קצף Urethane לדף הגה

JustSailing

New member
קצף Urethane לדף הגה

שלום,

אני מבצע כעת שיפוץ של דף ההגה, רציתי לדעת היכן ניתן לרכוש קצף למילוי הדף עצמו? מדובר על
Urethane Foam 16lb density לפי מספר מקורות שקראתי, אשמח גם לכל עצה בנושא. תודה רבה

gb228

Active member
תבדוק גם אצל "אלגד" בתל אביב

בהקשר למה שאילן ציין, נדמה לי שמה שמגדיר את זה כמתאים לאפליקציה הזו הוא שהפוליאוריתן יהיה מסוג CLOSED CELL (בנוסף לפרמטרים של הצםפיםות וכו').

zina71955

New member
חשוב לדעת שמעצם טבעם החומרים האלה הם סופחי מים מה שמשנה

אותם לדוחי מים הוא כאמור, מבנה, צפיפות ןחומרי איטום כתוסף לחומרי ההקצפה. צריך פשוט לבדוק את התכונות המתאימות עם היצרן.

zina71955

New member
הבעיה המרכזית של מילוי חללים בקצף היא שמרביתם הם סופחי

מים. חריר קטן או חולשה במעטפת והחלל מתמלא במים כאשר התוצאה היא משקל יתר ונזקים עם הזמן. במרבית הסירות משתמשים בחומרים ספיחי מים. עניין של מחיר. אבל, אם אתה עושה עבודה נקודתית של שיפוץ דף ההגה, למה לא להשתמש בחומר שאינו סופח מים יש כאלה, והפרש המחיר במקרה שלך מצדיק את ההשקעה.

zina71955

New member
בדקתי את תכונות החור שהתייחסת אליו. על פי היצרן בארה"ב החומר

הזה אינו ספיח למים. בהצלחה.

JustSailing

New member
תודה רבה

לצערי בחנויות המוצעות לא קיים החומר, והחומר מארה"ב לא נשלח לארץ. אפנה לפוליאריטן חיפה בצאת החג. ובאותו נושא, האם קיים הבדל מהותי בין פוליאריטן לאריטן? במספר מקומות שקראתי השתמשו באריטן שוב תודה

zina71955

New member
ספק אם כמות קטנה באופן פרטי תאושר למשלוח משום

שהחומרים להקצפה מסווגים כחומר מסוכן. מפעל פוליאוריטן בחיפה מייצר אמנם פוליאוריטן באיכות גבוהה בצפיפות גבוהה אבל בייצור תעשייתי / גושי. נעזרתי בהם בבניית הסירה. אתה צריך הקצפת חלל. אולי יוכלו לעזור לך. אני, בשעתו השתמשתי למילוי חלל ההגה בלוחות AIREX . אם תוכל להשיג כאלה זה מצויין. המטרה בלוח ההגה היא שהוא יהיה בעל כושר ציפה עצמית להקלת ההיגוי. חומר לא מתאים וחריר קטנטן במעטפת והתוצאה היא בדיוק הפוכה.

למעלה