קציר דמים

RossieL

Active member
קציר דמים

מה קורה לבני האדם?
מה מניע אותם להתעורר בוקר אחד ולהחליט שבמקום סתף ללכת לכולל להתפלל, או סתם לצאת לעוד יום עבודה שגרתי, או what ever, הם מחליטים לרצוח את יקירהם.
מה קורה לנו כחברה?
מה קורה לנו כמדינה?
מה קורה לנו??

המשטרה עצרה אתמול (יום ה') גבר בן 39 מנתניה בחשד שהרג את בנו בן ה-17 באמצעות אדולן (סם מלאכותי) וכמות גדולה של ריטלין. המקרה אירע בחודש ספטמבר האחרון, אך רק בעקבות חוות דעת של המכון לרפואה משפטית התברר כי הבן לא נפטר במוות טבעי אלא מהשפעות של אדולן וריטלין.
מתברר כי בדמו של הנער נמצאה כמות חריגה ביותר של 2,000 מ"ג אדולן, בעוד שהכמות שנמצאת בדמם של משתמשים נעה בין 200 ל-400.

תושב פתח תקווה נעצר בשבוע שעבר
אדל קלמן, שנרצחה על פי החשד בידי בעלה, מאיר גולדשטיין. הוא נעצר עת הסתובב ברחוב, לא רחוק מבניין העירייה, עם הראש של גרושתו בידיו וכשדם מכסה את גופו.

"זה שערפתי את ראשה של בת זרע עמלק מזכה אותי כמלך המשיח"
דברי גולדשטיין, רק בעוד שמונה ימים, "שמונת ימי החנוכה", הנס יתגלה והוא יוכל לספר מדוע רצח את אשתו לשעבר

רצח את אשתו, ילדיו ובן השכנים - וידא הריגה, התלבש וברח: "תסתכל בעיני הילדים"
לקח סכיני שף, דקר למוות את אשתו דור ובן השכנים, שיסף את הגרון של בנו יוסף, רצח את בנו התינוק בנימין - ונמלט. נדב סלע מואשם במסע הרצח במגדל, המניע טרם ברור ולא הסיבה שכינה את הנרצחים "עמלקים".

דקר, שיסף, וידא הריגה, החליף בגדים וברח. כתב אישום חמור שהוגש היום נגד מסע רצח אכזרי, ממושך ונטול רחמים של בני משפחתו – אשתו דור כרסנטי והילדים יוסף ובנימין – ושל בן השכנים נחמן עתיה (11). הוא מואשם בארבעה מקרי רצח ובמקרה אחד של ניסיון רצח, של בן השכנים נתן עתיה.
סלע נמלט למטע זיתים בפאתי היישוב, שם נעצר על ידי שוטרי הסיור שהוזעקו למגדל. הוא הסביר את מעשיו במלים: "רצחתי את כל מי שהיה בבית, כי הם היו עמלקים"

ish50

New member
מי ידע תעתועי נפשו של בן אנוש

הארועים המחרידים שאנו עדים להם לאחרונה מעידים כאלף עדים עד כמה דק ומסוכן הוא המעטה המוסרי העוטה את מנגנון מערכת ההחלטות בקודקודינו
ועד כמה הוא עלול להיות פגיע משטיפות מוח שיטתיות לאורך זמן
תנוח דעתך זה לא קורה כמובן רק לנו
גם בארזים גדולים וחזקים מאיתנו נפלה השלהבת הזו כידוע
זה ארע לפני פחות ממאה שנה בגרמניה שהיתה פאר התרבות האירופאית באותן שנים כשנכנעה לשטיפות המוח של הנאציזם
שלא לדבר על רדיפות והפוגרומים ועלילות הדם כנגד היהודים ברחבי מדינות אירופה הנוצרים והמדינות המוסלמיות בשל שטיפות מוח של ראשי דת כנגד היהודים באשר הם יהודים
ובעת הזו זו המוטיבציה שמוליכה את מעשי הזוועה של קיצונים מוסלמים בסוריה ועיראק וגם באירופה והשתוללות הטרור האיסלמי בכלל
נכון וגם בארצנו הקטנטונת אנו עדים גם לדאבוננו פה ושם למעשי זוועה המונעים גם משטיפות מוח והסתה מאותה סיבה ממש
זה אנחנו - בני האדם - היצורים המופלאים שאי פעם נבראו על פני האדמה הזו
שיש להם ללא ספק דפקט אחד "קטן" - ומאוד מאוד מסוכן
ודיר בלקום גם
וכמובן

