קצפת קצפת אמיתית - כמו בגלידריות איך עושים?

קצפת קצפת אמיתית - כמו בגלידריות איך עושים?

כזו מתוקה וטעימה שמזליפים מעל הגלידה המוווון עם סירופ שוקולד וסוכריות לקישוט מעל..
ממה זה מורכב בתכל'ס? יש לזה מתכון ביתי?
 

bali

New member
מנהל
קצפת אמיתית

בבתי קפה יש מכשיר מיוחד שעובד על בלוני גז שמקציפים שמנת מתוקה נוזלית והופכים אותה לענן אוורירי. אפשר לקנות מכשיר כזה לשימוש ביתי אבל זה די יקר, כמה מאות שקלים לדעתי. קונים מכשירים כאלה בחנויות שמתמחות בבישול ואפייה בעיקר. כל מה שצריך כדי להכין קצפת אמיתית מתוקה וטעימה בבית זה: מיכל אחד של שמנת מתוקה להקצפה, 32-38% שומן 2-3 כפות סוכר או סוכר וניל מיקסר מקררים היטב את השמנת המתוקה לפני ההקצפה. מוזגים אותה לקערת המיקסר ומתחילים להקציף עם מקצף בצורת בלון במהירות בינונית. אחרי דקה מגבירים מהירות למקסימום, מוסיפים את הסוכר ומקציפים כך 2-3 דקות, עד שהקצפת הופכת סמיכה ואוורירית ודי יציבה. זה קורה די מהר וצריך להיזהר לא להקציף יותר מדיי, כי אז הקצפת הופכת לחמאה. אם רוצים קצפת מאד יציבה שמתאימה לזילוף בשק זילוף, רצוי להקציף עד שהקצפת באמת יציבה. אפשר להבטיח יציבות של הקצפת אם מוסיפים לה 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל או אבקת "מקצפת" ביחד עם הסוכר (לקחת בחשבון שאינסטנט פודינג וגם אבקת מקצפת מכילים כבר סוכר ולכן להוסיף רק כף סוכר אחת).
 

bali

New member
מנהל
בלוני הגז שהתכוונתי הם כמו של מכשירי סיפולוקס

להכנת סודה. שלא תיבהלו שמדובר בגז לבישול. נראה לי שזה פחמן דו חמצני.
 
למעלה