קפיצת הילוכים תחת עומס

קפיצת הילוכים תחת עומס

החלפתי שרשרת ונאבה בגלגל האחורי והתחילו לי מיד בעיות של קפיצת הילוכים תחת עומס בקסטה האחורית. האופניים בני שנה (זנק"ש) רכבו כ 2000 ק"מ עד ההחלפה. החשד המיידי נופל על הקסטה האחורית, אבל זו לא נראית שחוקה מדי, והשיניים עדיין די סימטריות. אני מצליח לכוון את מתיחות הכבל במצב של פלטה קטנה מקדימה כך שלא יהיו קפיצות הילוכים, אבל אז בפלטה האמצעית הקפיצות בלתי נסבלות ממש. אני חושש ממצב שבו אצל המכאנאופן יתחילו עם קסטה, ואז אם לא תפתר הבעיה, יחליפו גם מעביר אחורי ובאותה רוח יחליפו פלטות מקדימה או קראנק ולבסוף כשהבעיה תיפתר ייצא שהשכבתי 800-1000 ש"ח שאולי לא את כולם הייתי חייב עכשיו להשקיע. אני מסכים שעדיף להחליף ממילא, אבל בבת אחת זה יוצא קצת יקר (במיוחד אחרי הנאבה, השרשרת, השפיצים, בניית הגלגל וכו'...) הצעות?

Ronen1M

New member
לך למכנופן - זו בטח הקסטה

לא תמיד ניתן לראות בעין את הנזק בקסטה. לפעמים זה רק בגלגל שינים אחד וקשה להבחין. כמו כן המכנופן צריך לעשות תהליך אלימינציה ולחייב רק על מה שפתר את הבעיה - את מה שתקין אין צורך להחליף.

תודה

למרות שיש כאלו שאומרים לך שהחלקים שהחליפו היו גמורים ממילא. זה לא הוגן וגם רוב האנשים לא יבקשו להרכיב את הישן בחזרה.

למעלה