קפיצות גדילה

adistr

New member
קפיצות גדילה

יובל בן 6 שבועות וקצת. עברנו יחד כיומיים של קפיצת גדילה, לאחר שעברנו שתיים קשות יותר גם בגיל 4 שבועות ובגיל יומיים. האם נכון שרק יונקים חווים קפיצות אלה? אני יודעת שמטרתן להגביר את ייצור החלב של האם, האם זה אומר שהיתה ירידה או שצריך יותר? האם הקיבה שלהם גודלת ולכן הם אוכלים יותר בכל הנקה? איך זה שלא כל התינוקות עוברים קפיצות משבריות ואחרים כן? כל זה מאוד מעניין אותי, כנראה בגלל החוויה האישית. אם את יכולה להפנות אותי לקרוא בנושא? תודה

growth spurts

The rationale behind growth spurts is based on a sudden increase in the size of the baby´s stomach capacity. He needs more milk, and the way to cause your body to produce more milk is to breastfeed more often which increases your milk supply. Not all babies do it, and not all mothers notice if they do, especially mothers who are not watching the clock. The reason we even mention it is to calm those mothers who may think that their milk has disappeared at this point. I have had many mothers tell me that at 6 weeks, their milk "disappeared", so they started giving supplements, and this really caused the milk supply to decrease just at the time that it should increase. If they realize that this is a growth spurt, they will manage it without giving artificial milk and thus continue breastfeeding. Here is a link to an article which refers to "frequency days" which is growth apurts.​

justmom

New member
תרגום קפיצות גדילה

ההיגיון מאחורי קפיצות הגדילה מבוסס על גידול פתאומי בגודלה של תכולת הקיבה של התינוק. הוא זקוק ליותר חלב, והדרך לגרום לגופך לייצר יותר חלב היא להניק לעיתים תכופות יותר, מה שמגביר את אספקת החלב שלך. לא כל התינוקות מתנהגים כך, ולא כל האימהות מרגישות כשהם עושים זאת, במיוחד אימהות שאינן מסתכלות על השעון. הסיבה שאנו מזכירות זאת בכלל היא כדי להרגיע את האימהות החושבות שהחלב שלהן נעלם בשלב זה. שמעתי מאימהות רבות שהחלב שלהן "נעלם" כשלתינוקן מלאו שישה שבועות, ולכן התחילו לתת לו תוספי תמ"ל. זה באמת גרם לאספקת החלב להידלדל דווקא בזמן שבו היא אמורה לגדול. אם האימהות הללו יבינו שזו קפיצת גדילה, הן יסתדרו בלי לתת תמ"ל וכך ימשיכו להניק. הנה קישור למאמר המתייחס ל"ימי תכיפות" שהם קפיצות גדילה.

למעלה