קצב סיביות

dralan

New member
קצב סיביות

מה זה בדיוק קצב סיביות ומה זה קובע בשיר?

Bit Rate

מספר הקילו-בייט לכל שניה בשיר (kbps - KiloByte Per Second). ככל שהמספר גבוה יותר ככה איכות השיר גבוהה יותר. החל מ-128kbps נחשב לטוב. 320kbps - איכות שדומה לזו של דיסק מסחרי.

Musta Susi

New member
יש הטוענים ש192 מתקרב ל../images/Emo220.gif רגיל.

אני צריך לקחת פעם דיסק מקורי שלי ולהשוות... ו128 לא כזה טוב לדעתי. הייתי אומר "סביר". אבל יש לי הרגשה שהוא לא יקרא פה יותר (טוב בשבילו
)

נופ, ורד טועה

כשזה לא בהכרח MP3 אז יש גם lossless audio שהפורמט הכי נפוץ בו הוא FLAC שבו קצב הסיביות הוא 500 ק"ב לשניה עד 1 מ"ב לשניה

Blade Of Fire

New member
אבל כרגע אתה חופר

מה שאומר, כמו שבערך כל החפירות שלך, שזה לא יעיל

אבל כרגע אתה מתחמק

מה שאומר, כמו שבערך כל הנסיונות שימור גאווה אישית שלך, לא להודות שטעית.

Musta Susi

New member
אני זוכר שבAudio Galaxy

(בטח פשטו ת'רגל כבר) היה כתוב ליד 192 "Near CD Quality" אתה רומז שהם הוליכו אותי שולל?

מיני-חפירה ../images/Emo3.gif

הקצב האמיתי בדיסק עצמו עומד על 1411 KBPS. ניתן לעשות לו Rip לכמה קבצים, ביניהם הפופולרי ביותר הוא ידידינו הMp3. עדיף לעשות ריפ בין התדרים 128 - 320, ובVBR - קצב סיביות משתנה, הקבצים גם יכולים להגיע ל350-400 במקרים מסויימים. ההבדל בין קובץ MP3 באיכות 192 ובין אותו שיר באיכות 320 הוא מינימלי ביותר, סביר להניח ש99.9% מהאנשים בעולם לא יזהו הבדלים בין הקבצים, וביניהם אתם. יש אנשים עם יכולות שמיעה טיפה פחות טובות, שאף לא שומעים הבדל בין דיסק/Mp3 באיכות 320 לבין Mp3 באיכות של 128 ואף 96. פחות מזה זה כבר שיט.

נדמה לי שדווקא ה-99.9 אחוז שלך

הם כאלה שאפילו לא יוכלו להבדיל בין 320 ל-96, תחשוב ש8 (לא מדגיש בגלל ניר, אלא כי זה מספר נמוך) זה האיכות שאתה שומע בטלפון, אז תעשה פרופורציות וכאלה

Eterina

New member
אם תקשיב

לקובץ ב-24 ולקובץ ב-192 או אפילו 128 אתה תשמע הבדל עצום!

Musta Susi

New member
96 אתה כבר לא מרגיש? אתה צוחק?

מה עבר על האוזן שלך בן אדם? (חוץ מהרבה
ים של Metallica]

Musta Susi

New member
חחחח אני פעם הגעתי ל5KB לשניה!!

במקרה כזה צריך אוזן מוזיקאלית כדי להבין שהגיבוב של רעשים שנשמעים כאילו בוקעים מגובה הר מרוחק, יוצרים איזהשהו שיר...

אתה כ"כ טועה.......

בהתחשב בכך שבטלפון כמו שאמרתי זה 8 ושם כשאתה שומע דברים בזמן ההמתנה במקומות מסוימים אתה יודע שזה שירים.

Musta Susi

New member
בהנחה שהקבצים באמת קודדו לאיכות הזו

יכולים לקחת קובץ שהאיכות שלו היא 64KBPS ולהמיר אותו ל320 ואתה לא תרגיש הבדל - כי האיכות לא יכולה לעלות ע"י המרה אלא רק לרדת יותר. תוצאה חד-כיוונית... ואני כן מצליח בד"כ להבדיל בין 128 ל192
320, 224, 256 אני לא בטוח. אני פשוט מתעצל לסחוב
מהחדר שלי בשביל הניסויים והתהיות...

למעלה