קצונה בחיל המודיעין

ziporet

New member
קצונה בחיל המודיעין

שלום לכולם! הבנתי שישנם כמה מסלולי קצונה בחיל- קצונת מטה וקצינים שקשורים למנהלה\מפקדה. מישהו יכול להסביר לי קצת על המסלולים השונים ומה זה אומר ת'כלס?

Augenapfel

New member
תשובה

כמו בכל מקום, גם בחמ"ן שני מסלולים עיקריים: 1. קצונה ייעודית, למי שמיועד לחזור לתפקיד מקצועי בחיל (בד"כ ביחידתו). ההשלמה - השלמת קמ"נים בבה"ד 15 (שאני מסיים בשבוע הבא..). 2. קצונה לא-ייעודית, למי שמיועד לצאת לתפקיד שלישות / לוגיסטיקה וכו', בד"כ יחזור לשרת בחיל (כלל-חמ"ן). ההשלמה - עפ"י התפקיד הייעודי, למשל, תפקידים שלישותיים - בבה"ד 11. ויש מסלול נוסף, בחלק מהיחידות: מסלול מטה (לעתים נקרא אוגדת רמ"ט) - מסלול למטה ופיקוד בתוך היחידה שממנה יוצא החייל, למשל לתפקיד קמב"צ או סמב"ס. ההשלמה - בד"כ בבה"ד 15 ?(השלמת קמ"נים). חג שמח!

ziporet

New member
תודה על ההסבר, רק שאלה קטנה-

מה ההבדל בין קצונה ייעודית למסלול מטה? ובהצלחה בסיום הקורס!!

Augenapfel

New member
ההבדל

קודם כול, תודה. ולשאלתך - מי שיוצא לקצונה ייעודית חוזר לתפקיד מקצועי-מודיעיני או פיקודי-מודיעיני, מי שיוצא לקצונת מטה יחזור לשרת במסלול פיקודי שאינו קשור למודיעין עצמו - אלא לבסיס (כאמור, בד"כ בתפקיד קמב"צ או סמב"ס).

ziporet

New member
יש לי שאלה נוספת...

אחרי כמה זמן בצבא אפשר לצאת לקצונה? הרי המחזור הבא הוא בינואר, אז אם התגייסתי באפריל אני אוכל לצאת להכנה שבינואר? (כשיש לי פז"ם רק של 9 חודשים)

Augenapfel

New member
אין זמן קבוע...

אין זמן קבוע ליציאה לקצונה... חיילים בסדיר יוצאים בד"כ אחרי כשנה (פחות או יותר), אבל אני מכיר מספיק אנשים שיצאו בקבע או ממש מוקדם...

למעלה