קצין מיון

קצין מיון

שבת שלום לכולם, כשנכנסים לקצין מיון ביום הגיוס/בסיום הטיורנות הוא זה שמציע את התפקידים או שיש אפשרות שהוא שואל מה אני רוצה? זה בכלל משנה מה אני מבקשת או שהוא שולח אותי לקורס שמתחיל או למה שחסר באותו רגע? פוגשם את קצין המיון גם בהתחלת הטירונות וגם בסוף? עד כמה באמת אני יכולה להשפיע על השיבוץ שלי מהפגישה הזו ? מצטערת על החפירה אבל הצבא מצריך את כל השאלות האלו...... תודה.

purple rose

New member
אממ זה די תלוי...

יש מקרים שהקצין מיון נותן לך כמה אפשרויות לבחור מה את רוצה (בד"כ זה יורת ע"פ מה שהצבא צריך ופחות ע"פ מה שרשמת במנילה) או שהוא אומר לך שאת שובצת בקורס מסוים. אם ממש תתעקשי לא ללכת אליו הוא רב הסיכויים ימצתא לך גם תפקיד אחר. יש מקרים-לא רבים-שיש בעי אם איזשהו תפקיד אז כולם הולכים לטירונות (כי הטירונות הכלל צהלית ברב המקרית זה לא משנה איזה תפקיד את) ואחרי הטירונות נפגשים שוב עם הקצין מיון. ה]גישה עם הקצין בהחלט משפיעה-בכל אופן זה משהו שאת הולכת לעושת שנתיים.. הצבא לא רוצה לעשות לך דווקא ולדפוק אותך במקום שאתה ממש לא תאהבי-כי אם את נהנת את תורמת יותר ולא הולכת ראש בראש עם הצבא (כמובן שיש יוצאים מהכלל) בעיקרון-בסופו של דבר הקצין מחליט לאן את הולכת אבל ברב המקרים הפגישה בהחלט משפיעה ואת בוחרת תפקיד מרשימה שנותנים לך. בהצלחה

התשובה האמיתית

להלן תשובה קצת יותר מקצוענית: 1) הקצין מיון יזמין אותך ויודיע לך:"את תעשי טירונות איקס ותשרתי במקצוע איקס", אבל לא יגלה לך את התפקיד. 2)תקבלי מכתב או איגרה עם התפקיד אליו התקבלת (בד"כ זה לקרביים , ולכן לא רלוונטי לך) 3) תפגשי קצין מיון בסוף שרשרת חיול. הקצין יאמר לך לדרג עלאק תפקידים או לבחור תפקיד אחד מהשלושה או יתן לך תפקיד מסוים. אם תסרבי לקחת את התפקיד או שהוא יתחיל לצעוק או שיגיד שאין ברירה וינסה לשכנע אותך. אם יגידו לך לדרג, יכולים לאמר לך ש:"בסוף הטירונות תדעי את התפקיד שלך". בסוף הטירונות=דפיקה , כי את עשויה לא לראות אחרי זה בכלל קצין מיון. 4) סוף הטירונות. המ"מ שלך תגיד לך את התפקיד . או ש:"לא קיבלת עדיין תפקיד, ואת תחזרי לבקו"ם". בבקו"ם תפגשי קצין מיון שיתן לך תפקיד\שלושה תפקידים לבחור עלאק. בהצלחה בטראומת הבקו"ם, שאכן קיימת. התשובה מבוססת על מקרים אמיתיים , ואיננה מתיימרת לקבוע עובדות מוחלטות.

אוקי אבל יש מצב שהוא שואל אותי

איזה תפקיד אני רוצה או שהוא מציע לי תפקידים ואני בוחרת?

glz

New member
תשובה

לקצין המיון נכנסים במהלך שרשרת החיול. הוא ימסור לך את תפקידך, שנקבע מראש, על סמך נתונייך האישיים ודירוג העדפותייך במנילה ויאחל לך בהצלחה. במידה ומסיבה כלשהי לא קיבלת מנילה או לא דרגת אותה, יתכן וקצין המיון יתן לך לדרג כמה תפקידים אפשריים ויקבל החלטה תוך התחשבות בדירוגך, או שהוא יקבע את תפקידך מבלי לתת לך מספר אופציות. זה המקום לבקש את מה שאת רוצה, אך כמובן שרוב הסיכויים שתשובצי לאחד התפקידים שהופיעו במנילה. ב ה צ ל ח ה !!!

למעלה