קפ"פ - קרב פנים אל פנים

קפ"פ - קרב פנים אל פנים

מזה כשנה קפ"פ אקדמי כותב טור קבוע במגזין בודו הבינלאומי השנה אנו מתבקשים להתחיל לכתוב לשני מגזינים נוספים לאומניות לחימה השנה יהיו יותר כתבות בנושא לחימה בטרור ו "REALITY BASED " כמו כן אנו הופכים לכתבים רשמיים של המגזינים ולא "פרי לאנס " ומכיוון שאני הופך ליהיות עסוק מידי ( בפרוייקט אבטחה חדש ) - מי שימשיך במלאכת הכתיבה יהיה אלברט ולכן למי שיהיה מעוניין בהמשך בתרומת ידע רעיונות ולחלוק עם הקוראים מוזמן לפנות לאלברט מצרף כתבות אחרונות + ישנה כתבה חדשה שיוצאת השבוע עם מגזין ה"בלאק בלט " האמריקאי ואשים בהמשך

ransuru

New member
?

Very pro looking clip. Do you always practice locked joint shooting or do you add other stuff as well ? Sharon

שאלה מעולה !

היי שרון רואים שאתה "סיסטמא " - איש חושב !!! לירי יש כמה גישות והרבה יותר מסיגנון "וויואר " ( ואפרופו פגשתי את האיש שעל שמו סיגנון "וויוואר " שמו ג'ק וויוואר והוא גר ברינו נבדה והסיגנון נוצר מירי למטרות ולספורט ) או סיגנון ה"משולש " שבשימוש ישראלי ( ומתאים לרוב כירי "מבצעי " מול מה שפעם ניקרא "ירי "מעשי " ) וסיגנונות מעורבים (מודיפייד ) ומיזרח אירופאים שלדעתי כדאי מאוד ללמוד מהידע שלהם ! נעילת המרפקים ( ולעיתים גם נעילת שכמות ) יש לה מספר מטרות בירי מהיר ללא נעילת מרפקים ( צריך יותר ניסיון לביצוע ירי מהיר ללא נעילה ) יש יותר "הקפצה " של האקדח כלפי מעלה (כתוצאה מרתע הנשק ) ואז הכדור השני והילך עלול ליהיות יוצא מהמטרה ולמנוע את כוח העצר שאנו מנסים בירי מהיר למטרת גוף ( ירי מהיר של 3 כדורים בשנייה יעזור בכוח העצר ואנו מנסים לעצור האוייב ולא ליהיות אפילו מדויקים כל כך כמו לספק ירי מהיר - ולכן בירי אינסטיקטיבי אין שימוש בכוונות ולכן הוא גם ניקרא "פוינט שוט " השאלה היא מאוד מענינת וממש מראה הבנה בלחימה - ומכיון שבקפ"פ אנו חולקים בין מדריך טאקטי למדריך הלחימה בידיים אוכל לבקש מאלברט או דודי שיענו בפירוט ויסבירו מדוע אם זה מעניין כי זה התחום שהם מופקדים אישית אני לא נועל מרפקים למרות שרוב מדרכי הירי הישראלי לא יסכימו איתי אבל מציע לשאול מדריכי ירי ודעתם ומבטיח שיהיו חילוקי דעות כי יש גישות וסגנונות שונים לדעתי חייבים מיספר צורות ירי כלומר עם נעילה וללא וזה כמו ארגז כלים שלכל כלי יש השימוש שלו בזמן שצריך , בסריקה באוטובוס לא ניתן לעמוד ולבצע ירי "משולש " לדוגמא הירי אקדח הצבאי הוא עמידת פיסוק רחבה מידי שלא תאפשר מעבר מהיר בין מצבים אבל בהתחשב בגיל וניסיון ( שנובע מגיל לרוב ) המדריכים בלוט"ר ומיספר מדריכי וסגנונות הירי שנחשפו מביא לידע מאוד בסיסי וזכור לי שהעבודה הקשה כשהם היו מגיעים לאימון מתקדם היתה להוציא הרגלים שבסיסם באימון "לא טוב " הירי בקליפ הוא ירי אחרי יום אימון עם אלברט טימן ולדעתי הוא מהמדריכים הישראלים הטובים ביותר שיצא לי לעבוד ולחלוק ידע , הוא מביא תוצאות שהדהימו אותי כשהחלנו לאמן יחד ברמה אליה מגיעים החניכים וזה נובע מהבנה עמוקה שלו בירי וניסיון עם כמיסתערב שבסיס יומו היה אקדח למדריך לוט"ר ומישם לאבטחת אישים ועבודה עם יחידות רבות שגם הוא מודה שיש יותר מ"ידע ודעה " אחת וכדאי ללמוד וללמוד ! חייב להודות שהוא הפתיע אותי בקצב שהוא עבודת יסודות ארוכה ואז אחרי שהטמיע יסוד הוא פשוט "רץ " כי זה קל אחרי שיש להם יסוד נכון. הירי הוא אומנות לחימה לישמה ולב האומנות לחימה הישראלית שכן כולם בועטים ונותנים אגרוף ולפעמים אפילו טוב משיטות ישראליות אבל בנשק זה התחום החזק של השיטות הישראליות ( לפחות תיאורטי )

