קפריסין-שאלה

בת ים

New member
קפריסין-שאלה../images/Emo26.gif

מישהו אולי יודע, מה ההשלכות של מצב בו סירה שיצאה מארץ לפמגוסטה, בדרך התקרבה מדי לקפריסין הדרומית,ושמה ושם הסקיפר נרשם. האם יתכן מצב שבו הסירה לא תורשה להכנס בעתיד לקפריסין הדרומית? האם יש אפשרות לדעת את זה מראש? תודה מראש

סקיפר1

New member
בכדי לבדוק לך אני צריך לדעת איך הם

(הדרומיים) קיבלו את הפרטים באיזה מקום ואיך הם יודעים שהספינה נכנסה בסופו של דבר לפמגוסטה.

בת ים

New member
גם וגם../images/Emo10.gif

זוהו על ידי משמר החופים הדרומי-נתנו פרטים ונכנסו לפמגוסטה.

אדם99

New member
אני הייתי נזהר

ולא נכנס לקפריסין היוונית בעונה הנוכחית. עפ"י נסיוני אין להם מערכת ממוחשבת כך שגם אם זה נרשם איפהשהוא הסיכוי לשיתוף מידע בין התחנות הוא קטן. בכניסה הבאה לקפריסין היוונית הייתי מכין סיפור כיסוי ונכנס בשם סקיפר אחר. בהפלגה האחרונה שלי (אוגוסט 2002) עגנתי מול פמגוסטה וחזרתי (בלי להכנס לפמגוסטה) ללרנקה, בדרך זיהתה אותי סירת משטרה ובביקורת הגבולות שאלו אותי למה הפלגתי לפמגוסטה, עניתי להם שהתכוונתי להקיף את האי אבל התחרתטי, הם קיבלו את ההסבר ולא עשו לי כל בעיות. ההבדל העיקרי הוא שלא נכנסתי לפמגוסטה. בכל מקרה שיהיה במזל. אדם

סקיפר1

New member
טוב יש לי כמה תשובות מחברים שעברו

את זה: המצב בין הצפוניים לדרומיים ידוע ולכן הדרומיים נקמנים יותר. הם מעט ממוחשבים אבל הרשימות השחורות קיימות והן מופצות די מהר. מומלץ שהסקיפר הזה לא ייכנס בזמן הקרוב לדרומית. חלק מהספינות החליפו שם (הרבה בירוקרטיה). עדיין אין לי חברים שנלקחו לחקירה בדרום, אבל בהפלגה הקרובה אני יכול לברר מה קורה אצל שוטר גבולות קפריסאי שאני מכיר היטב.

בת ים

New member
אהה...נשמע לא טוב../images/Emo4.gif

ספינות החליפו שם, כדי שתתאפשר כניסתם לקפריסין??? אגב, את שם הסקיפר מסתבר שלא רשמו רק את שם הסירה והמספר. בנוסף ראו כנראה שהסירה נכנסה לצפון. אם תוכל לברר אני אשמח מאד!!!

arik2000

New member
מנסיוני

עדין לא שמעתי שלא איפשרו ליאכטה לעגון בקפריסין בגלל שהם היו בטורקיה ההגבלה היחידה היא לא לעשות את זה באותו שייט. כלומר עם בעוד חודש אותו סקיפר יחד עם אותה יאכטה תגיע ישירות לקפריסאים אין שום בעיה. חוץ מזה הגעתי פעמים רבות מטורקיה לקפריסין (טורקיה ממש) וכאשר שאלו אותי מאיפה הגעתי אמרתי שמקוסטלהוריזון ולא הייתה שום בעיה. אז לא צריך להתרגש יותר מידיי מהענין. משמר החופים הקפריסאי בד"כ מגיע כאשר את יוצאת מקפריסין(בניגוד למה שאנחנו רגילים בארץ )ואם הסקיפר היה בודק שלא נכנס למיים הטריטוראלים של קפריסין היוונית בכלל לא הייתה לא ביקורת שלהם. אבל אין לבכות על חלב שנישפך מצד שני העסק ממש לא רציני.

arik2000

New member
מניסיוני.....

