קפיצות ומשיכות

Mendel122

New member
קפיצות ומשיכות

שלום, יש לי כלבה בת שנה וחודשיים בגודל בינוני-גדול.
היא עברה אילוף בסיסי עם חגורת חנק וחטיפים, ממושמעת ולרוב מבצעת יפה ארצה, שבי, רגלי ואליי, אבל כשיש גירוי מאוד חזק עבורה (כלבים מסויימים, במיוחד כאלה שנובחים עליה, או חתולים לדוגמא) האילוף לא עוזר והיא מאוד מושכת, למרות התיקונים שהיא מקבלת.
בנוסף, בחודשים האחרונים היא החלה לקפוץ לא מעט על אנשים ברחוב, היא לא נושכת אך אין לי הסבר מדוע עושה זאת וכמובן שאנו מונעים ממנה לגעת באנשים על ידי רצועה קצרה או פקודת רגלי בה היא הולכת יפה.
אני מרגישה שהחנק די ״מיצה את עצמו״ ושאני לא מעוניינת לתקן אותה כך יותר.
ראיתי כאן בפורום הרבה המלצות על רתמות נגד משיכות כדוגמת הפרידום, ורציתי לדעת האם בעזרתה ניתן לא רק למנוע ממנה למשוך אלא גם ללמד אותה ללכת יפה בלי רגלי ולא לקפוץ? אני מאמינה שללכת ברגלי טיול שלם זה לא טוב לא לכלב ולא לבעלים.
אציין שכאשר היא משוחררת היא מקשיבה הרבה יותר גם למראה כלבים וחתולים, ולא קופצת על אנשים.

marx04

New member
רגלי וקפיצות

שלום לך,

אני מניח שהאילוף נעשה בעזרת מאלף. אם כך הדבר, אני ממליץ לכם להתייעץ עם המאלף. בכל מקרה, חשוב לתרגל הרבה את פקודת ה"רגלי" תוך שימוש בחטיפים בנוסף לשימוש בחנק.
כאשר אני אילפתי את הכלבה שלי נמש, עשינו שימוש בקולר חנק, כאשר את ה"רגלי" לימדנו תוך שילוב עם נקניקיות חתוכות לאורך. עד היום, אני מחזק מדי פעם את ה"רגלי" תוך שימוש בנקניקיות.
בכל מקרה, למיטב ידיעתי, רתמה נגד משיכות אינה כלי אילוף, והיא רק מסייעת במניעת המשיכות, אך אינה מלמדת את הכלב דבר. אני מסכים איתך שאין שום הכרח שכלב יילך דווקא ב"רגלי" (למרות שאני גם סבור שאין שום בעיה ללכת הרבה ב"רגלי"), ואם הרתמה עושה את העבודה, אז נהדר.

כלבים קופצים על אנשים לאו דווקא כביטוי לתוקפנות. פעמים רבות זה נובע מהתרגשות, משמחה או מרצון לשחק.
אני לימדתי את שתי הכלבות שלי לא לקפוץ בדרך אגרסיבית ויעילה מאד של הרמת הברך בעת הקפיצה (ע"י האדם שהכלב קופץ עליו), ופגיעה בבטן של הכלבה. הדבר גורם לאי-נעימות מאד גדולה לכלב (הם מאד רגישים באזור הבטן), כך שאחרי פעמיים- שלוש כאלה הכלבות שלי לגמרי הפסיקו לקפוץ.

בברכה,

אורי.