ירי ב "סיסטמא "

היי שרון היה מעניין לי לדעת מה גישת "סיסטמא בירי וממה שראיתי בקליפים הם מראים עבודה יותר משוחררת וחופשית וללא נעילות מרפקים שכמות וכווץ הראש "צואר צב " ששוב יש לכך מטרות בירי הישראלי - אבל מעניין לראות ולשמוע מה עושים שיטות שונות ולמה

ransuru

New member
Clip coming

אני אצלם קליפ הדגמה שבוע הבא ואשים אותו בפורום לגבי עקרונות עבודה עם אקדח. אתה מעדיף עברית או אנגלית ?

תודה שרון !

היי שרון ותודה לי לא משנה אני גר בארה"ב אבל להערכתי עדיף עברית לכל קוראי הפורום

hhillel

New member
אבי שלום

2 שאלות לגבי הקליפ: 1) ראיתי שהחברה שם מסובבים את האקדחים כמו שלימדו פעם כי השתמשו ב-FN האם זה בכוונה,או שאלה פשוט חברה שעדיין "מחזיקים" הרגלים ישנים. 2) הקליפ היה בנושא ירי אך היו מוטיבים של מה שנקרא לחימה בידיים ריקות\לחימה קרה,הבחור שמוצג שם נראה חסר כושר ויידע בסיסי. אם אפשר לשאול מי האנשים וכמה זמן הם מתאמנים או מה רמתם? תודה מראש ו חח על הרעיונות חיים ================================================== http://www.wuweigungfu.co.il