עדין לא שמעתי שלא איפשרו ליאכטה לעגון בקפריסין בגלל שהם היו בטורקיה ההגבלה היחידה היא לא לעשות את זה באותו שייט. כלומר עם בעוד חודש אותו סקיפר יחד עם אותה יאכטה תגיע ישירות לקפריסאים אין שום בעיה. חוץ מזה הגעתי פעמים רבות מטורקיה לקפריסין (טורקיה ממש) וכאשר שאלו אותי מאיפה הגעתי אמרתי שמקוסטלהוריזון ולא הייתה שום בעיה. אז לא צריך להתרגש יותר מידיי מהענין. משמר החופים הקפריסאי בד"כ מגיע כאשר את יוצאת מקפריסין(בניגוד למה שאנחנו רגילים בארץ )ואם הסקיפר היה בודק שלא נכנס למיים הטריטוראלים של קפריסין היוונית בכלל לא הייתה לא ביקורת שלהם. אבל אין לבכות על חלב שנישפך מצד שני העסק ממש לא רציני.

עקרבנון

New member
מטורקיה אין בדרך כלל בעיה.

מקפריסין הטורקית כן, יש בעיה, ובדיוק כמו שכתבו הקודמים .

בת ים

New member
השאלה-כמה זה חמור??

הרי בסה"כ אפשריות השייט מארצנו הקטנטונת לחו"ל בטווח תאריכים מוגבל-קטן ביותר. קצת מצער להפסיד-משהו כמו שליש אפשריות
אני מכירה עכשיו איזה סקיפר, דווקא די מנוסה, ש"החליק" בטעות ועכשיו הוא משכנע את עצמו נפשית ופיסית שקפריסין הצפונית-זה הרבה יותר טוב

סקיפר1

New member
והנה התשובה - לפחות מה שכרגע מצאתי:

EXTREMELY IMPORTANT! Any vessel entering the territorial waters of the Republic of Cyprus:, north of THE 35th North parallel, which is temporarily under the Military occupation of the Turkish invading army, is considered as an illegal entrant, as free pratique can not be effected. Illegal entrants are liable to a fine up to 10,000 CY pounds., 6 months imprisonment and shall never again be allowed in to the Republic of Cyprus. Similar measures may be taken against these yachts in most of the Hellenic (Greek) ports. In 1974 the Turkish army invaded the north part of the Island. 2,000 civilians were killed and approx. 2,000 are still missing. 200.000 Cypriots are now refugees from the North. The only practical "defence" Cyprus of the half million can put up against the invasion of Turkey of over 60 millions are: (a) over 36 UN resolutions calling upon Turkey to withdraw, (b) the solidarity of the freedom loving nations and (c) legal measures like the above.

בת ים

New member
כלומר-באופן תאורטי

כל מי שאי פעם נכנס לקפריסין הצפונית-נחשב לעובר על החוק ולא יוכל להנכס עוד לנמל דרומי? והרי, זה לא ממש קורה, כמה כבר ביקרו כאן בצפון ואחר כך בדרום-ללא שום בעיה? הבעיה התעוררה ברישום הפרטים-כלומר אולי יש איזו רשימה שחורה??

סקיפר1

New member
מה שכתוב הוא: "רואים במי שנכנס למים

הטריטוריאליים של הרפובליקה של (דרום) קפריסין מכיוון/אזור שהוא צפונית לקו רוחב 35 המצוי באופן זמני(!) תחת שלטון צבאי של הצבא הפולש(!) התורכי כמי שכניסתו לא חוקית ....." אולי כדאי לבדוק בשגרירות. EXTREMELY IMPORTANT! Any vessel entering the territorial waters of the Republic of Cyprus:, north of THE 35th North parallel, which is temporarily under the Military occupation of the Turkish invading army, is considered as an illegal entrant, as free pratique can not be effected. Illegal entrants are liable to a fine up to 10,000 CY pounds., 6 months imprisonment and shall never again be allowed in to the Republic of Cyprus. Similar measures may be taken against these yachts in most of the Hellenic (Greek) ports. In 1974 the

דמיטרי

New member
החדשות הטובות הן...

שהפולשים (הטורקים) מודעים לבעיה, ולא מחתימים את הדרכונים של המבקרים אצלהם. לכן, כל עוד לא זיהו אתכם בכניסה או יציאה, לא נראה שיש בעיה.

olahav

New member
תעזבו אתכם כבר מקפריסין והבעיות שלה

במילא אין מה לראות שם. טורקיה יפה יותר ונעימה יותר וגם מעניינת יותר. טווח תאריכים מוגבל? בעיה קטנה - קחו צ´ארטר של כמה ימים לא חייבים שבוע. ואם אתם בכל זאת רוצים להפליג עם הסירה שלכם - זו בדיוק הבעיה של מי שמחזיק סירה בארץ. פשוט אין לאן להפליג.

בת ים

New member
הבנתי שבקרוב קפריסין

מצטרפת לשוק המשותף ואז באמת הכל יהיה כל כך יקר, שלא יהיה מה לחפש שם.

למעלה