קפיטליזם בהתהוותו

ALMIGHTY

New member
קפיטליזם בהתהוותו

אתם לא שמים לב לזה? קניתו מכשיר פצפון ביותר מ-1000 שקלים. עכשיו, החברה שמכרה לנו אותה, מציעה לנו אביזרים שונים להעמקת והגדלת הההנאה מהמכשיר שזה עתה רכשנו. זהו שוד לאור היום ואנחנו משתפים פעולה. לאט לאט הם מחדירים לנו לראש את כל הקייסים, האייטריפים, האייסקינים וכל השטויות הללו, למרות שתכלס אנחנו ממש ממש לא צריכים אותם. אני לא מצטער שקניתי אייפוד, זהו מוצר משובח, אבל המייצרים שלו צוחקים עלינו בציניות. והנה עוד שיטה של שטיפת מוח. ה-i. שמים i לפני כל מוצר דבילי, וזה לפתע נשמע "איכותי". כל המוצרים מאותו פס ייצור מתחיל ב-i. היה סקר שקבע שמה שרוב התלמידים בארה"ב רוצים זה iPod. לא נגן מוזיקה, אלא iPod. אני מניח שמה שאני רוצה להגיד זה שהאייפוד בהחלט יודע למכור קפיטליזם.

הרעיון שעומד מאחורי האיפוד והתוספות

הוא שקודם כל קונים איפוד שהוא קטן ונוח לנשיאה אח"כ מי שצריך את התוספות קונה בנפרד אף אחד לא הכריח אותך לקנות אותם אני לא צריך את התוספות אז לא קנית אבל את הנרתיק קניתי שיהיה הגנה אבל כמעט לא משתמש בו ועדיין האיפוד שלי נראה במצב טוב ותקין

thor

New member
גם פיתה לא באה בשקית אבל....

אם אתה לוקח אחת לבית ספר (או עבודה) אתה יכול למלא בה כל מני דברים וגם לשים אותה בשקית ואז זה גם יותר טעים וגם מוגן :)

שיאנה

New member
לא רוצה, אל תקנה.

"קנינו מכשיר פצפון ביותר מ-1000 שקלים" בדיוק בגלל שהוא פיצפון שילמת כזה סכום, זה חלק מהייחוד שלו בשוק הנגנים. ברור שהם מייצרים עוד תוספות למכשיר. גם אחרי סרט מוצלח של וולט-דיסני יוצאים בובות ויומנים, ככה עובד השוק. זה לא איזו המצאה זדונית של אפל. למה אתה קונה סקין חדש לפלאפון? אתה צריך אותו? למה אתה קונה לו קייס וקליפס? i זה פשוט סמל זיהוי של אייפוד. לפני כל דבר שאתה מקבל מבנק הפועלים יש מעויין אדום ועל כל מוצר של hp רשום hp . שוב, תופעה של כל השוק, למה יוצא קיצפך דווקא על אפל? ואחרון- תלמידי בי"ס בוחרים את מה שאופנתי, אופנה הרבה פעמים היא תוצר של פירסום ושיווק. אפל משלמים למפרסמים טובים. למה קאסטרו מצליחים יותר ממחסני אופנה? ככה. כי המפרסמים שלהם יותר טובים, זכותה של כל חברה לעשות הכל כדי שהמוצר שלה יחשב לאיכותי ואופנתי. רוצה לדבר על קפיטליזים? בשמחה. אבל אפל היא לא הרעה החולה של העולם הקפיטליסטי, לפחות היה סביר בטירוניות שלך.... ושוב לא רוצה, אל תקנה.

iYakir

New member
אז אני איכותי יותר?

כי יש לי i בהתחלה? חבל שאתה ילד קטן ולא מבין שככה פועל השוק וזה דרך מאוד טובה שככה הוא פועל, אפל מוציאה מוצר איכותי במחיר סביר אז מה הבעיה בדיוק? זה שהיא עושה כסף? תהיה מספיק מוכשר יום אחד גם אתה תעשה כסף כמוהם... ומה הקשר לקפיטליזם אם אפשר להבין?!?! כאילו WTF?!?!

ALMIGHTY

New member
כן בטח

המחיר, לטעמי, הוא בהחלט לא סביר. צריכה מוגזמת של מוצרים שאתה לא צריך זהו פועל יוצא של קפיטליזם.

iYakir

New member
פשששש

הצלחת בדרך מאוד מאוד מאוד מאוד מוזרה לחרטט קפיטליזם.. או שיותר נכון לא הצלחת...תלמד מה זה קפיטליזם ואז תחזור ובלי שטיות... קפיזטליזם עיקרו זה חופש הפרט בכלכלה... אין שום קשר לצריכה מוגזמת אלה אולי לייצור מוגזם אם כבר אבל גם זה לא קשור בכלל..

למעלה