קצרים.

קצרים.

ארטישוק: בעקבות ההמלצה החמה, ניגשנו לעסקית צהרים. מקווה שאני לא פוגעת כאן בצפור נפשו של מישהו, אבל היה בעיקר פלצני ופחות הרשים מבחינת התכנים (הווה אומר המטרה שלשמה התכנסנו). האוכל היה בסדר. משהו בטעמים התפספס. מהחומרים הטובים אפשר היה להוציא הרבה יותר טעם. הבשר, מה לעשות, לא מתקרב למה שמגישים בבירנבאום, למשל. לחיוב תיזכר מנה אחרונה של שני אגסים, אחד בקינמון ואחד בזעפרן, עם גלידת תבלינים - מצוין. השירות - מלא בעצמו, מתנשא. עיצוב המקום - לא יודעת, אולי זה בגלל שכבר חטפתי אלרגיית סבנטיז לאחרונה, אולי בגלל הפלצנות - לא עשה לי חשק לחזור לשם. והכי הכי נ' - הצפיפות! מקום מאוד צפוף, אפשר לשמוע כל מלה שנאמרת בשולחנות הסמוכים. לא נעים בכלל, וגם לא מכבד מסעדה שמעונינת להרשם כאחת מהיותר טובות בת"א. השולחן עצמו קטן. נ' משני - חניה פיחסה, אבל זה נכון לרוב ת"א רבתי. נקודת אור - הפרדה טובה בין אזור המעשנים ללא מעשנים. סיכום: לא עשה לנו חשק לחזור. סוף: על הצוק מעל הים ביפו. מקום מקסים. אוכל נעים וטעים (לא גורמה) ומושקע, עם נטיות ים תיכוניות, וקצת מתחכם. שירות ידידותי. אפשר לשבת בתוך המסעדה לאוירה יותר מכופתרת, על המרפסת בחוץ עם הבריזה מהים, ויש גם מושבים נמוכים ומזמינים על הדשא. הכל מרווח ונאה. השולחנות גדולים ונוחים. כל מה שאכלנו היה טעים: הלבנה, החומוס, צלעות הטלה + צ'ימיצ'ורי שלו (לא לצפות לצ'ימיצ'ורי של צ'ימיצ'אנגה), וסלט פירות ים יפואי היה מצוין ומיוחד (פירות ים על מצע חומוס עם שמן מתובל, צ'אטני אם אני זוכרת נכון). יש להם מנות אחרונות סטנדרטיות, חוץ מהמלאבי שממש מומלץ. מתאים לנשנושים עם בירה / יין / אלכוהול מול השקיעה והים, וכנ"ל בלילה, לתפוס ראש טוב או להעלאת מפלס הרומנטיקה. לדעתי מתאים גם למשפחות עם ילדים, בגלל המרחב והדשא. כניסה נוחה לנכים. יש חניה למסעדה. בקיצור - נהנינו ויש המלצה. ארסוף (ליד געש): כבר כתבתי עליהם, ועם זאת - חוויה כיפית ומומלצת לניקוי ראש בסוף יום מעצבן. דיטה: אם בא לכם סטייק סינטה 300 גר' בחמש בבוקר, זה המקום. גם אם בא לכם קפה. ה-מקום לציפורי לילה. הכי כיף להגיע לשם כשהעיר מתעוררת, איפה שהוא בין ארבע וחצי-חמש לשש בבוקר (אנחנו היינו בשבת). חויה.

גידי42

New member
למען הגילוי הנאות...

אני לא שותף בארטישוק וגם לא מבשל שם. עדיין חושב שהיא אחת המסעדות הטובות בעיר אם לא הטובה שבהם אבל כפי שכבר נאמר על טעם וריח... יש לי רק שאלה אחת, והיא לא מתיחסת רק לביקורת שלעי"ל אלא באופן כללי. מה בדיוק אמור להביע שם התואר "פלצני" לי נראה שכשאין מה להגיד משתמשים בדבר הזה.. מה זה פלצני? טוב, לא טוב, גס, עדין, קשוב, לא קשוב? מסריח?. את הפועל אני מכיר היטב (גם מנסיון אישי) אבל שאומרים לי "מקום פלצני" אני ממש לא יודע איך להתייחס לזה.

אני משתמש בביטוי כאשר אני רוצה לתאר

התנשאות, סנוביות, מקום/איש עם סגנון שמנסה ולא קולע, מקום/איש עם הרבה רוח בלי תוכן- סטייל פול גז בניוטרל. אני בטוחה שכעת עולה לך שם או שנים בראש...

