קצרצרים

DetailsD

New member
קצרצרים

אודה לכל התייחסות:

1. כיריים אינדוקציה - האם יש חברה מומלצת? נקודות חשובות? האם יש בצבע לבן/כסוף?
2. טוחן אשפה - מה מומלץ מבחינה טכנית? איזו חברה מומלצת? נקודות חשובות?
3. החלפת צילינדר לדלת כניסה רב בריח - האם מומלץ גם מנעול כספת? משהו אחר?
4. התקנת סורגים (מטעמי בטיחות) בחלונות החדרים - למה חשוב לשים לב?
5. אם בדירה אין צורך בגז (כיריים חשמליות), כדאי עדאי להעביר את גריל הגז לעבודה מול בלון במקום נקודת גז?

תודה רבה!

3. כן, מאוד.

4. לעבוד עם מסגר, ולוותר על כל החברות שמציעות את שירותיהן - זו ההמלצה שאני קיבלתי. רוב נותני השירות יציעו גילוון קר, וזה קשור לכמה זמן צבע הסורגים יחזיקו מעמד. קחי כמה הצעות מחיר (לפחות 3), את תראי שרוב אנשי המקצוע מציעים בעצם את אותו הדבר ושהמחירים בין 500 ל750 ש"ח למ"ר.
5. אני לא חושבת שכבר מוכרים בלוני גז לשימוש ביתי, צריך לבדוק את זה.
אבל אם כבר, אז למה לא גריל חשמלי?

DetailsD

New member
3. "מאוד" הכוונה למנעול כספת או למשהו אחר?

אגב, מנעול כספת הכוונה למנעול נוסך בחלק העליון של הדלת?

4. מה היתרון של מסגר פרטי? מחיר זול יותר?

5. יש לי גריל גז חדש, ומכיוון שאנו לא צריכים גז בדירה למעט הגריל,
חשבתי לא להתחבר כלל לחברת גז, ואת הרגיל להפעיל עם בלון גז קטן במקום לחברו לנקודת הגז במרפסת.

תשובות חלקיות

צילינדר לדלת כניסה רב בריח-לדעתי זה מספיק. מי שרוצה יצליח להיכנס גם עם עוד 3 מנעולים שונים.
גז-בלון גז בבית זה לא בטיחותי.
חשבתי על האופציה הזאת כשעברתי לדירה שיש בה גז מרכזי (בזבוז כספים מיותר).

זה נכון שאפשר לפרוץ גם מנעול כספות, רק שזה

לוקח יותר זמן ועם הרבה יותר רעש, מה שמעלה את הסיכוי שאחד השכנים ישמע ולכן הרבה פורצים מוותרים מראש.

מנעולים רגילים אפשר לפרוץ במהירות ובשקט.

DetailsD

New member
בנוגע לגז - מה יותר בטיחותי?

דווקא לטובת הבטיחות, אני שוקל לנתק את כל הדירה מגז,
לכן האופציה היא או לנתק את כל הדירה מגז ולהשתמש בבלון גז קטן שנמצע במנגל שבמרפסת או לחבר את הדירה לגז ואת המנגל לנקודת גז במרפסת.

אם משתמשים בבלון גז אני יודעת שיותר בטיחותי

שהבלון גז יהיה כמה שיותר רחוק מהבית (בחצר כמו שיש בבתים ישנים שעדיין לא עברו לגז מרכזי, או בבתים פרטיים)
מאשר שהבלון יהיה בבית אפילו אם זה במרפסת.

DetailsD

New member
זו דעתך האישית או שבדקת וזו חוות דעת מקצועית?

אשמח לדעת.

בשורה התחתונה השאלה היא האם עדיף בלון גז קטן במרפסת רק עבור המנגל, או שהדירה תהיה מחוברת לתשתית גז.

זו לא דעתי האישית

כשחשבתי על האופציה הזאת שאלתי מישהו שמבין בגז (עסק בזה בעבר, הוא לא טכנאי גז)
וזה מה שנאמר לי אז בלית ברירה נשארתי עם גז מרכזי.

dify

New member
זה גם מה שאני מכירה

אי אפשר להחזיק בלון גז לשימוש עצמי במרפסת, זה מרד לא בטיחותי, בטח לא עם פיצוצי הגז שהיו בשנים האחרונות (המשפחה שנספתה בירושלים בגלל נזילת גז אצל השכנים שאצלם היה משהו לא תקין בחיבור..)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4478690,00.html

ומה קורה כשכל אחד מטפל בעצמו, מתוך הכתבה:

""התרענו כבר לפני שנה"

מאיר קדוש, אחד הדיירים בבניין, תיאר כיצד הוזעק הטכנאי וכיצד בנויה מערכת הגז במקום: "זה בניין שבו 65 דיירים. החימום בדירות נעשה באמצעות מערכת 'ניוקרס', לחימום מים ברדיאטורים באמצעות גז. כל פעם שמגיע דייר חדש לבניין הוא מתקין לעצמו את המערכת. ככה נוצר מצב של טלאי ועוד טלאי על צינור הגז הראשי".

