קצב כתיבה ועבודה

monica67

New member
קצב כתיבה ועבודה

המון המון זמן לא הייתי פה.אבל זוכרת פה את העצות הטובות. הילד בכיתה א' בן 6.5 קצב העבודה שלו איטי מאד, כותב לאט, מתארגן לאט בחלקו זה קשור לאופי שלו אבל המורה מתלוננת על הקצב. כשנותנים לו זמן הוא עומד בכל המטלות ומשיג תוצאות מצויינות בכל המבדקים בחשבון, קריאה וכתיבה. יש לו קצת חולשה בחגורת הכתפיים שטופלה אבל זה נתון שהוא יצטרך לחיות איתו. מה שקורה הוא שהוא לפעמיםמגיע הביתה עם כמות שיעורים ענקית בגלל שלא הספיק בכיתה. אתמול למשל היו לו 8 דפי עבודה בחשבון ועוד 4 עמ' בקריאה וכתיבה והוא היה מותש וגם אני. אני קצת אובדת עצות....והילד גם מרגיש לחץ, היום לא רצה ללכת לביה,ס וטען לכאב ראש... וזה חוזר על עצמו. גם לגבי כאבי הראש אני מזניחה - יש מעקב עיניים וגם קבעתי תור לרופא משפחה מחר. מישהי מכירה מקרים כאלה ויש לה עצות ??

פלגיה

New member
קשה לומר

יש ילדים שמתקשים בעמידה בזמנים וזה נקרה "בעיה בהתארגנות" (עד שמוציאים את הקלמר, עד שפותחים את החוברת, עד שמגלים מה שצריך לעשות....) אם זאת הבעיה - יש דרכים מקצועיות לעזור, ומרפא בעיסוק יכול לתת טיפים בכיוון. בכל מקרה - זה קושי אופייני לגיל. עד שמטפלים, הפיתרון הוא לא לדחוף את כל מה שהספיק בכיתה אל שיעורי הבית. זה מתכון ברור לתיסכולים. איזה ילד יכול לעשות 12 עמודים שיעורי בית באחר צהרים אחד? זה לא הגיוני לדרוש כמות כזאת של עבודה. כדאי לדבר על זה עם המורה שלו. הגישה צריכה להיות הפוכה. אם הוא משיג תוצאות טובות במבדקים - הוא כנראה חכם, ויכול להיות שהוא לא צריך את כל כמות העבודה שילדים אחרים צריכים. המורה של הבן שלי היתה מורידה לו את כמות המשימות לרבע. אם כולם צריכים לעשות עמוד שלם - הוא היה צריך לעשות רבע מהעמוד, כאשר הכיוון הוא : משימה מוגדרת, התחלה בזמן, סיום בזמן (כלומר בזמן המוקצב לתלמידים אחרים לעשות פי 4). זה נותן תיקון בכיוון ההתארגנות וחווית הצלחה. (כי הרבה עבודה מתסכלת כבר מראש).

monica67

New member
קודם כל תודה ו...

גם אני חשבתי על זה ואני אדבר עם המורה... יש לנו פגישה ביום ראשון.

monica67

New member
הייתי בפגישה עם המורה והיועצת

בפגישה המורה הסבירה את הקושי בכיתה ואני הצגתי את הקושי בבית. המורה נתנה את האפשרות להפעיל שיקול דעת במקרה שאני רואה שיש קושי ועומס ורק שאעדכן אותה במחברת הקשר. כמו כן הומלץ על שיעורים פרטיים באסטרטגיות למידה על מנת להקל על הילד בכל נושא ההתארגנות. הבנו שהילד מרגיש שיש פער בין היכולת השכלית והמילולית שלו ליכולת הביצועית וזה יוצר אצלו לחץ שרק מעכב אותו יותר בעבודה, יחד עם זאת לא נראה שיש בעיות קשב וריכוז או פיזיולוגיות ולכן כרגע אין טעם באבחון אלא קודם לנסות לחזק אותו באסטרטגיות למידה על מנת לתת לו כלים להתמודד ולעמוד בקצב הכיתה. אני יצאתי רגועה יותר מהפגישה ועם משהו "ביד". עכשיו אני בתחילת הגישושים כיצד למצוא את איש המקצוע המתאים: בניצן, בקופ"ח או פרטי. אם מישהו מכיר איש/ת מקצוע בתחום ברחובות אשמח לשמוע.

פלגיה

New member
כדאי מאוד לנסח בצורה מדוייקת

כי "להפעיל שיקול דעת" זה קצת עמום. תשאלי את המורה כמה זמן לדעתה תמיד צריך להכין שיעורי בית (20 דקות? חצי שעה?), ותפסיקו בבית אחרי שעבר הזמן הזה.

8 דפי עבודה זה המון.

בטח שהוא יהיה מותש. (וגם את) כדאי לדלל, אם אין שיתוף פעולה של המורה, אז על דעת עצמך. לבחון מה באמת קריטי ומה לא.

למעלה