משתמשת!! אוי ויי ../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

(הביוץ...הביוץ...
)

meravbr

New member
לבייץ זה טוב....

אם כי לעתים יוצאים פצעונים בתקופה הזאת ...

פינליש

New member
טוב מה קמתן עלי כל הבנות? ../images/Emo8.gif

אם הייתן עוקבות אחרי האמא הייתן רואות שכל פעם שהיא מבייצת היא נושכת. זאת בדיחה
אין לי שום דבר נגד ביוץ גם אני חוטאת בזה אחת לחודש. אומנם בלי נשיכות או פצעונים אבל אי קארמבה.

meravbr

New member
לא קמנו, הזדהנו (תוך כדי ישיבה...)

העם עם הביוץ! אין ספק!

פלצני, פלצנות, מופלץ:

"לא פורע את הצ'ק" נפוח, מתיימר מתמקד ב"פוזה" ופחות בתכנים עוסק בחיקוי של "דבר אמיתי" כלשהו (אם כי פילוסופית, גם הפלצנות היא הדבר האמיתי הפלצני), ואיכות החיקוי היא כזו, שהפער בין המקור לחיקוי מורגש. הוצא מהקשרו יש בו משהו מתחפש, לא אמיתי, לא אוטנטי (אם כי, לפלצנות יש את האותנטיות היחודית לה, עיין גם לעיל). בהשאלה: כמו ההבדל בין צפונבונים נובו-רישים ואיך שהם משתמשים בכסף שלהם, לבין מה שנקרא "כסף ישן" או "ריש", משהו שדי נדיר בארצנו הקטנטונת והמתחדשת, מטבע הדברים. (עיין גם אצל וובר, מקס., "מעמד, סטטוס, מפלגה"). דוגמא: "איזה יציאה מופלצת היתה לאייל שני בתכנית האחרונה שלו עם שחר סגל בערוץ 8 הפלצני - אפילו ביחס לעצמו זה היה פלצנות לשמה".

meravbr

New member
וואלה, אתמול ראיתי את תכניתו

לראשונה אצל אחותי (יש לנו יס, לא כבלים) ובנזוגי כל הזמן מלמל (לעצמו ולסביבה) - אני לא מבין מה הקשר בין תכנית בישול לבין ההריוניות שהתארחו אצלו... מה הקשר... מה מיוחד... למה אייל שני פתאום עושה יוגה בהריון.... מה הוא רוצה מאיתנו???? ואפרופו אייל שני - באיזה כתבה לכבוד התכנית הזאת (נדמה לי ב"כסף" של גלובס) הוא אמר שהוא מבשל במסגרת עבודות שירות (על עבירות מס??) לילדים בפנימיה. בהתחלה הוא חשב להכין תפריט מיוחד, אבל התברר שכל מה שהילדים רוצים כל יום זה בולונז ושקשוקה. וזה מה שהוא עושה - דודים של בולונז ושקשוקה....

פינליש

New member
כי אין על ג'יימי אוליבר !

אם רוצים לראות מה זה ההפך מפלצנות צריך לראות חצי שעה עם ג'יימי אוליבר. אפילו הגבר שהכי אהבתי עלי אדמות לא גרם לי לקום בשבת בעשר בבוקר. מקסימום בארבע אחר"צ. מאז שיש את התוכנית בישול שלו אני קמה בשבת מוקדם מצחצחת שיניים, מסתרקת ומחכה לו. אוי ג'יימי שלי... אני חושבת שאני מאוהבת בו. הוא מרטיט לי את החדר הליון בצד השמאלי של הלב. בכלל אם מישהו פעם יעבור ליד הטמבליזיה כשאני רואה את התוכנית שלו... לא יבין. זר לא יבין זאת.
אוי ג'יימי שלי ג'יימי ג'יימי. אין עליו !!!!

SigurRos

New member
אייל שני-פלצן או מה?