קדוש סיפר: "לפני קצת יותר משנה שלחנו מכתב לחברת הגז והתרענו שכל הצנרת של הגז וההתנהלות של החברה היא רשלנית ופושעת. הבניין באורך של 150 מטר ואחרי כל המכתבים החברה אומרת שהכול יהיה בסדר. אנחנו לא יכולים כל הזמן לרדוף אחריהם. כל התקופה הזאת, כל הזמן, יש ריח חריף של גז כל פעם מדירה אחרת". "

זה שיש חברת גז שמאפשרת בגלל חוסר אחריות (כמו שניתן לראות במקרה זה), זה לא אומר שזה תקין, אף אחד מאיתנו לא היה רוצה לגור ליד בלוני גז מיקריים ולסמוך על זה שכל שכן מיקיר מטפל בבלונים שלו בביתו כראוי. הנזק הוא עצום, לא רק לדירה שבה הבלונים אלא מגיע עד לידי תמותה של השכנים.

מי שמחובר כראוי למערכת הגז (בין אם פרטית או מרכזית) מחוייב להתחבר ע"י טכנאי, במיקום ובצורה שמאושרת על ידי חברת הגז ושטכנאי הגז מגיע כשיש חשד לבעיה, וגם מגיע פעם ב5 שנים לפקח שהכל תקין בשוטף.
יש בזה היגיון, ואפילו זה, כמו שאפשר לראות בחיפוש קליל בגוגל.. לא מספיק, לצערינו :(

DetailsD

New member
לא הבנתי מה הכתבה מוכיחה

ברור שאסור לבצע חיבורי גז עצמאיים והתקנות עצמאיות,
אבל אני לא מתכוון לבצע פעולה אסורה או לא תקנית,
אלא הנחתי ששימוש בבלון גז קטן לגריל גז הוא מותר ובמידה וזה אכן נכון, אני משווה זאת אל מול מערכת גם שלמה בדירה, ואני שואל מה עדיף, ניתוק על מערכת הגז ושימוש בבלון קטן ייעודי, או חיבור כל המערכת ושימוש בנקודת גז.

dify

New member
אם תגלי

שאפשר להתקין (באישור כמובן) בלון גז פרטי בבית, אני יותר מאשמח לשמוע מזה ולממש בעצמי :) אני פשוט מאד סקפטית, גם ממה שיצא לי לשמוע וגם לאור הפיצוצים לאחרונה.

DetailsD

New member
אני מוטרד יותר מההשוואה.

אני מניח שמותר (אבדוק זאת), ואם מותר, אני לא בטוח שבלון גז קטן תמוד לגריל, הוא עדיף בטיחותית לחיבור למערכת גז לדירה.

אל דאגה, בחברת הגז לא ימכרו לך משהו לא בטיחות

אני יודעת שפה בשכונה הרבה דיירים ביררו, והתקשו מאוד למצוא מישהו שימכור להם בלון גז לשימוש אישי. צריך להרים טלפון לחברת גז, הם יענו תשובה מדוייקת שמבוססת אך ורק משיקולי בטיחות.

אני יודעת לענות רק על 3

תעשו מפצח נוסף.
אנחנו עשינו רק אחרי שפרצו לנו לצערי... הבנתי מחברת הביטוח שבלי מפתח כספת אין ביטוח ומהמשטרה אמרו שאם היה מפתח כספת לא היו פורצים

DetailsD

New member
מבחינת הביטוח, זה צריך להיות חלק מתנאי

הפוליסה, בהחלט יש פוליסות ללא מנעול כספת (כפי שיש לי כיום),
וחלק דורשות מנעול כספת, בין אם לטובת הוזלת הפוליסה ובין אם כתנאי סף לרכישתה.

אגב, מנעול כספת הכוונה למנעול נוסף בחלק העליון של הדלת?

למעלה