קצונה

arifell

New member
קצונה

מה ההבדל בין קצין לחוגר (חוץ מהעובדה שזה קציןוזה חוגר)? מה יש לקצין ג´ובניק שאין לחוגר או נגד צבאי? מה יש לקצין שאין לנגד? מה טוב כ"כ בלהיות קצין? אני יושב וחושב על זה ואני מגלה שאני לא יודע מה התשובות לשאלות אלה, אבל יודע שאני כנראה אלך לקצונה (היות ואני עתודאי ללא בעיות רפואיות או פסיכולוגיות כלשהן שאני מודע להן) ואנשים אומרים לי עד כמה זה נחשב... למה זה נחשב?

arifell

New member
איך זה הגיע לשם למטה?

קפוץ, אתה מסוגל להגיע בחזרה למעלה, קפוץ, כאילו חייך תלויים בדבר, קפוץ!

ramil

New member
מה זה להיות קצין

אוףף, שאלה מסובכת - איך לענות לעניין בלי להיות פלצן. אני מזהיר מראש שהתשובה היא של קצין מורעל, שעסק ועוסק בהכשרת קצינים, ואפילו שקלתי ללכת לבה"ד 1 להדריך שם (כן, כל כך נהניתי שם...) אז מה זה קצין? בקורס קצינים יש בשבוע הראשון "יום קצינות", שבו עוסקים בשאלה הזו בדיו. היום נפתח בהגדרת הקצין - סג"מ ומעלה. למה הכוונה? קצין הוא בסופו של דבר מושג, שתלוי מאוד מה התוכן שיוצקים אליו. יכול להיות קצין זרקן, לא אמין, לא מקצועי וכו´ - ויכול להיות חפ"ש (חייל פשוט) שעושה עבודה של קצין, וגם מתייחסים אליו בהתאם. ובכל זאת אנחנו מסווגים את צה"ל לקטגוריות האלה, כי כמערכת נוח להצ"ל לעבוד עם אפיון לקטגוריות של כוח האדם שלו. אז מה זה קצין? קצין נהנה ממעמד עדיף בחיי היום יום - היחס אליו הוא כאל אדם מבוגר שלא פוחד לקחת אחריות, ובהתאם גם מצופה ממנו לעמוד בדרישות רבות יותר, לצד הפריבלגיות שהוא נהנה מהם. קצין, הגדרת בה"ד 1: "קצין הוא אדם בעל יכולת לקבל החלטות על סמך שיקול דעת מקצועי וערכי, בעל יכולת מנהיגותית להוציא את ההחלטות אל הפועל ולקבל את האחריות לתוצאותיהם, ומהווה דמות מופת בחברה הישראלית". לדוגמא: חייל ישובץ לתורנויות שמירה (ופה ושם גם מטבחים). קצין לא שומר- אבל הוא עושה תורנויות של קצין תורן, שזה אומר לפקד על השומרים ולקבל אחריות על בסיס שלם. אז יותר קל להיות קצין? תלוי... דוגמא אחרת - "מפקד" מוגדר בחוק כ"גבוה בדרגה". זה אומר, שיש מקומות שיטילו אחריות על גבוה בדרגה, בשל מעשים של נמוכים ממנו בדרגה - לדוגמא, אם היית הגבוה בדרגה ברכב ומישהו לא שם חגורה. יש שורה שלמה של פריבילגיות אחרות שקצין נהנה מהם, אבל בעיקר חובות. לא נוח למי שמחפש איך להעביר שירות פשוט ושקט, וללכת כל יום בחמש וחצי הכי מאוחר. פחות נוח למי שבא לצבא כדי "להגדיל ראש" - ומי שהולך לעתודה, וחותם קבע 3 שנים, מן הסתם שייך לקטגוריה השניה. הערה נוספת - קצין הוא קודם כל חייל. זה אומר מעבר לפריבילגיות שלו, הוא לא פטור מהמון דרישות אחרות. להיפך - מצופה ממנו שיהווה גם דוגמא אישית ליתר החיילים.

ר22

New member
|מזיע|

הקצין , תמיד מזיע יותר מכולם , כי הוא זה שאחראי וחייב לתת תוצאות וגם מה שרמי אמר..

פלטרון

New member
כבד , אחי , כבד

קצין ( בריבוי - קצינים ) : חפ"ש ( חייל פשוט , ראה ערך ) שמאס ב"אכילת חרא" בצבא , ועל-כן , בכדי להקל את זמנו עד תום שירותו הצבאי בחר בדרך הקידום הצבאית הקרויה קק"צ ( קורס קצינים , ראה ערך ) , ובתמורה התחייב לשנת קבע אחת , ויזכה כנראה לג´וב פיקודי על חפ"שים אחרים שלא יצאו לקורס קצינים . 2 דוגמאות אישיות , אפ אפשר : 1) יש לי 2 בנות דודה , אחיות , בעלות נתונים אישיים כמעט וזהים . אחת הלכה לקק"צ , שירתה שנהיותר , אבל חזרה כל יום ב-17:30 הבייתה. השנייה עשתה 11-3 ( 11 יום בבסיס , 3 ימים כולל שישי ושבת בבית ) . 2) יש לי חבר , שסרב בכל תוקף לצאת לקורס קצינים , מתוך הכרה שפעולה כזו רק מאריכה את שירותו בשנה , במקום שהוא לא סבל מלכתחילה ( נ"מ ) . בקיצור , הוא החליט שלמרות כל ההטבות בתנאי השירות , שנה אחת נוספת איפה שהוא היה , היא "תשלום" מופרז .

עומר ד

New member
שאלה חשובה

איזה קק"צ היית אמור להדריך? ואיך עתודאי יכול להשלח (עפ"י בקשתו אני מניח) לקק"צ אג"מי ולא בסיסי, וכמו כן מה ההבדל בין קרבי, אגמי ובסיסי? הצטינות בטירונות/קק"צ/ק. חובשים נותנת משהו? (אני יודע שלא כל הששאלות קשורות, ובכל זאת..) תודה ומצפה לתשובה עומר

danielba

New member
תשובה

סוג קורס הקצינים נקבע לפי החיל ושבו אתה משרת. בסיסי נועד לקצינים "משרדיים", לרוב מחילות האוויר, הים, מודיעין וכו´. אגמי נועד לקצינים חצי קרביים, מהנדסה קרבית, מג"ב, יחידת חילוץ וכו´. קרבי כשמו, נועד ללוחמים, ז"א גולני, גבעתי, סיירות למינהן, שייטת 13 וכו´. מכאן ניתן להבין שזו לא תוכנית כבקשתך אלא ההצבה בקורס המתאים היא לפי התפקיד. הצטיינות נותנת תעודה, רישום בתיק וזהו. הכל תלוי איך אתה מתפקד ביחידה שלך בזמן השירות.

למעלה