פלצן או לא פלצן.מטורף או סתם מחוק.תגידו מה שתגידו,הוא מצליח לשעשע אותי במלל ההזוי שלו.הוא שטותניק אינפנטילי שחי בספירות עמומות של קוגניציה{פחות או יותר כמוני}.הוא ממציאן סידרתי של עובדות תמוהות ואלוף אילתורים מהוקצע. אבל,מה שהכי מאפיין אותו הוא שהוא צוחק על כולם ומקנה לזה נופך של רצינות אמוציונלית שנאכלת בשקיקה ע"י הסובבים אותו בלהט פתטי. ועוד פעם- מה לי פלצן ומה לי לא? עצם המילה היא-היא הפלצנות וכל המתהדר לדון בתרבותה בכבד ראש שם עצמו לצחוק והיתולים.המילה "פלצנות" על הטיותיה השונות היא מלכת הפלצנות בעצמה.היא המנסה להסביר תופעה שהיא עצמה יצרה. ולכן, בואו נחזור למקורות השורש ותוואי המילה: השורש פ.ל.צ. הוא זה שבקע,החריד וזעזע. אז אם זו הפלצנות השומטת קרקע ומפתיעה,הרי היא אם כל טוב ואין בה כל רע. פ.ל.צ.נ. כלעומתה הוא זה שהחריד לי את האוהל בצבא עם הפסוליה שהייתה.

Lear22

New member
ג'יימי כוכב עליון

גם אני חושב שהוא ענק. למרות שאני חושב שהתוכנית הקודמת של הBBC היתה הרבה יותר יפה מבחינת ויזואלית - לא צולמה בוידאו ובאולפן - והיתה יותר אותנטית מתאימה לאופי שלו. התוכנית החדשה שווה גם כן מן הסתם אבל היא הרבה יותר טלויזיונית ואולפנית, למרות שלזכותם אפשר להגיד שהם מנסים "להחביא" את זה כמה שיותר. אגב יש למישהו מושג מה קורה עם תרגום הספרים האחרים שלו לעברית? יש לי את הראשון ואני יודע שהוא מאוד הצליח - הוא מקסים מבחינה ויזואלית אגב -ויצא בהוצאת בבל. מעניין מה קורה עם השאר. יש לו 3 או 4 ספרים

פינליש

New member
יש ספר אחד שאני זוממת עליו במיוחד

והוא עוד לא תורגם. למעשה הוא רק יצא. שבוע שעבר באחד הלילות זיפזפתי ועליתי על ראיון אישי איתו ב- bbc מה אני אומר לך... הכרתי בו צדדים שלא ראיתי. בון בון עולם, הוא לוקח אליפות. לדעתי רק ספר איחד שלו תורגם ואני ישנה איתו מתחת לכרית. מסכימה עם כל מה שאמרת על התוכנית החדשה גם אני הרגשתי ככה. שמת לב באיזו חושניות הוא אומר "בזיל" (בזיליקום?) אוי אוי הוא מתוק עד כאב. כבר אמרתיי שאני מאוהבת? פינליש בפרץ נערות רטרו לגיל 16 אבל הוא באמת חמוד. באמת. משהו מיוחד. טוב די!

Lear22

New member
תקני את הספרים באנגלית

אני חושב לעשות את זה די קל לתרגם מתכונים אנגליים כי הם משתמשים בגרמים ולא באונצים. מה גם שהמתכונים שלו מאוד מאוד ברורים. אבל שיתרגמו את זה כבר! הוא גם אומר GO ON MY SON כל הזמן לאוכל... וגם THIS OL לכל דבר בערך יש לו סלנג מגניב

פינליש

New member
אני לא מבשלת באנגלית צר לי

אני רוצה את התרגום. שמת לב כמה עלובה התוכנית של אהרוני? טוב הכל חיוור ליד ג'יימי כפרה עליו. טוב דיייייי !!!!!!!!! אני באמת ברטרו כאן.

גידי42

New member
אוי ,לא יודע מה קרה לי...סיגור...

אולי זה מכת שמש שחטפתי בברצלונה... אני מסכים עם כל מילה... כן כן זו לא טעות.. עצם השימוש במילה היא היא הפלצנות לשמה. שונא את הביטוי הזה.לי שקראו פלצן זה היה רק אחרי שהרעדתי את הסביבה בקולות נפץ אדירים.. מכירים את זה שבא לרופא להתלונן על כאב בטן? הרופא אומר: יש לך גזים, כמה זמן אתה סובל מזה? סובל? עונה הפציאנט, אני בכלל לא סובל, זה הסובבים אותי שסובלים.... חחחחה

עמית@

New member
מצד שני- לא תמיד צריך להעלות על נס

את ה"אותנטי" כבר נפלו רבים במלכודת..

למעלה