קפריסין - תכף באים!

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
קפריסין - תכף באים!

בשעה טובה ומוצלחת, אחרי הרבה זמן שאני מצפה לכך, אני כבר ממש כמעט עם הכרטיס ביד. אם לא יהיו תקלות של הרגע האחרון, בשישי הבא אני על המטוס (למשך שעה אחת) מזרחה. כמובן, מעבר לאיחולים ולברכות, אני אשמח להצטייד גם במידע. ראשית, החלפת כסף - האם מוטב לעשות זאת בארץ, בקפריסין או שמא באחד מנמלי התעופה שבדרך? האם, לדעתכם, לטיול תרמילאים של עשרה ימים בקפריסין יש טעם לעשות ביטוח? האם אכן יש צורך להזמין מקום לינה מראש כתנאי לקבלת הויזה? האם ניתן להשכיר ציוד מחנאות (אוהלים וכו') שם? אני אשמח לשמוע כל טיפ/הצעה/אזהרה/רעיון שהם. הרבה תודה מראש.

Yo-man

New member
קפריסין

בפורום הטיולים יש מומחה לקפריסין (על אמת, כזה שכתב ספר ועושה מחקר כבר יותר מ-10 שנים רק על האי הזה). קוראים לו מאיר שפירא, והוא מאוד שמח לעזור. אנייכול להמליץ רק על הקטע של ביטוח הבריאות. אחרי מאות הדולרים שיעלו כרטיסי הטיסה, המלונות ומה לא - לא שווה להשקיע עוד דולר וחצי ליום (15 סה"כ) לשקט הנפשי ? שווה, ואפילו קרוב לחובה. זה סכום מטופש לחסוך, בהתחשב שעלות של מאות דולארים ליום אישפוז למקרה של שבירת יד (חלילה) התיבשות (חס) תאונה (לא עלינו) או כל חרא אחר שיכול לקרות לכל אחד מאיתנו בבית או בחו"ל. שאר השאלות - מאיר הוא האיש שלך. תעשה חיים

sela v

New member
ראשית

קפריסין זה מערבה ולא מזרחה. לגבי הכסף עדיף להחליף לכסף מקומי בארץ, אחרת פשוט תעשה המרה כפולה, ותפסיד מזה.

1L

New member
אופס וגם תודה

הייתי מנסה לתרץ את זה בשעה מאוחרת, אבל כנראה שזה לא ילך. ברור שקפריסין נמצאת ממערב... ט.ל.ח ובאותה הזדמנות - הרבה תודה!

doronimous

New member
קפריסין נפלאה

שכור אוטו וסע לצדה המערבי (חצי האי אקמס) ולצדה המזרחי (cape greko) חופים - סוף הדרך סע להרי הטרודוס ותעשה קמפינג בין ארזים ואורנים שחורים אם אתה צולל - אל תוותר על ה"זנוביה" מול חופי לרנקה היינו שם בספטמבר האחרון ונדרשנו להציג וואוצ'ר למלון כתנאי לויזה. אתה לא צריך להתעסק בזה מהארץ, יש איש נחמד בש"ת שיסדר לכה לינה במלון לכל תקציב שתבחר. אפשר לשלם בדולרים בכל מקום. תהנה

natyh

New member
שלום עידו

מה שלומך לא פגשתי בך מזמן . אפרופו תמונה אחת ואלף מילים אז לא יהיו לך אלף מילין שם, ובקשר לשאלות : אז ככה אני לא מציע להחליף בנמלים בדרך או בכלל לנחות בהם , שכן כידוע אף אחד מהם לא התברך בטרמינל ראוי לשמו , ובמיוחד לא בזמן הסערות הנוכחי גלים ממש גבוהים ... . וויזה למיטב ידיעתי מקבלים בשדה התעופה בלי בעיה . מישהו כתב במגזין אופניים יוםי של כתבה על קפריסין כדאי לפנות לעורך אופניים ולבקש לקנות את המגזין הרלבנטי . ביטוח נוסעים למיטב ידיעתי אתה מכוסה עד חודש על ידי כרטיס האשראי כדאי לבדוק , אני זוכר שכוסיתי על ידי מאסטר קארד . ציוד מחנאות להשכרה שם לא יודע , אך שמעתי רק טובות על טיולי אופנועים ואופניים בהרים. תיהנה עידו , תחזור ותדווח וביקשתי מחבר אופנוען ומטייל יוצא מהכלל להוסיף מנסיונו העשיר . תיהנה נתי

1L

New member
ההתארגנות מתקדמת

כנראה שגם לאלף תמונות אני לא אצליח להגיע בעשרה ימים, ובכל זאת כמו שאומרים - זו לא הכמות אלא האיכות ;) כפי שכתבתי בפורום טיולים בחו"ל אחרי בדיקות והשוואות מקיפות הגעתי למסקנה שהדבר הטוב ביותר לעשות הוא להשתמש בשירותי חברת Change Place אשר מאפשרים לי להזמין מראש לירה קפריסאית בסכום הרצוי באמצעות כרטיס אשראי (מה שחוסך גם משיכת מזומנים) - וזה יחכה לי בנתב"ג (יוצא עדיף גם מבחינת שערים/עמלות וכו'). לקפריסין אין אפשרות אחרת להגיע מלבד בדרך האוויר כך שאם ארצה או לא, זה יהיה כך. דרך אחרת היא בדרך הים, באמצעות מעבורת שיוצאת פעם או פעמיים בשבוע מחיפה והמחיר עבור ההפלגה בת 11 השעות בה יוצא יקר יותר מאשר כרטיס טיסה. הביטוח של כרטיס האשראי מכסה עד 45 יום וכמו שזה נראה כרגע, הוא יהיה מספיק עבור טיול תרמילאים של 10 ימים בקפריסין. כרגע, מבין הדברים האחרונים שנותרו לארגן זה בעיקר הזמנת מקום לינה (זוג) ללילה הראשון בלרנקה. ולכן, אני אשמח לשמוע המלצות על מקום צנוע (בעיקר במחיר, כיאה לתרמילאים) בלרנקה, אך אני אשמח לשמוע המלצות גם על מקומות לינה בכל רחבי קפריסין (הרפובליקה, הדרום). תודה מראש!

למעלה