Mendel122

New member
אחדד את דבריי

אנחנו כמובן הולכים איתה ברגלי עם הרבה חטיפים, וכל פעם אחרי שבן אדם עובר נותנים לה חטיף כדי לנסות לתרגל אותה שזה טוב לא לקפוץ. למרות זאת, כשהיא לא ברגלי היא קופצת, ודווקא כשהיא הולכת משוחררת בפארק היא לא קופצת. המאלף אמר ללכת איתה ברגלי כל הזמן. גם לפי תחושה אישית שלי וגם לפי תגובות רבות של מאלפים פה בפורום, נראלי שהליכה לאורך זמן ברגלי לא טובה, מכיוון שהיא דורשת מהכלב ריכוז אדיר בנו לאורך כל הדרך ולא מאפשרת לו לרחרח ולהסתכל סביב.
בקשר לקפיצות, אני לא יכולה לבקש מכל אדם ברחוב שירים רגל ואני גם לא מעוניינת בכך, הקפיצות הן מאוד פתאומיות ולא נראות ידידותיות במיוחד, גם אם ללא כוונת נשיכה. השימוש בחנק גם גורם לקולות גרגור בגלל המשיכה דבר המגביר את הפחד של הבנאדם העובר ברחוב.
השאלה היא אם הרתמה תאפשר לי בקלות יתר לשלוט בה כאשר היא קופצת/מושכת לחתולים או לכלבים

marx04

New member
הסבר נוסף

שלום לך,

באופן אישי אני כמעט שלא הולך עם הכלבות שלי ברגלי. בד"כ הן לא מושכות, ובוודאי שלא קופצות על אנשים אחרים. כך שלעניות דעתי אין הכרח ללכת עם כלב ברגלי כל הזמן על מנת שלא יקפוץ. אני הולך עם נמש הכלבה הגדולה שלי ברגלי רק לצורך תרגול או כאשר מתקרב אנשים שאני מתרשם שמפחדים ממנה או שיש אצלם משהו שעלול למשוך מאד את תשומת ליבה.

אגב, לא צריך לצ'פר כל הזמן עם חטיפים. הרעיון הוא לגוון את התגובה לביצוע נכון של פקודה, כך שלפעמים יינתן חטיף, ולפעמים לא, אבל תמיד תהיה תגובה חיובית באמצעות שבחים מילוליים, התלהבות שלנו וכיו"ב.

לעניין הקפיצות, התרגול של מניעתן כמובן צריך להיעשות באופן מתוכנן עם אנשים שהכנת אותם לשם כך. צריך להסביר למכרים, שכנים או ידידים שמוכנים לשתף איתך פעולה כיצד עליהם להגיב כאשר הכלבה קופצת עליהם - לאחוז את שתי כפות רגליה הקדמיות בחוזקה כדי שלא תברח, ולהרים את הברך בצורה מהירה אך לא חזקה מדי, כך שהברך תפגע לכלבה בבטן. במקביל מי שנוהג את הכלבה יאמר בחדות "לא!!!" כך שהכלבה תקשר בין הקפיצה לבין ה"לא" ואי הנעימות. רצוי שיהיו שני משתפי פעולה כאלה שיגיעו בזה אחר זה.

באשר לרתמות נגד משיכות - בעבר היו כאן חוות דעת מאד חיוביות על רתמות נגד משיכות, אך לי באופן אישי אין ניסיון איתן.

בברכה,

אורי.

Mendel122

New member
כמובן

שברור לי שבמקרה שלך אין צורך ללכת ברגלי כי הן לא קופצות. אנחנו הולכים איתה ברגלי בגלל!! שהיא קופצת. שמנו לב שכשהיא ברגלי היא לא קופצת וכשהיא לא ברגלי היא כן. לאור העובדה שסיימנו אילוף ארוך ויקר והמאלף כרגע לא מציע פתרונות טובים לזה, אני מתייעצת כאן בפורום מה כדאי לעשות לפני שאלך לשלם לעוד מאלף המון כסף.
מפחיד אותי שבפתרון שאתה מציע, בו אנשים ״יכאיבו״ לכלבה או לפחות יעשו לה משהו שבהחלט מפחיד או לא נעים לה, היא תתחיל להתנהג באגרסיביות כלפי אנשים, ולכן מעדיפה למצוא שיטה חיובית לשנות זאת.

אנחנו משתמשים באיזיווק כבר המון שנים

רתמה נגד משיכות תעזור לך לשלוט יותר טוב בכלב. כמו שאורי אמר, זה לא ילמד את הכלב כלום אבל זה יעצור את המשיכה, כי באופן פיזי, בצורה שזה עובד אם הכלב ינסה למשוך הוא יסתובב סביב עצמו ולא יתקדם קדימה (בגלל שזה קשור לרצועה מכיוון החזה ולחץ קדימה פשוט יסובב את הכלב).

