה, ברור לך שאם את החלטת להיות המורה חמורת הסבר, לא נותר לו אלא להיות התלמיד הסורר (וגם ההיפך הוא הנכון).
מה שכן, אני יכולה לספר לך איך אנחנו התמודדנו עם זה לפני 10 שנים, כשמצאנו את עצמינו עם פעוטה ותינוקת, תשושים ועניים ובמערך כוחות דומה לשלכם.
(בעצת המטפלת הזוגית) בנינו לעצמנו לו"ז שבועי עם חלוקה יומית (ואפילו לפעמים בתוך היום) של אחריות על התחומים השונים: מי אחראי בכל יום על הכנת ארוחות, מי אחראי על המטבח (כלומר בערב, לפני שהולכים לישון לדאוג שלא יהיו כלים בכיור ושהכל יהיה נקי ומוכן ליום חדש), מי אחראי על כביסה וניקיון וגם על התארגנות בבוקר, מקלחות בערב, השכבה ואפילו על בילוי אחר צהריים (יציאה לגן שעשועים, חברים וכו'). בתוך הלו"ז היה אחר צהריים/ערב אחד פנוי לכל אחד מאיתנו. הלו"ז ישב על המקרר, עודכן בכל שבוע בדיון בינינו (תוך התאמה לשינויים: חוג בלט, הפסקת הנקה וכו') והיווה את העוגן לתחזוקת הבית והמשפחה.
בתוך זמן קצר זה די הפך לטבע שני, היום אין לנו לו"ז כזה על המקרר, הוא נמצא בראש של כל אחד מאיתנו וההרגלים של אז די התקבעו.
חשוב לציין שהשתדלנו לא להעיר זה לזו על איכות העבודה ואם בעלי מצא לנכון לבלות את אחר הצהריים והערב שלו עם הילדים בצפייה בלופ אינסופי בבת הים הקטנה ולארוחת ערב האכיל אותם בייגלה במטבל חמאת בוטנים, אני הייתי צריכה לשתוק.
הלו"ז הזה היה מבחינתנו אביזר טכני להבין שהאחריות על הבית והמשפחה משותפת לשנינו וחייב אותי לקחת צעד אחורה בצורך שלי לשלוט באיך ומתי נעשים הדברים ואותו צעד קדימה במעורבות ובאחריות.

קורה לכם מה שקורה לרוב הזוגות

כשנולד הילד הראשון, שמפר את האיזון במערכת, ומשנה את כל הדינמיקה הזוגית.
מה שמצריך הערכות מחדש.
זה חלק מתהליך טבעי של יצירת משפחה חדשה.
אני תומכת במה שהציעה החובטת בשטיחים - ככה גם אנחנו עשינו, ממש לקחנו דף ועט,
ועשינו רשימה של כל התפקידים שיש בבית, כל אחד בחר בתפקידים שהוא יכול לסבול, ועשינו רשימה מדוייקת של מי עושה מה ( כשהילדים גדלים הם מיד מצטרפים לרשימה והתפקידים מתחלקים בין כולם לפי יכולתם)
בית זה ממש מפעל קטן, וכולם צריכים להשתתף כדי שיצליח.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גארוטה

New member
בדרך להפוך

מבת זוג, חברה ואשה לאמא , הפכת גם להיות אמא שלו.
כן כן, קראתי היטב שאת לא מעוניינת להיות אמא שלו אבל כשאת כותבת שעייפת מללמד, לחנוך , להסביר , לבקש ולדרוש... הפכת בדיוק לכזו.
הוא לא הפקיד אצלך את השכל שלו למשמרת, זו את שלקחת עליו שליטה כי את רוצה שהכל יתנהל על פי דרכך וראות עיניך בלבד.
דו שיח של חרשים פירושו שגם את חירשת אחרת היית שומעת אותו "הוא טוען שאני צריכה להרפות, לתת לו לעשות וליזום לבד. ולקחת בחשבון שהוא לעולם לא יוכל לעשות דברים טוב כמו שאני חושבת שהם צריכים להיעשות. בתגובה אני מציינת שאם אני מרפה, אז אח"כ אני גם עסוקה בבקרת נזקים וגם יותר מתוסכלת וכעוסה, וחוזר חלילה".
אז הפתרון כל כך פשוט וקל רק את זו שהופכת אותו לקשה ומסובך בעיקר בשל הצורך שלך בשליטה בלעדית ולא משנה כמה ואיך הוא יעשה...תמיד תהיה לך ביקורת.
זו בעיקר חוכמה שקיבלתי עם השנים...להרפות ולשחרר ולהבין שדברים יקרו בדרך שלי רק אם אני אעשה אותם בעצמי.
זה לא קל לשחרר ולהרפות ולהמנע מביקורת אבל רק ככה תרוויחי את בן הזוג שלך חזרה, בכך שתחזירי אותו למקום הראוי לו שזה לצידך ולא ממולך או תחתייך
בהצלחה