תשובות

חיים אני אענה כמיטב הבנתי וביקשתי מאלברט שכרגע "בחוץ " בקורס להיכנס לפורום ולענות בפירוט כשהוא מיתפנה אני בעצם מהצד של המצלמה...אני מצלם את האימון והמדריך הוא אלברט טימן ומדריכים עוזרים טד נלסון ומרטין מגיי ואורי קפה לגבי "הדגשת " התנועות כן זה "תודות" ל FN ( שהיה האקדח הפופולראי ביותר בשימוש בזמנו לפני הגלוק- שגם מביא "בעיות " אחרות כמו הצבעה גבוהה מידי וצורך בתיקון עקב מיבנה הגלוק ) שיצר הרבה הרגלים "מוזרים" כמו בהוצאת המחסנית מינהג של הכנסת אצבע ( שמטרתה היתה ללחיצה על הלחצן משום שהמחסנית בבדיקה היא מחוץ לאקדח ועל מנת ל"שחרר " נקירה) והרגל זה מיושם גם כיום בשיטה "הישראלית " ולמעשה אין בו כל צורך מישום שמספיק בדיקה ויזואלית של בית הבליעה על ידי פתיחתו אבל בישראל ממשיכים את הבדיקה הויזואלית + פתיחת בית הבליעה ( דרך אגב בדיקה זו לא תעבוד לגבי אקדח "גיבוי " קטן בארטה ששם בדיקה כמו "הישראלית " עדיין משאירה כדור בבית הבליעה ורק פתיחת האקדח ( בצורה כפי שצירפתי תמונה ) מאפשרת הוצאת הכדור מבית הבליעה ( וראיתי לפחות 2 מדריכים ישראלים פולטים במיטוח ולכן אני נוהג להזהיר מאקדח זה -יש רק דרך אחד לפרוק אותו כמו בצילום והוצאת הכדור מבית הבליעה על ידי משיכתו החוצה ) למי שהולך להדריך באיטליה ראו והיזהרו כי שם תיפגשו באקדח זה כך גם לגבי התנועה המודגשת של סיבוב "זוית " האקדח כלומר לאחר ירי מחזיקים האקדח בזוית על מנת ליצור מצב שתוך כדי קשר עין עם המטרה ניתן לבדוק מצב האקדח כלומר אם יש מעצור או גמר מחסנית , הרגל זה עדיין בשימוש ומטרתו למיטב ידיעותי לפני קשר עם מטרה נוספת או "המשך " תנועה - לחימה לוודא מצב האקדח ובמידת הצורך להחליף מחסנית או לטפל במעצור גם תנועה זו בשימוש כיום וגם בבדיקת מחסנית עדיין מכניסים אצבע מישום שנאמר עדיף ווידוי כפול כלומר לדוגמא לילה ואז הכנסת אצבע מחליפה בדיקה ויזואלית ומיכון שאלו שיטות לימוד לקבוצות ועל מנת לשמור על בטיחות שוב אני לא עוסק בהדרכת ירי ( למרות הסמכתי כמדריך ירי ) ועדיף לשאול לדעת ולחידושים ממדריכי ירי שזה עיסוקם העיקרי לגבי התלמידים לרובם זה קורס ראשוני בירי שאורכו של הקורס יומיים ולכן רמתם מאוד נמוכה ( יש לזכור שבארה"ב לכולם יש נשק אבל ההכשרות פה "מוזרות " ולהעביר פה מיטווח בלי "הרוגים " זו משימה...) , יום ראשון הוא בסיס לימוד בטיחות ויצירת "שפה " משותפת ועבודת בטיחות וים שני הוא יום של יותר אקשיין בדקתי לגבי הקליפ הנוכחי ורוב התלמידים הם אזרחים מהשורה ( וטרינר,מהנדסת טילים ,צלם,רופא,מדריכי אומנות לחימה ועוד מיספר מיקצועות - האיש שאתה מדבר עליו הוא מעל גיל 53 ואכן לא בכושר מזהיר והוא פאראמדיק במיקצועו ועובד בתחנת כיבוי אש ) שקנו אקדח ורוצים לרכוש ידע בשימוש בו מבטיחות , ניקוי.ועד תיפעול פשוט הקורס אינו כולל תיפעול מעצורים וכלל רק החלפת מחסנית "מיבצעית " מהירה של פליטה והכנסת מחסנית שניה שוב עדיף לשאול את אלברט שהוא מרכז את הצד הטאקטי ומדריך ירי במישרה מלאה - ולמי שמעונין להחליף רעיונות וידע עם אלברט אצרף את האימייל ולהרגיש חופשי תמיד נישמח להחליף ידע ולחלוק ידע [email protected] אשמח עם יש מדריכי ירי שיוכלו לכתוב גם בנושא

שאלה לגבי ירי.

אבי שלום, קראתי את הסבריך המקצועיים בנוגע לירי, והיה משעשע להזכר איך לפני מס' שנים שהעבירו את היח' שלי משימוש ב-F.N. לשימוש בגלוק (19 C) כולם עדיין היו מכניסים אצבע לבית המחסנית ע"מ לשחרר נקירה לאחר פריקה..... השאלה שלי (והייתי שמח לשמוע גם דעתו של אלברט בנושא) היא לגבי ירי מרכב בתנועה. בהנחה שאלברט למד את אותו התו"ל שאני למדתי (אותו "בית גידול"), אז הירי שהוא למד (לפחות ביח' לאבטחת אישים) הוא כאשר חצי גוף יוצא מהחלון, גב מתקבע על הקורה העליונה של החלון והרגליים יוצרות בסיס ואחיזה במקומות מסויימים בתוך הרכב. מנסיוני זוהי תנוחה מאוד יציבה ונוחה לירי גם במהירות יותר גבוהה. השאלה היא מה יתרונות/השוני בירי מרכב כפי שמוצג בקליפ לעומת טכניקת הירי הנ"ל ? אגב - איפה מצולם הקליפ ? לילה טוב, אלון.