אצלנו זה פתר את הבעיה, כי שני הילדים (שהיו די קטנים כשהתחלנו להשתמש בזה), יכלו להחזיק את הרצועה מידי פעם... עם רצועה רגילה הכלבה פשוט גררה אותם על הריצפה מאחוריה.

שילוב של זה עם המשך עבודה עם חטיפים יכול לפתור את הבעיה.

מציעה לכם להחליף לרתמת איזי וולק ו...

להחליף מאלף...

אין שום צורך ברגלי קבוע והדוק, ובודאי ובודאי
שאין צורך בחניקה
של הכלב, כדי לדאוג שילך באופן סביר...

תקחו כמה שעורי אילוף עם מאלף חיובי
(הכוונה לא "גם חיובי" כי אין חיה כזאת)
ותלמדו בעזרתו כיצד לדאוג שהכלבה תלך
באופן סביר,
לא מסובך מדי... פשוט צריך ללמוד...

בהצלחה...

tomjerry

New member
אוי ואבוי שמנהל בפורום מייעץ לבעל כלב לפגוע בכלב שלו!!!

אנשים עוד עלולים לחשוב שזו דרך נכונה להתנהל עם הכלב שלהם..... עד שאחד הכלבים יסתובב על הבעלים המתעלל שלו וינשך אותו!!!!!!!

יש הבדלי גישות בטיפול בכלבים

אורי הוא אומנם אחד ממנהלי הפורום, אבל זה ממש לא אומר שיש לו יותר ידע או סמכות מכל משתתף אחר בפורום. אני מכירה את אורי, מעל דפי הפורום הזה, כבר הרבה שנים, ואפשר לא להסכים איתו, אבל להגיד עליו שהוא מתעלל בכלבים זה רחוק מאוד מהמציאות.
בהרבה דברים גם אני לא מסכימה עם אורי, למשל לגבי גידול כלב בגינה לעומת גידול הכלב בתוך הבית, או בשיטות אילוף חיוביות מול שיטות שדוגלות בקולר דוקרנים או קולר חשמלי נגד נביחות, אבל מכאן ועד התעללות המרחק גדול... מאוד גדול.
פעם היו רוחות מאוד סוערות כאן בפורום ומריבות מכוערות, אורי וקלה בהחלט הפכו את המקום הזה למקום נעים יותר. הודעה מהסוג שלך מחזירה אותנו לימים הפחות נעימים של הפורום הזה.

tomjerry

New member
אותי קצת יותר מעניין רווחת הכלב מרוחות סוערות.

מישהו עוד עלול לחשוב שבגלל שמנהל פורום מציע משהו, הדבר נכון.
גם אני מכירה את אורי מעל דפי הפורום כבר הרבה שנים, אני לא חושבת שלהציע משהו שקשור בפגיעה בכלב, גם אם הוא לא עושה זאת באלימות, מישהו אחר ישתמש בקצת יותר כוח. לא רק כדי שהכלב לא יקפוץ, גם בשביל דברים אחרים.

מאוד מסוכן להציע להשתמש באלימות או בכוח כלפי כלב, או כל חיה אחרת. נקודה.

עדיין הפורום הוא מקום פתוח ומותר לי להגיד שמה שמישהו מציע הוא מסוכן. לא נעים, אל תקראו את ההודעה, היא לא מיועדת עבור אנשים כמוך, היא מיועדת בשביל אותו אחד שיכנס ויחליט לתת לכלב שלו בעיטה לחזה.

KallaGLP

New member
אין סתירה בין הדברים.

אפשר לקדם את רווחת הכלב, כפי שהיא נראית בעינייך, מבלי רוחות סוערות. אפשר לכתוב שאת לא מסכימה עם השיטה שאורי מציע ולהסביר מדוע ולהציע שיטה חלופית. זה גם יהיה הרבה יותר יעיל. היותו מנהל או גולש רגיל אינו קשור כלל לעניין ואינו משנה דבר.
וההודעות בפורום מיועדות לכל הגולשים בו וצריכות להיות נעימות או לכל הפחות נייטרליות לקריאה מבחינה סגנונית.

למעלה