קציצות פראסה!

קציצות פראסה!

שלום, אני נכדה לסבתא טורקיה,ורציתי לכתוב כאן בקצור מתכון לקציצות פראסה: עושים תערובת רגילה לקציצות, אמה מה,מבשלים פראסה(לאשכנזים ,זה מה שקורים כרישה) קוצצים דק-דק(עדיף במטחנת בשר) ומוסיפים לתערובת .טגון-כרגיל אני משתמשת גם בחלק הירוק,וזה בערך שתי פראסות על 200 גרם בשר! באמת אף אחד פה לא הזכיר עד עכשיו את הקציצות האלה??

Sarika

New member
ברוכה הבאה אמא של שירה

תודה על המתכון שאצלנו בפורום קוראים לו "קפטיקאס דה פראסה". אם תכנסי לקישור של המתכונים שלנו תמצאי שהמתכון מופיע גם מופיע. לו דפדת אחורנית בדפי הפורום יכולת לראות שהמתכון הוזכר פעמים רבות והופיע גם בגרסאות שונות, שהרי לא יכול להיות פורום לאדינו ללא קפטיקאס דה פראסה

tsiporganeden

New member
אמא של שירה ברוכה הבאה, כמו ששריקה

הביאה לך את הקישורים, עד לפני מספר חודשים כתבנו הרבה מאוד מתכונים ביניהם על קציצות הפרסה, תקראי כיצד מופיע המתכון ורישמי מתכון לפי אותה מתכונת, מי שלא מכיר קציצות פרסה ויעשה את המתכון כפי שאת כתבת אותו אבוי לו, איפה מלח, פלפל, תפוח אדמה מבושל ומרוסק לפירה, ביצים, כיצד מטגנים, או מבשלים, כפי שציינתי אין צורך במתכון כי יש לנו אותו, אבל מברכים אותך בברוכה הבאה, ושתדעי לך שכאן זה המקום הכי חמים ונעים, הישארי עמנו. תוכלי גם ללמוד הרבה מתכונים, וגם אוצר מילים מהשפה עצמה וגם תהני מערבי שירה, ריקודים וצחוקים, כדאי לך.

may55

New member
אמא של שירה היחידה ../images/Emo24.gif ברוכה

הבאה ולפי התמונה של ביתך
(בכרטיס האישי) אכן אני מבינה את כינוייך וכמו שאמרו החברים יש לנו פה במאמרים ספר מתכונים שהחברים הביאו בידקי והוסיפי לנו עוד גירסאות זה מעניין יום נעים

../images/Emo51.gifתודה על קבלת הפנים!../images/Emo52.gif

וסליחה בבורות שהפגנתי... אגב-אני עושה את הקציצות ללא תפו"א. וידוי קטן-אני רק חצי טורקיה... אבא שלי תורכי(ב-תאו ט?) 100% אמא שלי-אשכנזיה 100% לפי התמונה ודאי הבנתם,שלא "תפסתי" חתן טורקי,כמו שהסבתא קוותה-הוא אשכנזי לגמרי.הילדה היא רק רבע טורקיה... אם עיינתם בכרטיס אולי הבחנתם שאני גרה בחו"ל... בעלי הביא אותי(במסגרת העבודה שלו) לארץ באירופה,אשכנזית לגמריי... מקווה שלא קלקלתי לכם את היום... בתור אחת שהיא חצי חצי,אני כמובן אובייקטיבית,ולדעתי אין כמו האוכל הטורקי!!! לקחתי מסבתי כמה מתכונים,יש לי 'פחד של עין הרע' לשאול אותה יותר-שמה זה יתברר כפרידה ממנה ח'וח היא בת 80,וכל בקור שלי בארץ אני לא יודעת אם נתראה בבא אחריו. היא נולדה כמדומני באיזמיר,סבא שלי ז"ל מקוסקונג'וק, יש לי קרובים בבת-ים, ולדינו-הידיעה שלי מצטמצמת ל20 מילים בערך.. אני אעיין במתכונים-תודה על ההפניה. סבתא שלי לא זכתה לגמור תיכון,אבל יש לה הרבה חוכמת חיים... אגב,ציינו פה כבר שהתורכיות סופר נקיות?? ניקוי לשבת-זה כמו שהשאר מנקים לפסח... תודה שוב על קבלת הפנים!!

