קפיצה לגובה

Sweet SuGaR

New member
קפיצה לגובה../images/Emo160.gif

כן כן.... זאת שוב אני עם הטופיקים בעלי השמות המוזרים
והפעם... יש לי שני אחים גדולים... אח (19) ואחות (21). אחותי הדריכה ורישגדה בצופים, סיימה את הביצפר בהצטיינות עבדה, התגייסה, השתחררה, טסה לחו"ל וחזרה עם המון כסף... ויש לציין שהיא תמיד הייתה טיפוס למדני... אח שלי מאוד מוכשר... הוא שר מדהים וכנ"ל על נגינה בכל כלי. הוא היה ב"להקת צופי ת"א" שזאת להקה של הצופים שמאוד נחשבת (טסים לחו"ל כל הזמן, המון הופעות וכו´). החלום של אבא שלי זה שאני אשב על התחת ואלמד... החלום של אמא זה שאני אלך להיבחן ללהקה הזאת. ציונים במבחנים אני מוציאה טובים (85-100) אבל אני לא לומדת כמעט... והלהקה הזאת לא מעניינת אותי. לאמא שלי מאוד קשה לקבל שאני רוכבת על סוסים (כבר 6 שנים) למרות שאבא שלי אוהב את זה מאוד. ברגע שאני מתחרה ולא משנה מתי ואיפה ההורים שלי גאים בי ואני ממש אוהבת את זה. למה קראתי לטופיק ככה?! כי יש תחושה (לא רק אצלי, אצל הרבה) שכשיש אחים גדולים הרף גבוה יותר, יעני מצפים ליותר..... איך זה אצלכם?

אני גם האח הגדול... ../images/Emo16.gif

ובאמת לדעתי זה מעלה את הרף של הציפיות מהקטן. אני בכל השנים שלי ביסודי בקושי למדתי, ובדרך כלל היו לי ציונים מצויינים. שנה שעברה (כיתה ז´), התחלתי ללמוד יותר, והשנה אני עוד יותר לומד. אם את רואה שאת מבינה את החומר, ולא צריכה ללמוד יותר מכמה דקות, אל תלמדי. חבל לבזבז זמן על ללמוד כשלא צריך. תגידי להורים שלך שהלהקה הזו לא מעניינת אותך, ותסבירי להם שיש לך תחביבים אחרים. 2 שאלות: 1. בת כמה את? ו-2. אם מצאת חוץ מרכיבת סוסים תחביב אחר שאת מתכוונת "לעסוק בו" כשתהיה גדולה יותר?
ניר

maayan15

New member
לי אין בעייה...

אני האחות הקטנה אבל 2 אחים שלי לא עם תעודת בגרות (ואחד מהם פרש בט´..) ואחותי אומנם סיימה בגרות בהצטיינות אבל תמיד הייתה מופרעת...ככה שההורים שלי מברכים את קיומי...

Sweet SuGaR

New member
תשובות

בת 14 ושבועיים..... ואמממ אני מתכוונת לקחת "הופ" במשפטים נראה את זה.....

shiri_b

New member
האמת

אצלי זה ממש לא ככה... אני זאת שחושבת שהיא צריכה להיות כמו האח הגדול שלי עד שראיתי את הציונים שלו (ממוצע תעודת בגרות עם הבונסים של האוניברסיטה 113, מתמטיקה 5 יחידות סופי 98!! אז כבר התחלתי להבין שאין לי סיכוי) אז הבנתי שהוא זה הוא ואני זאת אני. וזה בעצם מה שההורים שלי אומרים לי כל הזמן ועכשיו אני לומדת בשביל עצמי ולא בשביל לעבור אותו (למרות שאם אני עוברת אותו זה נחמד) וההורים שלי מההתחלה לא רצו שאני אהיה כמוהו... אבל אצלנו בבית (יש לי אח גדול בן 20 ואח קטן בן 7) יש ציפיות מסויימות שנגרמו בגללנו (בגלל אחי ובגללי) לציונים גבוהים ואח שלי הקטן יצטרך לנסות כמה שהוא יכול לעמוד בהם, למרות שמה שחשוב לאמא שלי זה עצם העובדה שננסה להשיג את הציון הכי גבוה שאנחנו יכולים ואם אני אקבל 100 או 70 זה לא ישנה לה כל עוד ניסיתי כמה שיכלתי.. (למרות שאם אני אקבל 70 אני לא ממש בטוחה מה היא תעשה). אז אצלי אין ממש את הלהיות כמו האח שלי, אבל כן יש צפיות

*neta*

New member
וואי מסכנה אחותי הקטנה..

מזלה שהיא לא קיימת
אח שלי סיים ב"ס,לא משהו..אחותי גם סיימה וסופסוף נרשמה אתמול ללימודים (תואר ברפואה-תרפייה, תואר בפסיכולוגיה, ותואר בהוליסטיקה). הקיצר עצם העובדה שאני במגמה עכשיו, וסיימתי מגמת מדעים בחטיבה (בהצטיינות יתרה!) זה כבר מעל הציפיות! נהפוך הוא, אני גורמת לאחים שלי להראות רעים

Shani5

New member
איך אני מזדהה איתך....

גם לי יש 3 אחים גדולים, וכולם למדו (אחת עדיין) בבי"ס שלי... שזו גם בעיה.... כל שניה המורים משווים והכל...
וגם בקטע של ההורים... צריך להוכיח להם שאנחנו מסוגלים ליותר והכל
קיצור- בלע....

maayan15

New member
כן..אבל ברגע שתגיד..

"אבל לX אמרו ככה" יגידו לך "אתה אתה והוא הוא ואין מה להשוות"...אבל בתכל´ס הם משוויןם תמיד...זה מעצבן...

אין לי מושג, אצלי האחות הגדולה

גדולה ממני בשנה והאח הקטן קטן ממני ב7 שנים אבל אני רק בן 16 ועזבתי את בי"ס בכיתה ח´ אז לא יודע אם ההורים שלי יצפו ממנו לזה ואחותי גם לא הכיייי משו בלימודים פעם היא עוד למדה

למעלה