קפצן אוסטרלי

leshemAmit

New member
קפצן אוסטרלי

באמת יש חיה כזאת באוסטרליה! למה אף אחד לא מאמין לי?!

*GormE*

New member
קיים גם עכביש שקוראים לו

"המשפיכן מסידני". ארסי מאוד.

מיכאל ג

New member
אני לא מאמין בקיומה של אוסטרליה

ציור מעולה אבל ותמיד יש אבל, היד הרחוקה מהתמונה, לדעתי היא לא בדיוק במקום הנכון לפי זווית החזה והראש. כרגע היא לא נראית כאילו היא נמצאת בצד השני אלא כאילו היא יוצאת מאותו מקום שהיד הקרובה יוצאת.

leshemAmit

New member
אוסטרליה כן קיימת!!!

זה במרחק שעה וחצי שחיית דג טונה (כולל עצירה לתדלוק) מאטלנטיס. אם יש לך דרך ויזואלית+מלל להסביר מה כן הזווית הנכונה לפי החזה והראש אני אשמח והודה מקרב לב. בגלל שהדמות נמצאת בדיוק בפרופיל (לפחות בחלק העליון שלה) אין עומק (רוחב כשהדמות חזיתית) ובגלל זה הידיים נראות כאילו הן יוצאות מאותה נקודה.

מיכאל ג

New member
זה בדיוק מה שנראה לי בעייתי

החלק התחתון של הדמות לא בדיוק בפרופיל, והעליון כן, ובגלל שהוא בפרופיל בדיוק לא רואים מאיפה היד יוצאת. הייתי משנה את הזווית של החלק העליון ככה שזה לא יהיה בדיוק בפרופיל ואז זה לא יראה כאילו שתי הידים יוצאות מאותו צד.

leshemAmit

New member
אז תגידי שפרופיל זה מכוער

זה בדיוק הבעיה עם פרופיל, הוא מבטל את רוב הנוכחות של מימד שלם. אפשר להגיד שהוא יותר משעמם בגלל זה אבל זה סיכון שלוקחים כשמציירים בפרופיל. בכל מקרה, את האגן סובבתי לו מעט, אחרת הוא ממש היה דו מימדי וזה יותר מידי בשביל הלב שלי.

מיכאל ג

New member
אני לא אגיד דבר כזה

פרופיל יכול להיות אחלה, הבעיה כאן היא שחלקים שונים מהגוף הם בזוויות שונות, החזה בפרופיל, הראש מופנה קצת אלינו, גם האגן מופנה קצת אלינו, אבל העורף והכתף הרחוקה, בגלל שהרמת קצת את היד הרחוקה, נראים כאילו הם גם מופנים טיפה אלינו. ואני בטח לא אגיד מכוער על הציור הזה, הוא ממש מוצלח חוץ מהעניין של הזוויות.

leshemAmit

New member
לי החזה והראש נראים בדיוק בפרופיל

החזה קצת מתוח אחורה בעקבות היד, אבל עדין פרופיל. והראש... יותר פרופיל מזה יכול להיות?! וכן, פרופיל זה יחסית משעמם. תדמיין את הציור הזה כשהוא קופץ לכיוון שלך עם סטיה קלה שמאלה או ימינה. הרבה יותר מעניין.

pipidi

New member
להוסיף הצללה ליד האחורית

ולתת קו עומק לגב. חושבת שכך זה יראה טיפה יותר נכון. וגם הייתי מעבה טיפה את הזרוע הקרובה אלינו. יפה

leshemAmit

New member
יש הצללה לא כבדה. חוץ מהחלק העליון

שחשוף לנקודת אור. אם הדמות הייתה יותר קרובה הייתי עושה הבדלים בגודל בין הידיים אבל מאחר והיא גם ככה לא קרובה (ניחוש שלי משהו כמו 15 או 20 מטר אם הגובה של הלטאה הוא 170, פחות או יותר, לא חותם) אז ההבדלי גודל בין שני עצמים שהמרחק ביניהם כ-30 ס"מ הוא כמעט ולא מורגש. ודווקא לתת עומק לגב זה לא נכון בפרופיל שרובו מוסתר במיוחד כשהידיים משוכות לאחור ומקמרות את השכמות אחורה ככה שהן מסתירות עוד יותר את חצי הגב העליון. כשמסתכלים על עצם תלת מימדי בזווית ישרה הוא נראה הכי דו מימדי שרק אפשר, ככה שהעומק כמעט ומבוטל. בכל מקרה, פרופיל ומבט חזיתי הם הכיוונים הכי "מכוערים" בגלל הדו מימדיות המשעממת שהם מעניקים לאובייקט.

pipidi

New member
אני לא מבינה אותך, נראה שיש לך

תשובה לכל דבר, אבל אתה לא מוכן לנסות לתן את מה שאומרים שבעייתי אצלך. אתה מנסה לתרץ את הדברים בעייתיים כאילו הגיבו 1:1 לחוקים המציאותיים, בעוד שלא נראה מהציור שאתה שולט בהם עד הסוף. אני לא האשמתי את הפרופיל שציירת בבעייתיות. יש לך הצללות בעייתיות וזהו, לא רוצה לתקן, לשמוע תגובות, לא צריך... רק תגיד שאתה מעלה עבודות להשוויץ, רוצה לשמוע יופי טופי שמופי ואנחנו נתעלם בהתאם.

