קפרה

דפנה03

New member
קפרה

שלום לכולם, בעבר התייעצתי איתכם לגבי קנית התרופה באופן פרטי עבור ביתי. ואכן בחודש שעבר רכשנו התרופה בתקווה שהיא תסייע. ע"פ התקשורת הבנתי שהתרופה לא נכנסה לסל, אבל ע"פ הכתוב בפורום היא נכנסה? מה הנכון? האם יש החזר מקופ"ח כללית על התרופה שכבר רכשנו? אודה לתשובת מי שיודע.

רונימן

New member
גם אני שואל האם משהו יודע מתי יהיה

אפשר לרכוש את הקפרה בקופת חולים כללית לאחר שאושר בועדת הסל להוציא על תרופות יותר מ-1200 ש"ח כחצי שנה זה קצת כבד. רוני.

שרונמר

New member
הי רוני

ד"ר אלי היימן כתב בפורום שהתרופה אכן אושרה, אך יקח זמן עד שיגיע התקציב הנחוץ. אנחנו קונים את הקפרה בהנחה בקופת חולים מכבי. ישנה וועדה שמחליטה על הנחות, ובני עומד בקריטריון: לפחות שתי תרופות נכשלו בטיפול. בינתיים צריך להמשיך לשלם, ממש מתסכל... ההנחה במכבי משמעותית, שווה לעבור קופה... שרונה

שרונמר

New member
עוד משהו

בכללית טוענים שהתרופה אושרה אך עדיין לא נכנסה רשמית לסל. אין תקציב לכך. אף אחד לא יודע בעצם מה קורה. שרונה

uma5

New member
השתתפות

אם לא ישתתפו אשאר בינתיים על 2000 מ"ג של קפרה גם צריך לאכול אחרת התרופות לא עובדות וגומרות את הקיבה

uma5

New member
הוצאות

אני מוציאה 1260 כרגע בחודש על קפרה בעוד שבועיים אגיע לקרוב ל2000ש"ח שלא נדבר על עוד 300 על תרופות אחרות

eh 21

New member
בקשר לקניית תרופות

את יכולה לגשת לקופת חולים שאת שייכת לה ולהוציא אישור שיש לך מחלה כרונית ותהיה לך השתתפות הרבה יותר גדולה של הקופה בקניית תרופות אני לא משלמת על התרופות שלי בכלל....

שרונמר

New member
זה עדיין לא עוזר לרכישה

של הקפרה. גם אנחנו לא משלמים על התרופות של הילד שלי, אבל הקפרה עדיין ניקנת במחיר מלא. במכבי עברנו את ועדת התרופות ובגלל זה שילמנו פחות על התרופה. עדיין שילמנו משהו למרות שעל שאר התרופות אנחנו לא משלמים.

uma5

New member
תשלום

מה במכבי אין רבעונים? לפי החומר שקיבלתי שכל חולה כרוני משלם בחודש 220 ש"ח. המרגיז שיוצא בכרוני השוטף 780 ש"ח ואני משלמת כמו בובה ובחודש השני והשלישי זה מתקזז. הוסבר לי שביטוח לאומי קובע מתי וכמה עלי לשלם שהם לא יודעים זה מופיע במחשב. כיף שיש מחשבים אין את מי להאשים

eh 21

New member
תתעקשי

הם לא יכולים בכל רבעון לעזור לך רק בקנייה של תרופה אחת את צריכה כל פעם שנגמרים לך הכדורים, או כל חודש אבל תתעקשי איתם על זה... אני בהתחלה לא רצו לתת לי את זה עמדתי על שלי לא ויתרתי.

uma5

New member
עקשנות

הם לא עוזרים בכלום בתחילת רבעון יוצא 780 ש"ת חןץ מזה הקפרה בפרטי 1220 בתחילת רבעון אני משלמת בקופה 780 ובפרטי 1220 אח"כ חודשיים בקופה יוצא בין 100 ל 200 כרוני ובפרטי 1220 ניסיתי ואין עם מי. עתה פניתי לעו"ס של קופ"ח וביקשתי שתנסה למצוא קרן שתעזור לי.

uma5

New member
תשלום

בהתחלת רבעון משלמים את מלוא סכום התרופות ואח"כ חודשיים יוצא פחות אך בחןדשיים אלו יש לי לשלם 200 ש"ח בערך חוץ מהקפרה שזה 1200 זה בתור חולה כרונית

דפנה03

New member
הגדרה כרוניות

איך בדיוק ואצל מי מקבלים את ההכרה למחלה כרונית? הבת שלי מוגדרת שתוק מוחין וכל האפליפסיה היא דבר חדש עבורנו.. האם יש אפשרות לא לשלם כלל על תרופות? היא מטופלת גם באוספולוט במקביל לקפרה.

eh 21

New member
בקשר להכרה ../images/Emo50.gif

אפילפסיה היא מחלה כרונית ואם הבת שלך נוסף יש לה גם שיתוק מוחין אדרבא היא חייבת לקבל את זה. ההכרה פשוט הרופא מש' רושם שהוא נכיר באדם כחולה כרוני. עם המכתב הולכים למזכירות של הקופה והיא מגישה את לוועדה או למנהל ואחרי כמה ימים נותנים לך תשובה. אני עכשיו לא משלמת על התרופות שלי אבל אני לא יודעת אם זה כולל תרופות שלא בסל הבריאות את זה צריך לברר אני למשל מטופלת רק בלמיקטל ומקבלת גם וויטמינים (לא טבעיים כמובן) ועליהם אני לא משלמת. פשוט לפנות למזכירות שם או לרופא שיסבירו אני יודעת שככה זה במכבי אני מאמינה שגם בקופות אחרות זה קיים.

uma5

New member
../images/Emo192.gifכרוניות

זה התיק הרפואי תרופות שמקבלים באופן קבוע ומחלה קבועה שחוזרת מספר פעמים. פעם ראשונה שאני שומעת שלא משלמים כלל.

uma5

New member
../images/Emo180.gifהחזר

הנוי. אמר שהקפרה נכנסה לסל אך בקופ"ח אמרו שלא. הנוי. אמר שעלי לשלם רק 15% .בכל מיקרה עמדתי על כך שישלחו לבקש אישור מהרופא המחוזי והיום ביקשתי מהנוי. שישלח לי מכתב האומר כמה עלי לשלם . מה שכן קניתי יש לי את הקבלה ונראה מה התוצאות.

למעלה