שחר 673

New member
בוקר טוב, איני פסיכיאטר אך אני מניח שמקרי הרצח האחרונים בהם

הוזכרה המילה "עמלקים" אינם קשורים לדת בכלל.
הייתי מניח בזהירות כי המקרה בו ערף גבר את ראשה של גרושתו קשור לבעיה פסיכיאטרית קשה ממנה סבל הרוצח ואת המילה "עמלקים" הוא כנראה שאב מן העולם הדתי רוחני בו הוא שרוי כחרדי.
הרי גרושתו אותה רצח מעולם לא היתה מזרע "עמלק" ואם אכן דימה אותה בנפשו לכזאת הרי שיש כאן בעיה קשה בתפיסת המציאות אשר לאו דווקא קשורה לדת.
אני מניח הנחה דומה גם לגבי המקרה השלישי שציינת {דור כרסנטי} .
יחד עם זאת היו גם היו מקרי רצח מתוכננים בהם הרוצחים היו שפויים לחלוטין בעת הרצח אך טענו לאי שפיות זמנית {או לא} והתחזו ללוקים בנפשם.

בעיות נפשיות נמצאות למכביר בכל אוכלוסיה כלשהי, בין אם דתית או חילונית.
היו גברים שרצחו את נשותיהם ולהפך, היו נשים וגברים שרצחו את ילדיהם ולהיפך, היו תלמידים שקנו כלי נשק ויצאו למסע רצח בבית הספר בו למדו , ויש עוד אין ספור מקרים שונים ומשונים.
איני חושב שהייתי שואל את עצמי את השאלות ששאלת:
"מה קורה לנו כחברה?"
"מה קורה לנו כמדינה?"
"מה קורה לנו??"

המציאות מורכבת, וההיסטוריה מוכיחה לנו שלעיתים המציאות עולה על כל דמיון.
לא מדובר בתופעות חדשות אשר לא היו בעבר. אין פה איזה מגפה חדשה ופתאומית.

ish50

New member
מסכים איתך ברמה העקרונית

גם לדעתי לא קרה לנו שום דבר חריג בעת האחרונה שעלול היה לגרום לארועים המזעזעים האלה- זה מאפיין את המין האנושי מאז ומעולם ומתרחש לצערנו בכל מדינה לאורך ההסטוריה האנושית
אני הייתי מוטרד הרבה יותר אם התופעה המזעזעת הזו היתה מקבלת לגיטמציה חלילה מגורמי שלטון
כפי שארע באירופה הנוצרית לאורך מאות בשנים
או תחת משטרים אפלים ברחבי מדינות האיסלם או מדינות אפלות כמו צ.קוריאה וברחבי אפריקה ומזרח אסיה ועוד
כל עוד מדובר כאמור בארועים פרטניים בודדים של אנשים החשודים גם כמעורערים נפשית שהושפעו משטיפות מוח אלו או אחרות- ניחא
יחד עם זאת יש לשים לב כמובן ולשמור על השפיות האישית והלאומית של כולנו
ושיהיה בהצלחה

שחר 673

New member
מחר אני יוצא עם משפחתי לנופש של שבוע בבית מלון בים המלח.

במהלך הנופש אקח את משפחתי למצדה ושם אספר את סיפורה לבני הצעיר בן השמונה אשר מעולם לא ביקר שם. בני הבכור ביקר יחד איתי לא פעם במצדה ואפילו טיפס איתי במעלה "שביל הנחש" אל מצדה.
לא פעם אני מוצא עצמי חושב על התאבדותם של לוחמי מצדה, הרי התאבדות אסורה על העם היהודי מבחינה דתית.

מה דעתכם על ההתאבדות הקולקטיבית של לוחמי מצדה?
האם היא מוצדקת או פסולה בעיניכם?
האם הייתם פועלים אחרת במקומם?
האם לקות נפשית?

