קפיצת גדילה?

noachorli

New member
קפיצת גדילה?

בני בן 4 חודשים ושבוע ניזון מהנקה בלבד ועולה יפה במשקל. הוא יונק כל 3 שעות ביום ובלילה כל 4 שעות ואח"כ שוב 3 שעות. לאחרונה (ביומיים האחרונים) הוא החל לינוק כל שעתיים ביום ובלילה. יכול להיות שהוא בקפיצת גדילה?, גם בגיל כזה יש קפיצת גדילה? יכול להיות שהחלב שלי פתאום לא משביע אותו? ביומיים האחרונים שאני בעבודה הוא גם אוכל בכמויות משתנות מאוד ז"א ארוחה 80 CC וארוחה 130 CC. זה נורמלי? נורא קשה לי... חזרתי לעבודה לפני כ-3 שבועות, ולא קל לקום בלילה להניק, לקום לעבודה, ולחזור לטפל בילד גמורה מעייפות. ועכשיו יש תופעה חדשה (לא כ"כ חדשה כבר חודש לפחות...). אחרי מקלחת חמה, אוכלים, והולכים לישון. הוא "מת" מעייפות, נרדם לכ-שעה ופתאום מתעורר בבכי הסטרי. כל יום!!!! בכי שלא עוזר כלום. לא ידיים, לא ציצי, לא תזוזות, כלום. עד שהוא נרגע לבד. (לפעמים גם אחרי רבע שעה). נרדם שוב ואחרי זמן מה שוב פעם מתעורר בבכי. רופא בדק אותו ואין לו משהו מיוחד... יש עצות?

097921619

New member
הזדהות

נועה אני כל-כך מזדהה איתך שאין לך מושג. בני בן 3 חודשים ושבוע ועכשיו הוא יונק כל שעתיים וזה פשוט גומר אותי בלילה.בנוסף יש לו גם את הבכי ההיסטרי כשהוא מתעורר וזה יכול לשגע כי כלום לא מרגיע אותו. מה עושים??? בנוסף יש לי בעיה ואני חוששת שהחלב עומד להגמר לי כשאני שואבת (ואני משתדלת לשאוב בתדירות גבוה) לא יוצא לי כמעט. אין לי עצה בשבילך אך אני מזדהה איתך. במידה ויהיה פתרון שיעזור אני אשמח לשמוע גם.

batbat

New member
רק הערונת קטנטונת

טוב, אני כמובן שולחת חיבוק וירטואלי. גם שלי היה מתעורר בבכי היסטרי ואני עד היום לא יודעת מה עבר עליו. זה מאוד מתסכל כשהתינוקות שלנו עוברים כל מיני דברים ואנחנו לא יודעות איך לעזור להם. ההערונת היא לגבי "החלב עומד להיגמר" - באמת, אין דבר כזה שהחלב נגמר פתאום. כל זמן שהתינוק יונק יש חלב. מה שכן, כשהתינוק בקפיצת גדילה או יונק כל הזמן מסיבה אחרת (וירוס, כאבי אוזניים, מי יודע למה) הגוף מייצר בשבילו עוד חלב, ובשאיבה זה הולך יותר בקושי. זה עומס נורא גדול על האמא. בימים משוגעים כאלה רצוי להתייחס לזה כמו אל ימי מחלה - לשכב, לנוח, לאכול ולשתות היטב, וכמה שיותר להניק במיטה ולנוח לנוח לנוח. אם רק אפשר. אפילו יום אחד, קצת למלא מצברים.

1אורניתה

New member
שיניים

לגבי התופעה של הערב (אמבטיה שינה והתעוררות אחרי שעה)גם אני עוברת את זה עכשיו אבל אני יודעת שזה שיניים הוא היום בן 6 חד' ולפני כחודש הלכתי איתו לרופאת שיניים שעשתה צילום וראתה שיש שיניים בדרך,זה מאוד נפוץ שכאבי צמיחת שיניים מורגשים יותר בערב,אני מרגיעה אותו באמצעות טי ג'ל ואז הוא מצליח לינוק ונרגע ובמקרים חמורים גם אקמול,רסקיו נשכן קפוא וכו...היום שהשיניים כבר בצבצו הכאב מורגש יותר והסמפטומים מורגשים יותר,אבל גם הוא הראה את כל הסימנים כמו שאת כתבת כבר מגיל 3 חדשים,כולל התקצרות הארוחות והתכיפות בינהן, וכמובן שהרופאים לא מצאו כלום ,כנראה שהיניקות מתקצרות כי מציק לו,מקווה שעזרתי בהצלחה

097921619

New member
ריור יתר

האם גם בנך כשהיה בגיל 3 חודשים התחיל להיות עם מלא ריר? הבן שלי בן 3 חודשים ושבוע כל הזמן מרייר וממש עד כדי כך שאני צריכה להחליף לו חולצה. אני לא רוצה לשים לו גם סינר כי מספיק אני מלבישה אותו כמו דובון (אנחנו גרים בהר גבוהה ואני מפחדת שיהיה לו קר)

SheeraGSilver

New member
זה חלק מהתופעה שקוראים לה...

גם אצל בני שהיום הוא בן שמונה חודשים, התחיל בגיל שלושה חודשים עם ריור ועד עכשיו הוא לא מפסיק כי יוצאיות לו כמה שיניים ביחד... את צודקת לגבי הקור, אני מלבישה לו סינר, לדעתי זהו הפתרון הטוב ביותר סינר אפשר להחליף כמה פעמים ביום, מה גם שסינר שומר על הבגדים יבשים... בהצלחה...

097921619

New member
לבוש

מה שאני חוששת שבגלל עודף הבגדים שלו זה מכביד עליו והוא יכול עוד פחות לנוע ממה שהוא נע עכשיו. זה יכול לדחות לו את הזחילה וכו' לא?

SheeraGSilver

New member
פשוט תשכיבי אותו על הבטן

תדאגי שהוא יהיה על הבטן בשעות בהן הוא ער, גם עם הוא מקטר תתני לו כל מיני משחקים, אפשר לשים אותו על אוניברסיטה לשים לו דברים בצד הרחוק בכדי שינסה להגיע, חוץ מזה שהוא גם יכול לנסות להגיע לדברים באוניברסיטה. בנוסף, את יכולה לחמם את הבית ולשים אותו על השטיח עליו את האוניברסיטה עם קצת פחות בגדים.בהצלחה...

למעלה