קצף

fez1

New member
קצף

על איזה קצף לתירגול עם ילדים אתם/ן ממליצות מנסיונכם/ן ? הנסיון שלי לימד אותי שהמירקם והיעילות של קצף הגילוח הכי יעיל למטרות הטיפול , אולם אני מחפשת קצף שונה שאינו מיועד לגילוח , כי אישית הריח שלו ממש דוחה אותי ... ( אז מה אני רוצה מהילדים ???) .

Mנטה

New member
קצף זה דבר מגעיל ודוחה

והריח שלו מזעזע וחזק בטירוף. מצד שני, אין איזה חובה מוסרית שמרפאה בעיסוק תשתמש בקצף. בטח שלא לבעיות תחושה, שהרי זה כל כך מגעיל שברור שהילד ייגעל מזה.

Mנטה

New member
אה שכחתי משהו שאולי יעזור לך

יש כמה גווני ריחות של קצף גילוח ולא כולם נוראיים ואיומים, חלקם רק נוראיים

תגיד תודה....

תגידו תודה שאתן משתמשות בקצף גילוח רק לגריה. יש מרפאים שמשתמשים בזה גם ל... גילוח!!!

עוגית 1

New member
מזדהה עם ענין הריח...

מה שכן, כבר היו אצלי ילדים שדוקא לא נגעלו מהקצף, ומאוד נהנו ממנו והיו מבקשים אותו בתחילת כל טיפול... בדר"כ פשוט היינו קונים קצף גילוח, ופשוט את ההכי זול. יכול להיות שיש קצף גילוח נטול ריח/ריח נטרלי/עדין? כמו שיש בדאודורנטים? אני מכירה אמא שהיתה משחקת עם הילד שלה בקצף ומשתמשת בקצפת לעוגה ומוסיפה צבעי מאכל כדי שיהיה צבעוני (ואז גם אפשר לאכול...). אבל אני מניחה שהמחיר שלו הוא הרבה יותר יקר...

fez1

New member
תודה לשתיכן ,

אני אכן לא בוחרת כלי מסויים לעבודה עם ילד בכל מחיר ושוקלת כלי טיפול שונים להשגת אותה מטרה ( שהרי גם ביצירתיות זו בורך המקצוע ...). הבעיה היא שילדים רבים במקום עבודתי נהנים מהעבודה עם קצף זה ומעצם ההזדמנות הנדירה להתעסק איתו בידיהם וכך אנו יכולים להשיג מס' מטרות בטיפול . אני מתעקשת על קצף הגילוח כי הוא מתפוגג לאט מאחרים ונוח יותר לעבודה , אולם ,גם למטפל תחושות והעדפות משלו וכאן יש לי התנגשות ... לא נתקלתי עדין בקצף גילוח ללא ריח הלואי שלו . אנסה שנית ...

אנחנו משתמשים המון בקצף גילוח

הבת שלי מאד נהנית לשחק איתו ולמרוח ולהתמרח, וגם הבן הקטן, שבשבילו זה רק כיף, ולא עונה על צורך תחושתי כמו אצל הילדה שלה יש בעיה תחושתית קשה. יש קצפי גילוח בהמון ריחות, אני אישית מאד אוהבת חלק מהם, אבל מכיון שאני משתמשת בכמויות גדולות, אני קונה את הזול ביותר, ובקושי יש לו ריח.

קצף, קצף

התגובות לקצף גילוח רבות ומגוונות ונפרשות על קשת רחבה החל מרתיעה מוחלטת דרך האמצע ועד הנאה גמורה. אני באופן אישי נמצאת במקום טוב באמצע, הריח לא מפריעה במיוחד וגם לא המגע. ראיתי הרבה ילדים, גם הרגישים, שפשוט מתמוגגים מהקצף. נהנים מהמגע עם החומר, לראות את השינויים שחלים במהלך המריחה, כאשר עובדים על מראה הם מרותקים לראות את עצמם מתגלים תוך כדי המריחה ובכלל נהנים לצייר ולכתוב במשהו שונה ויצירתי. רוב הילדים, מניסיוני, גם מאד נהנים לעזור לנקות בסוף את המראה ומתענינים בשינוי החומר עם המפגש עם מים. יחד עם זאת, ילדים שאינם אוהבים - אז לא! אם הריח מאד מפריע, אפשר לנסות לעבוד עם צבעי ידיים על משטח רחיץ (פורמייקה, פוליגל, פלסטיק ועוד). לא ניסיתי באופן אישי, אבל שווה לנסות. בהצלחה, סוניה

Mנטה

New member
אני רק לא מבינה דבר אחד:

אני אדם מתפקד לגמרי, אין לי שום בעיה. אולי אני קצת רגישה תחושתית אבל זה מעולם לא הפריע לי בשום תפקוד שהוא ואני גם נהנית מתפקודים מלכלכים. איזה בעיה העיסוק בקצף אמור לפתור לי ? על איזה תפקוד זה אמור לעבוד ? מה אני יכולה להשיג בקצף (שאם הוא מגעיל אותי, חבל על הזמן כמה הוא מגעיל ילדים רגישים) שאני לא יכולה להשיג באמצעים אחרים ? אף פעם לא הבנתי למה זה טוב.