משום מה, נראה לי מתאים לשאול זאת דווקא בשרשור זה.

ish50

New member
חופשה נעימה חביבי

לעצם העניין..
מבחינה הסטורית (לפחות לפי עדות כתובה שהשאיר יוספוס פלביוס - הלא הוא יוסף בן מתיתיהו)- הקבוצה שנותרה במצדה היתה משוייכת לכת מורדים קיצונית יהודית
שנהגה גם לפשוט בעת ההיא על יישובים יהודים שכנים (כמו עין גדי...) ולבזוז ולשדוד ואף לרצוח אנשים זקנים וטף (גם יהודים מן הסתם) מתוך דחפים לאומניים קיצוניים ביותר
ואחיהם שנותרו בירושליים הנצורה הפעילו גם טרור כנגד היהודים המתונים שנותרו בתוך החומות וכל זאת כאמור תוך כדי המצור והרעב הנורא שכפו עליהם הרומאים
הכת הקיצונית הזו היתה כה אכזרית שאפשר אולי אפילו לדמות אותה כמעט למטורפים המרצחים של דעאש בימינו - מה לעשות- עובדה

והציונות החליטה להעלות על נס את עקשותם הרבה שלא להיכנע ולהימכר כעבדים לרומאים ובכך לשמור על חרותם
והעדפתם למות בחרב (למעשה לפי חלק מהגירסאות לא ממש התאבדו אלא הרגו איש את אחיו ורק האחרון אמור היה להתאבד... - (לפי גירסא אחרת הם העלו את המקום באש - אבל אין לכך סימוכין)
כידוע גם יוסף בן מתיתיהו שרד לפי עדותו בדרך דומה כשדאג להשאר אחרון.בהיותו מפקד המבצר ביודפת
מה שברור שדעתם של חז"ל , בניגוד למנהיגי הציונות, לא היתה ממש נוחה עם ההתנהגות של הסיקריים בכלל ועם מעשה ההתאבדות ההמוני במצדה בפרט
למרות שכידוע היה לכך כבר תקדים במקורות שלנו הקדומים כמו ההתאבדות של שאול כשנפל על חרבו במלחמתו עם הפלישתים...
מה שבטוח שקצת קשה להסביר , לדעתי, לילד בן 8 את מכלול המניעים למעשה נואש זה...ורצוי רק להסביר שראשי פרקים שמדובר במעשה גבורה של שוחרי חרות בכל מחיר
שהיוו סמל לנצחיות והתקומה של המפעל הציוני בארץ ישראל בעת הזו
והעקר כמובן
שתהיה חופשה נעימה

...

שחר 673

New member
תודה רבה ידידי וכל הכבוד על הידע הנרחב.

אכן, אותם סיקריקים היו קיצונים, לא הייתי משווה אותם לדעאש אך הם בהחלט היו "לא מתונים".
המילה "סיקה" פירושה פגיון בלטינית ומכאן השם "סיקריים או סיקריקים" ועליהם מסופר כי היו נושאים פגיון מוסתר בבגדיהם והיו מתנקשים ביהודים אשר קיימו מערכת יחסים כלשהי עם הרומאים הכובשים.
לגבי יוסף בן מתיתיהו - על שמו קרויה חידה מתמטית עתיקה וקשה הקרויה "חידת יוספוס".אשר עד היום מתמטיקאים מתחבטים בה.
מאחר ויוספוס {שהיה מפקד המרד היהודי בגליל ופיקד על העיר יודפת שנכבשה ע"י הרומאים} התגלה ע"י הרומאים יחד עם כ40 לוחמים מסתתר במערה בתוך העיר, החליטו הלוחמים להתאבד, יוספוס ע"פ המסופר ניסה להניאם מכך אך ללא הצלחה. מאחר וההתאבדות אסורה על היהודים הוחלט כי כל אדם ישסף את גרונו של העומד לצידו בסדר מסויים ובכך ימנעו מחטא ההתאבדות וכך אכן היה, לבסוף, רק יוספוס ולוחם יהודי נוסף נותרו אחרונים,יוספוס הצליח לשכנעו להסגיר עצמם חיים לרומאים וכך היה. חלק טוענים כי יוספוס שהיה יהודי משכיל תכנן את סדר ההוצאות להורג באופן כזה שהוא עצמו יוותר אחרון.
מאותו הרגע יוספוס/ יוסף בן מתיתיהו היה {בעיני יהודי התקופה} לבוגד הגדול ביותר אשר קם לעם היהודי והוא ליווה את טיטוס בנו של אספסיאנוס והיה עד לכיבושה המוחלט של מדינת יהודה וירושלים בשנת 70 לספירה.
ע"פ הידוע לנו יוספוס מעולם לא ביקר במצדה, ולמרות זאת, תיאורו את מבצר מצדה מדוייק כמעט לחלוטין.
מצדה נכבשה בשנת 73, וזאת לאחר שרומא זרעה מוות הרס וחורבן בכל יהודה, מבחינת חלק גדול מן היהודים "סרה השכינה" מעל העם היהודי לאחר חורבן בית המקדש.
במצדה היו כ965 נצורים ובהם גברים נשים וילדים, כולם ידעו עד כמה היו הרומאים אכזריים עם שבוייהם.כדוגמא קטנה למיתות אכזריות ומגוונות היו הרומאים נוהגים לבקע את בטני שבויהם בעודם בחיים בחיפוש אחר זהב אשר נבלע ע"י האחרונים במטרה להסתירם מן הרומאים.
היהודים הנצורים הבינו היטב מה צפוי להם לנשותיהם ולילדיהם מן הרומאים חדורי הנקם אשר נאלצו לקיים מצור כה ארוך סביב מצדה.
צרף זאת לחורבנה של ארץ יהודה ובית המקדש כמו כן האמונה כי האלוהים הסיר תמיכתו מבני עמו ותקבל כר נוח להחלטת ההתאבדות. לפחות לפי דעתי.