תשובה ירי

היי אלון שוב אנסה ל"עלות " מול אלברט היום הוא אמור להגיע לניו גארסי ואם לא אז מחר הוא פה אצלי (בצפון הקר...שעה מקנדה ) ואני אוסף אותו משדה תעופה בבוקר אז או שיענה היום או מחר הוא יענה לשאלות מהמחשב פה לגבי ת""ל ירי בתנועה היו כמה שלימדו את הנושא (זכור לי אפילו שבבית ספר לכושר מיבצעי ניזכרו רק אחרי שהמדריך עזב שהם "נישארו ללא ת"ול אופנועים... ) אלברט הוא מהמדריכים שעבדו ופיתחו תו"לים מסוגים אלו עם שי וסאסי ועוד ואנסה לענות - ולא מבטיח שאלברט לא יחלוק עליי וכדאי לשמוע לו כי - זה הענף שלו ! שוב מבחינתי גם בירי זה - ראי התוצאה - ולאלברט יש תוצאות מדהימות ברמה שהוא מצליח להביא חניכים בסוף הדרכה משאר המדריכים ולכן אני מקשיב לו בנושא כאשר חצי גוף יוצא יש מיספר יתרונות כמו לדוגמא ( הריח ...כן כל סירחון הירי...והנילוה...הרעש...אין צורך לנקות את הרכב מ"תרמילים ".... ואין חורים ברכב...וכמובן היציבות כפי שתארת תוך שימוש בקורת החלון אבל לפריקה זה איטי יותר כי צריך לחזור פנימה... - באבטחת אישים לרוב אין פריקה ו"צימצום" למטרות -כי מעדיפים להישאר עם האח"ם ורק להרחיק "סכנה" וגם העבודה בדלת היא שונה מעבודה של לוחמה בטרור או אחרת מתוקף התפקיד ואבקש מאלברט לכתוב קצת ) לעומת זאת חסרונות כמו ( השארת ראיות...כל התרמילים הריקים שניפלטים החוצה ושניתן במיקרה כזה לחבר "אוסף " תרמילים לנשק למי שלא מעונין להשאיר ראיות...אבל הבעייה הגדולה היא שבמצב שהגוף בחוץ בתימרון הרכב בין רכבים מישהוא יכול להיפגע או בהיתהפכות - וגם יש פחות מיגון מישום שחצי גוף בחוץ וגם דלת הרכב משמשת כמיגון ) הרכב בקליפ הוא אישי ומשמש כרכב ת"ש וסתם מצא עצמו "מותרם " לצילום....ולכן לא הותר ירי מתוך הרכב שכן מישהו צריך לנקות...וגם על מנת לאפשר זוית צילום היורה האחורי ניצמד לכיסא הקידמי כדי ליצור זוית צילום וגם אחיזה ויציבות ליורה ולמעשה יש כאן יותר " ת"ול " צילום מאשר תו"ל מיבצעי ממשי ( הבחור היורה הקידמי הוא יורה מתחיל ולכן יש גם השגחה עליו לגבי בטיחות ושלא ל"עלות " ברמה מידי כי זה ילחיץ אותו ומעל לקצב שהוא יכול לעמוד ללא בעיות בטיחות . המיטווח אינו מיטווח בשימוש שלנו רגיל משום גודלו שאינו מתאים להדרכת רכב ותימרון - ומכיוון שזו "הדרכת חוץ " ושימוש רק לצורך יום אימון המצולם מדובר באזוסה קאליפורניה והכל זו בנייה של מיבנה ומטרות רק ליום הדרכה זה יש לנו תוכנית כבר לסוף שבוע זה אבל אם אצליח אצלם פה במיטווח ה"מדוגם " ואז השמיים הם הגבול !