שימוש בקצף

Mנטה שלום, אני מסכימה איתך לחלוטין, את לא יכולה להשיג דבר עם קצף המידה והקצף מגעיל אותך ו/או את הילד. אפשר להשתמש באמצעים רבים אחרים, כמו שגם הקצף הוא אמצעי שאפשר לבחור להשתמש בו - או לא. מלבד זאת, ילדים עם חוסר איזון במערכת התחושתית אינם בהכרח נגעלים מהקצף. בברכה, סוניה

קצף...

קצף לדעתי הוא אחד הדברים שאפשר בלעדיו ... עם זאת כשהוא קיים, הוא אחד מהדברים שרושמים חוויה - אפשר לצייר עליו את אותם דברים שהילד לא יסכים לצייר על דף באמצעים המקובלים, אפשר קצת להתלכלך כי הקצף הוא לכלוך "נקי"... ברור לי שהקצף הוא אחץ החוויות שבעיסוק ... הוא אמצעי הוא לא מטרה. כבר זמן רב שלא השתמשתי בקצף, כי צריך למצוא זמן לקנות ... אני באופו אישי רגישה טקטילית ומתה על גוש קצף, יכולה לשחק איתו שעות !

אתי ארד1

New member
יחודו של הקצף

אני רואה את היחוד בשימוש בקצף עם ילדים שלהם תת רגישות של המערכת הסנסורית. אני מאפשרת להם להימרח בקצף בתוך מקום מאורגן ואוסף כמו גליל חלול. בשלבים הראשונים של הטיפול זאת חוויה מיוחדת במינה לראות ילד עם תת רגישות מתחיל להתמרחח ופשוט לא מפסיק. עולה מכפות הידיים לזרועות, מוריד גרביים, מורח על הפנים, מעסה את עצמו בהנאה גמורה מהחומר שמאפשר, כמעט מתפלש. אין אמצעי אחר שמאפשר זאת בצורה כל כך חופשית בעקבות הידיעה שאת הכל אפשר אחר כך לנקות מבלי להשאיר כמעט זכר. בשלבים מתקדמים של הטיפול,לאחר שעובדים על איזון של המערכת, יפה לראות איך הצורך פוחת, וממצב שאין סוף לצורך, מגיעים לשלב שהילד אומר שזהו, מספיק לו והוא רוצה לנקות. לילדים עם תת רגישות שמלווה גם בחוסר ביטחון וחשש ריגשי לבטא את הצורך שלהם בתחושה מוגברת, לקצף יש השפעה יחודית ביכולת ליצור אוירה מאוד משחררת. אז דווקא בוחרים לפעילות במקום פתוח, ואפשר למחוא כפיים עם הקצף והוא מתפזר בחופשיות כמו טיפות שלג. אתי ארד.

קצף

אני ממש נהנית מהדיון, אולי טוב מדי פעם להעלות אמצעי טיפולי שגור, ולשמוע מה יש לכולם לומר עליו, בבחינת מיני - ניתוח פעילות. אז הנה החלק שלי: בהתחלה, כשרק עשיתי הכשרות, פיתחתי התנגדות לכל מה שנראה לי "מיושן" בריפוי בעיסוק. בכלל זה היה הקצף. וחוץ מזה שאני אלרגית לרוב הקצפים הזולים. לאחר זמן, כשהתבגרתי מעט והפסקתי להתנגד לכל מה שזז, הבנתי שהקצף מאפשר התנסות מלוכלכת בחומר נקי, הוא קל לניקוי ותפעול, וניתן אף להוסיף לו צבעי מאכל באבקה, ואז לקשרו לממלכה הגרפומוטורית, כדי ליצור מעבר קל וחלק יותר (תרתי משמע),בין ההתנסות החושית, הילדית, לבין הדרישה הגרפומוטורית בילדות המאוחרת יותר. מבחינת דיאטה סנסורית, אני משתמשת בו כהמלצה להורים למה ש"מותר", למרוח קצף בחדר האמבטיה, הוא ה"מותר" של למרוח אוכל או לחילופין צואה... קצף שעושים מסבון באמבטיה, אינו מרגיש אותו הדבר ואינו מספק את אותו האפקט. לילדים שמחפשים תחושה,(SEEKERS), הוא בהחלט חומר חשוב בהתמודדות היומיומית הביתית. הקצף של ROOTS הוא לא יקר ןבעל ריח נסבל יחסית... למותר לציין שמי שלא אוהב, שלא יתקרב... יש המון דברים אחרים בעולם. ולגבי קצפת, בעיקרון זה נעים, אני ממליצה למטופלים מבוגרים בהקשרים שונים... עם ילדים יש כמה בעיות, האחת, זהו חומר שומני המכתים בגדים ושטיחים. השני, זה אוכל, מה שאומר שגם הפה עסוק, וגם אנחנו משדרים מסר שזה מותר למרוח אוכל, מה שעם ילדים מסויימים אינו מהלך חכם במיוחד. יום טוב שרון

fez1

New member
יש ! מצאנו !

טוב לא צריך להגזים ... אבל בכדי שאוכל לעבוד עם זה כשהילד כ"כ אוהב - שווה לי להתאמץ ... אז מדובר על ג'ל גילוח נטול ריח של חב' "שיק-פייזר" גרמניה , יבואן : חב' רנדי בע"מ . לא משתמשת קבוע בטיפול אלא לפי מטופל , צרכיו והעדפותיו . וכן - כשעובדים בקבוצה עם קולגה מגיעים גם לפשרות על אמצעי הטיפול ... תודה על התשובות והדיון המעמיק ... שנוצר !

למעלה