leshemAmit

New member
כשיש לי מה להגיד אני נוהג להגיד אות

אז תסבירי לי איפה אני טועה בטיעון שלי במקום להחליט מראש שאני פשוט לא מוכן לשמוע אותך. אני מצטער אם פירשת את התגובה שלי כאילו אני מנסה להחזיר לך או משהו כזה אבל אני נתתי את מלא הרצינות שיש לי. התכלתי מחדש על הציור שלי כמה פעמים וחשבתי מחדש וזה מה שהיה לי להגיד בלי שום קשר לרגשות או גאווה. הצללה תלויה באור ובסביבה ולא מצאתי לנכון לעשות הצללה כבדה. היא הייתה יוצרת אפקט יותר דרמתי. אבל לא רציתי דרמתיות. ובקשר ליד הקרובה שצריכה להיות יותר גדולה מהרחוקה. אם האובייקט עצמו נמצא די רחוק מהצופה (בערך 15-20 מטר בין הלטאה לצופה לדעתי) אז ההבדל שיד אחת קרובה אל הצופה ב-30 ס"מ יותר מהרחוקה כבר די זניח ביחסי הגודל שביניהן. אם משהו פה נשמע לך כמו תירוץ, זאת דעתך ואין לה שום קשר אלי. לי חבל שאת מזלזלת ברצינות שאני נותן לעניין כי אני בספק אם מישהו היה נותן תגובה יותר עניינית ומפורטת מזו.

mm130

New member
תראה,

אתה צריך להעריך את הביקורת שאנשים נותנים לך פה. מדובר בד"כ ביוצרים כשרוניים ובעלי נסיון ויש לך מה ללמוד מהם. נסה לקבל לפעמים ביקורת ולהכיר בטעויות של עצמך, במקום לצאת תמיד בהתגונניות ובהצהרות על כוונה אמנותית.

leshemAmit

New member
זאת הדרך דיבור שאני מכיר

בנתיים אני זה שמקבל תגובות שדנות יותר בפסיכולוגיה שלי מאשר בציור. לדעתי אתם פשוט קוראים את מה שרשמתי ברוח הלא נכונה. אתם מצפים שאם אדם מקבל ביקורת אז ראוי שהוא יגיד "תודה, למדתי". ואם לא למדתי אז סתם להגיד תודה בלי ללמוד כלום?! לא למדתי ואני ביקשתי במקרה אחד הסבר מפורט: "אם יש לך דרך ויזואלית+מלל להסביר מה כן הזווית הנכונה לפי החזה והראש אני אשמח והודה מקרב לב" 12:13 27/06 זה לא נאמר בליגלוג, חשבתי שהוא מדבר על אנטומיה ובשביל לדבר על אנטומיה עדיף לתת דוגמא גרפית. ובשאר המקרים נתתי דעה מנומקת למה אני חושב אחרת. אם יש לך משהו להגיד בשביל לתמוך או לסתור את הטיעונים שלי אז תגיד משהו. אבל לבטל אותם כאילו כל מה שאני טוען נובע מרגשנות בלי שאני אתן את הדעת זה בדיוק מה שאתה ונוספים עושים לי. אף אחד לא לקח את הטיעונים שלי ברצינות או הגיב עליהם בצורה מנומקת ופשוט מזלזל בי כאילו אני סתם מגן על האגו שלי. בו תעתיק את החלקים בתגובות שלי שנראות לדעתך כלא עניניות ונדבר עליהן באופן פרטני. אם זאת שאלה מבוססת בעניין ציור או משהו שנאמר בשביל לרצות את האגו שלי בלי קשר לטכניקה וכו'. או שאתה יכול להגיד שגם מה שכתבתי פה נועד לרצות את האגו שלי. כי בשיא היושר, אני לא מכיר צורה יותר מנומקת וחסרת פניות מזו לדבר. יש פה אנשים שפשוט רואים את הפרטנות שלי כאילו היא ליגלוג. וזה קורה בגלל שבאינטרנט אי אפשר לשמוע את הטון בהם נאמרים דברים ולצערי החליטו שהטון שאני אומר אותם הוא מלגלג וצדקני. ואני מבטיח לך שזה לא נכון. ובשביל להוכיח את הרצינות שלי, תשאל אותי מה ההיגיון של כל טיעון שלי ואני אתן הסבר מנומק עם דוגמא. ושוב, פשוט תקרא את זה כאילו כתבתי את הכל ברוח רצינית ולא מתנשאת.

pipidi

New member
מנסה שוב

באמת שאין לי שום רצון לרדת עליך, ומבינה שאתה רוצה ביקרות סונה ומתקנת... רק שאתה דורש כנראה הסבר מדויק למה לעשות כל הצעה שנותנים לך. אני מעלה פה סקיצה של תיקון. 1. שמתי קו גו קצת יותר "רחב" (לא בעובי הקו, אלא הגב יותר "רחב") שיוצר קשת דימיונית (נוחה יותר) עם הקו התחתון הגב התחתון שנמצא מתחת ליד. הצללתי את היד האחורית היכן שאני חושבת שאמורות להיות הצללות, כמובן שזה בהתאם לאור צל הקיים (לפי הרגליים והזנב), למרות שלא כל כך ברור לי מה עוצמת האור ובאיזה נק' בדיוק הוא נמצא, אך הבנתי שהיא עליונה וממול ליצור. 2. אני חושבת שצריך עדיין להצר ולקצר מעט את היד האחורית, ולא משנה לי אם אנחנו 15 מ' מהדמות או 70 מ'... לפעמים צריך לעוות את החוקים כדי שדבר יראה טוב ולא עילג (לא קרה לך פעם שראית משהו מאד מוזר במציאות?! (איש/ה שנראים עומדים על רגל אחת, או איברים שמתחברים להם בצורה מוזרה ויוצרים מן היבריד שנראה רק לרגע בזוית מסוימת) זה אומר שצריך להעתיק אותו כי ככה החוקי המציאות?). מקווה שאני יותר ברורה. נגה

למעלה