סיסטמתי

New member
שאלה על התו"ל ממי שאינו יודע לשאול

אני לא יורה הרבה, רק כשמכריחים אותי פעם בחמש שנים לנשום עופרת במטווח טחוב, בשביל לחדש את הרשיון. אבל עדיין יש דברים שאני הייתי עושה אחרת: ירי מרכב - הייתי מיצב את עצמי בחצי עמידה כשיד אחת מחזיקה בידית התקרה והירי מתבצע ביד השניה כשהברכיים כפופות ומקזזות את הטילטולים של הרכב, לא נצמד לקורה או לכל רכיב אחר מכיוון שאז התנודות יועברו דרך השלד הקשיח של היורה אל הנשק. מעבר מירי דינמי לירי בעמידה - הייתי עושה משהו דומה לאחיזת ויבר ומצמם את הפרופיל שלי למטרה במקום העצירה והירידה לירי אינסטיקטיבי, לדעתי הבלימה היתה קלה יותר עם רגל קדמית בולמת ורגל אחורית נגררת. כמות הכדורים הנורים - זה נכון שאקדחים מודרניים באים עם קיבולת מחסנית שהולכת וגדלה ,שצה"ל יורה אלפי פגזים לשיחים של עזה, והחיזבאללה מצליח באסטרטגיה של הרבה רקטות קטנות ולא מדוייקות. אבל, איפה הנסיון לכוון אפילו בין קבוצות של שני כדורים או שלושה שנורים במהירות, את מי מנסים להפחיד עם הרעש המהיר הזה, או שהמטרה היא ללמוד להחליף מחסניות? פס הקול - אני הייתי שם את ride of the valkiries אבל זה כאמור שאלה של טעם אישי (ממש כמו כל מה שנכתב עד כה).

תשובה מאלברט - קפ"פ אקדמי

שלום וברכות לחיים ולכל קוראי הפורום, התבקשתי מאבי לענות ולהתייחס לשאלות לגבי הירי המוצג בקליפ. ובכן, אנסה לענות בקצרה מפאת חוסר זמן מתאים ל"התפלספות" ובכדי להשלים את חובת התשובה לשאלות. אשמח להכנס לפורום הנ"ל בעתיד (בתקווה בקרוב) ולהתייחס לנושאים שבתחום התעסקותי ולהרחיב עליהם את השיחה. ובכן לגבי שאלת "סיבוב" האקדחים - אני בהחלט מכניס אלמנט חשוב זה ללחימה עם אקדח אשר בד"כ מדמה מצב של ירי תחת לחץ או באדרנלין גבוהה כשליורה יש נטייה ל"התעלם ממצב הצינה", מצב קריטי של שבריר שנייה שיכול לתת מענה ע"י סיבוב (tilt) של האקדח לזוית העין תוך כדי "כיסו היריב" בעין. בהרבה מצבים בהם לא ניתן דגש זה כשלו הרבה "לוחמים דגולים" אשר ננעלו על המטרה וויתרו על טקטיקת הלחימה. לגבי שאלה מס 2 - ישנם הבדלי רמות גדולים מאוד מקורס לקורס ומאדם לאדם ואכן בקליפ הספציפי מדובר בקורס אזרחי שבו הכנסתי אלמנט "לחימתי" ומטרת התרגיל אינה רק לחימה קרה, אלה להכניס את היורה למצב שבו המערכות הויזואליות והעצביות עובדות מעבר לשלב הרפוי ובכך להמחיש את חשיבות הירי ההצבעתי point shooitng ולא להסתמך על כוונות בגמר התרגיל. ובכן זו הגרסה הקצרה וכמו שציינתי אשמח להכנס בקרוב לפורום ולהשתתף בדיונים המאוד מעניינים (מדברי אבי) ולתרום בצורה פורה מנסיוני. תודה ולהתראות

למעלה