קצבת הבטחת הכנסה

esperansa

New member
קצבת הבטחת הכנסה

אני עומדת בכל הקריטריונים לקבל הבטחת הכנסה, אך רציתי לברר, במידה ויש לי חוב כספי לביטוח לאומי, האם אני זכאית לקצבת הבטחת הכנסה? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש

כן.

דווקא אם יש לך חוב לביטוח לאומי כדאי לך להגיש תביעה להבטחת הכנסה כמה שיותר מוקדם, כדי שיהיה להם מאיפה להתחיל לקזז את החוב. כשיש לך זכות לקבל גמלה ומצד שני יש לך חוב, ביטוח לאומי זכאי לקזז את החוב מהגמלה, אבל בדרך כלל אפשר להגיע איתם להסכם על שיעור הקיזוז. במקרים קשים הם מסכימים לקזז בגלל החוב שיעור של 10% מהגמלה.

esperansa

New member
מודה לך מאוד על התגובה

אך יש לי חוב של 6 שנים שלא שלמתי דמי ביטוח לאומי ובריאות, בעקבות הסיבה שלא יכולתי לעבוד עקב מחלה, וביטוח לאומי לא מכיר במחלה זו, לכן לא קבלתי קצבת נכות. ובכל התקופה הנ"ל לא דרשתי קצבת הבטחת הכנסה. האם למרות זאת, נשמרו זכויותיי. אשמח לקבל תגובה.

לא תוכלי לקבל רטרואקטיווית...

הבטחת הכנסה תוכלי לקבל רק מהחודש שבו מוגשת התביעה או חודש אחד לפני כן. לא תוכלי לקבל על כל ה-6 שנים שחלפו.

shaio

New member
יוס, אתה בטוח?

זכור לי במעורפל פונה שלי שלא קיזזו לו מהבטחת הכנסה כיוון שאסור לקזז מהקצבה הזו (הסיבה לפנייה היתה שעם הגיעו בשעטו"מ לגיל קצבת הזיקנה התחילו כן לקזז לו, כי מזה מותר). אבל זה היה מזמן, ואולי אני לא זוכר.

עכשיו אני כבר בטוח ...

סעיף 312(ב)(1) בחוק הביטוח הלאומי מאפשר למל"ל לנכות חוב של דמי ביטוח כנגד גמלאות כסף או תשלום "לפי חוק זה או לפי כל דין אחר" (כלומר, גם לפי חוק הבטחת הכנסה).

למעלה