קציצות.

yaf79

New member
קציצות.

ביתי בת השנה וחודש מוכנה לאכול בשר רק כקציצה. נמאס לנו קצת מקציצות ברוטב אדום ואני מחפשת רעיונות לקציצות אחרות שהיא יכולה לאהוד ועדיף לא מטוגן. יש רעיונות? תודה

ady18

Well-known member
במהלך העמוד תחפשי מישהי כבר שאלה

תראי אולי שם משהו יתאים לך...

yaf79

New member
האמת לא ממש מצאתי משהו מתאים. ראיתי את זה

קודם אבל תודה בכל אופן. אשמח לעוד רעיונות.

simad1

New member
קציצות ברוטב כתום

רוטב ירקות כתום (לכל קציצה)/סימה.ד.: בצל גדול קצוץ דק 200 גרם קוביות דלעת 2 גזרים (אחד פרוס לטבעות דקות ואחד מגורר גס) 1 עגבנייה (מגוררת ללא גרעינים וקליפה) 2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים) חופן פטרוזיליה קצוצה כפית רכז רימונים כפית דבש 3 שיני שום כתושות מלח/פלפל/כפית אבקת מרק בצל פפריקה מתוקה/חצי כפית כורכום ***** מטגנת את הבצל ב-1/4 כוס שמן זית עד לשקיפות. מוסיפה את הגזר ומאדה 2 דקות. מוסיפה את יתר המצרכים, מתבלת מוסיפה מים ומביאה לרתיחה. מנמיכה את הלהבה, מבשלת עוד 20 דקות ומוסיפה פנימה את הקציצות. ** לקציצות- מערבבת 1/4 קילו בשר הודו אדום + 1/4 קילו חזה עוף טחון. מוסיפה 1/2 כוס בצל קצוץ ומטוגן (מראש), מגררת דק גזר אחד, שן שום כתושה , בטטה קטנה, מלח/פלפל/מעט פפריקה מתוקה. יוצרת כדורים קטנים ו"זורקת" ישירות לרוטב. (אני מכינה 2 וריאציות לקציצות- תערובת בשר לא מטוגנת/מבושלת - יוצרת כדורי קציצות ו"זורקת" ישירות לרוטב. מתבשלות מהר מאוד. השנייה- מטגנת קציצות מבעוד מועד - תמיד יש לי מהן במקפיא- ובכל פעם זורקת אותן לרוטב אחר( ** ניתן להכין קציצה מבשר בקר טחון באותו האופן או עפ"י ולהוסיף עשבי תיבול (פטרוזיליה/שמיר/כוסברה..)

את יכולה לעשות קציצות בתנור, או קציצות

הודו עם ירקות , בכלל לכל הבשר אני מגרדת בפנים ירקות, גזר, קישוא, תפו"א, בצל, פטרוזיליה וכרפס, וככה זה מעשיר יותר את הקציצה, את יכולה להוסיף לקציצה גם אורז, כופתאות כאלה יוצא נהדר. את יכולה גם לעשות לזה רוטב צהוב לא חייב להיות אדום, את יכולה לשים גם קציצות הודו בתוך מרק ירקות, עם תיבול של המרק ירקות שלכם, את יכולה לעשות גונדי שזה עם חווי'ג. את יכולה לעשות קציצות בקר ולאפות אותם בתנור. את יכולה לעשות קציצול בקר/הודו/עוף ברוטב בהיר בלי רסק, את לוקחת בצל ומטגנת אותו עם פטריות, וזיתים , מוסיפה מים, שום, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וגריל עוף, מעט כורכום , טועמת ומוסיפה עוד טעמים , או עשבי תיבול ובתאבון...............

למעלה