אני כמובן לא דן עם ילדי בסוגיית המניעים השונים להתאבדות, ואני אכן מסביר זאת באופן אותו הגית " מעשה גבורה של שוחרי חרות בכל מחיר"

אתה מבין? שנים ע"ג שנים חונכתי ש.."מצדה שוב לא תיפול".

גם סיפרו לי על הנס והגבורה של הלוחמים שהעדיפו להתאבד ולו רק לא ליפול לידי הרומאים
ומה מסתבר?
שאחיי הקדמוניים היו בעצם מניאקים סיקריקים, סכינאים, שודדים רוצחים וליסטים?

למה לא סיפרו לי את זה קודם?

עכשיו אני מתחיל להבין למה העולם לא סובל אותנו.

שחר 673

New member
הרומאים ביצעו מעשים מפלצתיים שלעומתם מעשי הסיקריים

נראו כמשחקי ילדים. כנ"ל לגבי עמים נוספים אשר חיו באותה התקופה..
מדובר בתקופה קדמונית וקיצונית בהשוואה לתקופתנו ולאמות המוסר הנהוגות בהווה.
גם הסיקריים היו חלק מאבותנו והם היו מן המתנגדים הנחרצים ביותר לרומא.

ובעזרת השם: "מצדה לא תיפול שנית"

dory141

New member
אובדן צלם אנוש וערכים

דרך המניעה- ענישה חמורה, אפילו עונש מוות. אולי זה ירתיע.

דיברגנט חדש

Well-known member
בנו הסניף את הריטלין

אולי בעקבות המקרה הזה, יפסיקו לתת את הריטלין על כל שטות ולהבין את סכנתו, גם במינון המומלץ.
&nbsp
היד קצרה על ההדק בנושא זה.

שכחת את הרצח הכי מזוויע שהתרחש שלשום בטבריה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4942214,00.html

הרוצח הסתובב בעיר עם הראש הכרות של אישתו שזה עתה רצח.
אם אתם שואלים אותי.
ההסבר היחיד לטירוף הבלתי נתפס הזה הוא
ואני לא צוחק עכשיו, אבל אני בטוח לחלוטין שנמצא איזשהו חיידק באוויר
שגורם לאנשים להיות סופר מטורפים.
זה רק עניין של זמן שהרפואה המודרנית תודה בכך.
למה החיידק "נטפל" רק לאנשים מסויימים?
לדעתי כמו שהוירוסים הקטנים והרגילים של יתר החולירע "נטפלים" לאנשים חלשים
כך אותו חיידק נדבק אל אנשים שהם לא חזקים דיים.
חזקים הכוונה לחוסן נפשי ולאו פיזי דוקא.
למרות שנהוג לאמר: נפש בריאה בגוף בריא.

דיברגנט חדש

Well-known member
באמת?

ראי את השמאלנים שעומדים עם מצלמות ומצלמים במקום לעזור פיזית לפצועים.
&nbsp
הרבה יותר חשוב להם הסקופ.
&nbsp
אז, מי שצריך טיפול, הוא אך ורק מי שעיוור בשביל לראות את זה, כדוגמתך

Ron W

New member
המעשים מתגמדים לעומת ההכפשה הפוליטית שאתה כורך בהם

התופעה של רדיפת שמאל מדומה היא מחלה הרבה יותר חמורה
ממה שניתן לתאר כי היא לא משרתת יצרים או מחפה על מצוקה
גנוי השמאל הפך לפסיכוזה במדינה אין הגדרה קולעת יותר.
הוכחת בבוחן המציאות שהרי אין כל קשר בין הכתבה והמקרה לשמאל פוליטי.

למעלה