may55

New member
קרידה אמא של שירה היחידה ../images/Emo24.gif

כל אחד מתקבל פה בברכה ולא חשוב המוצא נשמח להעשיר לך גם את השפה ראי במאמרים ובקישורים החברים כתבו מילים בלאדינו רותי המנהלת ואסטרלו ערכו יופי של מילון ויש שיחון לגבי המתכונים אם את חוששת
אל תשאלי את סבתך נוכל לעזור לך פה אך שתדעי שחלק מאיתנו חשב כמוך ולצערינו כיום את המתכון בסגנון המיוחד לסבתות או האמהות שלנו אין לנו לנשים המנקות ומבשלות ומנהלות בית כאלה קוראים בלאדינו: נקוג'ראס ספרי לנו על מזג האוויר אצלך ואנו נספר לך שבישראל נעים וחמים אפילו אלב'רומוס (להתראות)

רותי ב.

New member
תשארי פה, וברוכה הבאה,

יש פה קבלת פנים לבבית, אך אין בחינות קבלה, וזה כל הכיף.

Sarika

New member
"ספ'ונגאטו"=מאפה/פשטידה/סופלה

אצלנו בבית קראו למאפה מלוח ללא בצק קראו ספ'ונגאטו. מתכון לספ'ונגאטו דה קאזו, מרינג'ינה אי פיימינטון(גבינה,חצילים ופלפלים) 8 פלפלים מתוקים בצבעים שונים קלויים, מקולפים וחתוכים לרצועות 1ק'ג חצילים קלויים וחתוכים לרצועות 100 גר' גבינה פטה או בולגרית מפוררת 100 גר' גבינה לבנה 5% או 9% 100 גר' גבינה צהובה או קשקאבל מגוררת 4 ביצים 1 כף חמאה לשימון התבנית פלפל מלח 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות משמנים תבנית אפיה 27X33 בערך, מסדרים בתוכה מחצית מכמות החצילים ומחצית מכמות הפלפלים ממליחים ומפלפלים. מערבבים בקערה את הגבינות, טורפים את הביצים, מוסיפים מלח ופלפל יוצקים מחצית מתערובת הגבינות על הירקות, מסדרים מעל את המחצית השניה של החצילים והפלפלים ומכסים ביתרת תערובת הגבינות. מפזרים מעל הכל את החמאה החתוכה, אפשר מעל עם פטרוזליה קצוצה. אופים בחום בינוני כ-50 דקות. איך אומרת אסתריקה? - 10 בסולם צ'ופר לוס דדוס

may55

New member
שריקה אי אי אל גואזמו ב'ינו פין אקי

אסטו אינדו אפרונטאר

Sריקה יש לי שאלה ביחס לחצילים

את קולה אותם שלמים על האש? מקלפת ומוציאה מזה רצועות? או שאת קולה אותם בגריל? לא הבנתי בדיוק... המתכון מאוד נראה לי ולא הייתי רוצה לטעות.

Sarika

New member
חונה, קליית חצילים

כדי לקבל חצילים עם ניחוח שרוף ולא ללכלך את הכיריים, אני עוטפת את החציל בנייר כסף ומניחה אותו על האש הגלויה על הכיריים, מידי פעם מסובבת ונוגעת בעזרת אצבע לחוש אם הוא רך, ברגע שמתרכך מורידה מהאש, מניחה עד שמתקרר, מורידה את נייר הכסף ומקלפת בעדינות (בשום אופן לא מתחת למים), להשתדל להשאיר את החציל שלם ואז לחתוך לרצועות. אפשר לקלות בתנור, אבל אין לו את הארומה של הצליה על אש גלויה.

רותי ב.

New member
נראה פשוט נהדר,

אי מי סטו אקודרנדו די לאס פשטידות קי מאדרה אזייה. אי איל גואזמו, קומו דישו מאי.

may55

New member
שריקה יצא טעים אעים יאמי יאמי

אני צליתי את החצילים בגריל עטוף בנייר כסף וטיף קילוף הפילפלים: מיד אחרי הצליה היכנסתי את הפילפלים לשקית ניילון למספר דקות וכשהוצאתי את הפילפלים קילפתי בקלות את הקליפה תודה שריקה

Sarika

New member
אביב, קונפקטיקה זאת הכלאה של...

קונפיטורה(מתוקה) וקפטיקה(מלוחה)

למעלה