נומלה

New member
השנקל שלי

אפשר לומר לבן הזוג רק אחד משני הדברים:
או מה הוא צריך לעשות, או איך לעשות משהו. אי אפשר את שניהם.
השיטה שלי במחילת דרכנו כהורים, היתה פשוט להשאיר אותו עם התינוקת ולצאת מהבית. אם את סומכת עליו שטובת הילדים מול עיניו, את לא צריכה להיות בסביבה כל הזמן ולהשגיח. אם את לא סומכת עליו, תשאלי את עצמך מה את עושה עם גבר שאת לא סומכת עלו ומה זה אומר עלייך.

קרן 0311

New member
נקודת מבט אחרת

"מאז ומתמיד בזוגיות בינינו אני הייתי היוזמת והוא המובל. ידענו את זה אחד לגבי השני עוד מההתחלה, ולמרות זאת ובגלל האהבה והחברות הגדולה, דבקנו אחד בשניה."

זה משפט המפתח בעיניי. כך זה היה תמיד. ומה יהיה הלאה? "היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו?" לדעתי לא.
אבל, זה לא בהכרח גרוע. אם את טובה בניהול המשפחה והבית, בניהול הקשרים החיצוניים עם העולם וזה הולך לך בקלות - למה שלא תמשיכי בזה? בלי מרירות, בלי פנקסנות, בלי התחשבנות. תקבלי את ההחלטות ותעמדי מאחוריהן. נכון, יש כאן אחריות, אבל נדמה לי שאת חיה עם זה בשלום.
אני מניחה שבעלך מרוצה מהדרך שבה את מנהלת את העניינים, ומקבל בשמחה וברצון את ההחלטות שלך. יופי. הייתי מעדיפה מישהו שיש לו דיעה על כל דבר? עושה רושם שזה לא היה מסתדר כל כך טוב עם האופי שלך...
בואי נחשוב רגע - מה בעצם רע כל כך בזה? את מציינת שהוא אבא טוב, אז אני מניחה שהוא יודע, יכול ורוצה להיות עם הילד ולטפל בו, שזה מצוין. הוא טוב בזה? אז תני לו לעשות את זה. וכך ישחרר לך זמן לעצמך. יש עוד דברים שהוא טוב בהם ויכול לעשות אותם ולא צריך "להפעיל" אותו בהם? תני לו אותם.
מובן שכל זה בלתי אפשרי ללא סוויצ' בראש שאומר - "אני לא ממורמרת, אני פשוט עושה את זה כי אני טובה בזה, ובסוף זה לטובת כולנו".
אני חושבת שלפעמים אי אפשר לחלק את מטלות החיים שווה בשווה "לרוחב" ולכן חייבים לעשות חלוקת תחומים "לאורך". נכון, השיוויון אינו מורגש כאן ואינו גלוי לעין, אבל לפעמים אין ברירה אחרת, בגלל אופיים של המעורבים בדבר...
ורק לשם הגילוי הנאות - אצלנו זה עובד ככה כבר כמעט 25 שנה, כך שזה בהחלט אפשרי כנראה.

לבקשתך

אני הולכת 'להיכנס' בך
. <כי ככה את מפנימה הכי טוב?
>
אז, ראשית, אני הייתי מציעה לך להחליף את הכותרת ל'קצר עמוק בתקשורת עם עצמי'.
במבט ראשון אפשר להתבלבל ובטעות לחשוב שהכל נורא מודע ומסודר שם, את מאבחנת את עצמך עד לרמה האנאלית
. אבל מייד מבינים שאת לא באמת רואה את עצמך בסיפור הזה. ומבלבלת בין 'קטן' ל'גדול' וחוזר קלינקה.בסיפור שגוללת בפנינו ה'גדול', מבחינתך, הוא היומיום שבו את מוצאת את עצמך מנהלנית ראשית והוא פקיד זוטר וסורר שמסתבר כעת שהוצנח אל תוך חייך הישר מהכיתה הטיפולית, ואת כבר מתמוטטת מהניסיונות העקרים להנחיל גבולות וערכים בסיסיים לדפ"ר המוכשר והמדהים הזה שלך
. ומה שצריך את מוכנה. כולל טיפול זוגי.
ב'קטן' שלך או במאין 'רקע' שבוודאי משפיע או 'לא עוזר' לסוגייה המהותית הר"מ, המממ, לט מי סי:
1. היריון קשה
2. לידה טראומתית עם השלכות שטרם פגו
3. יש מצב לדיכאון לאחר לידה <לא ממש בדקתי>
4. מצב כלכלי לא משהו
5. מעבר לחו"ל שלא הסתייע <באשמתו, כמובן
>

אני אגיד לך מה אני רואה כאן. אני רואה כאן אישה שבשנה האחרונה התנפצו לה לרסיסים שלוש פנטזיות 'חלומיות' 'מרכזיות - היריון אלוהי ברוח זן, לידה מהסרטים של 'באים -איך שפותחים זה יוצא - הולכים', ובעל עם אופציה לרילוקיישן
.
השיווק החברתי האגרסיבי מפמפם לנו בלי סוף במוח שכל אלה זה הדבר. ככה נראים החיים הבורגניים המושלמים. ואחד אחרי השני - אף אחד מאלה לא קרה לך
. תוסיפי לזה שבינתיים עוד לא חזרת לעצמך, לא בדיוק בדקת אם יש לך דיכאון אחרי לידה בלי שום קשר לאכזבות המוזכרות, והכי חשוב - שהאתגר הכלכלי שצנח לפתע חידד ממש חזק, יחד עם החו"ל שירד מהפרק, שאתם עוד לא בדיוק בתוך חלום הבורגנות הנשגב, ותקבלי את תסמונת הש"ג. ש"ג הוא כמובן בעלך. הוא אמור היה 'לספק' חלק נכבד מהחלומות והוא בינתיים מפשל צעד אחר צעד. כל כך מפשל, שאם את לא תהיי עם היד על הדופק, ולא 'תבקרי נזקים' אתם לעולם לא תגיעו אפילו ללחלום על החלום.
והרי ברור לגמרי מי פה הבעיה! נכון?! הוא!

בחזרה להתחלה, מה רציתי להגיד?
אהה כן. שלתפישתי את מנותקת מעצמך, ועושה לעצמך חיים קלים <כמו מרביתנו>. את מסתכלת איפה שקל לך להסתכל <עליו
>. ולא איפה שקשה <על עצמך>. ההמלצה שלי היא כמובן ללכת על ההארד קור, על הלהביט במראה. ואחרי זה למצוא דרך לשנות את אופן ההסתכלות שלך על הדברים לכיוון יותר מודע <לא מודע לאישיות האנאלית מול האישיות הזורמנית של הבעל. מודע לכך שמרבית הקושי בזוגיות היום נובע א. מהשלכת התסכול והאכזבה שלך מ'החלום ושברו' על ההתנהלות היומיומית ביניכם, וב.מהעומס הרגשי שלך בעקבות חוויות טראומטיות לא מעובדות שאולי ייחלת שא' אילו היה מתממש היה מפצה עליהן>. ברגע שתביני איך את מעמיסה על המערכת ומסחררת אותה, יהיה לך קל יותר לחפש פתרונות 'לשיפור התקשורת הזוגית'. פתרונות טכניים ברוח דבריה של חובטת, או פתרונות טיפוליים משמעותיים - לך, בטראומה ובדיכאון לאחר לידה.

2 דברים עיקריים:

1. לידה טאומטית ודיכאון לא מטופל יכולים לגרום לך לראות את כל המצב דרך משקפיים מאוד מאוד שחורות. יתכן מאוד שאם היית מטופלת דברים היו נראים לך אחרת.
אל תזלזלי בעצמך ולכי לטיפול!! (זה בכלל לא קשור למה בעלך עשה או לא עשה- אלו החיים שלך)
&nbsp
2. המון זוגות חווים חוויה דומה למה שאתם חווים עכשיו.
תכונות מסויימות שנראו להם "משלימות" את שלהם או איך אומרים בסרטים "החצי השני שלי" הופכות לפתע לבלתי אפשריות כשמדובר בניהול בית וילד.
המפתח נמצא בלקיחת אחריות בוגרת על המצב- וזה צריך להיות אחריות של שניכם.
אם תמשיכו להתנהל כמו שני ילדים בני 15, לא תחזיקו הרבה זמן מעמד..
אז או שאתם מצליחים לשבת יחד ולחלק מטלות בצורה שתתאים לשניכם-
או שתלכו לאדם שלישי שיעזור לכם לעשות את זה.
וזה אומר שהוא לוקח אחריות על דברים שלא ככ מתחשק לו לעשות והוא רגיל שאת מתקתקת אותם- ושאת מפסיקה להיות המורה דרורה ולצקצק על כל פיפס שהוא עושה לא לטעמך.
&nbsp
וטיפול זוגי יכול לעשות הרבה טוב!

למעלה