קפטן ביפהרט

nik19864

New member
קפטן ביפהרט

מה אתם יכולים לספר עליו ? איך הוא ? אלבומים מומלצים ?

melancholy man

New member
קפטן הו קפטן...

קפטן ביפהארט מאוד מעורך ואני בטוח שתקבל המון המלצות, אבל אני, אני טיפוס פשוט אני, הקפטיין בהיפרט של העולם עוברים לי בטיל מעל לראש בלי להשאיר הרבה רושם, האלבום היחיד שאני יכול להמליץ עליו ובאמת עושה לי את זה הוא safe as milk והאלבום הזה הוא פצצה אמיתית. שאר החומר שלו, נע בין דברים שאני לא אוהב לדברים שלא טרחתי להכיר.

אני עם המלנכולי בעניין הזה

SAFE AS MILK פשוט אלבום יוצא מן הכלל משלב השפעות רבות, צבועני, מעניין ומשלב השפעות מרוקנרול קלאסי דרך בלוז, פסיכדליה ועד לג'אז. אם אהבת את זאפה, ביפהארט הוא מאותה ג'מעה לחלוטין. האלבומים שבאים אחרי מוגן כחלב הם שונים מאוד ואקספרימנטלים הרבה יותר, יש מי שיאהב את זה, אני אסתפק בSAFE AS MILK. ואם אתה שואל עם איזה אלבום כדאי להתחיל אני חושב שבכל מקרה כדאי לך להתחיל איתו. אחריו תנסה את trout mask replica שהוא כבר משהו אחר לגמרי, אבל היי, מה אני ממליץ לך על משהו שלא אהבתי?!

HelterSkelter1

New member
מסכים לגבי Safe As Milk

בלוז פסיכדלי, עם הקול הייחודי של הקפטן. אני ממליץ למרות הכל גם על Trout Mask Replica. למרות שהוא אלבום קשה לפיצוח, הוא מכיל כמה פנינות כמו Dachau Blues, China Pig, Ella Guru ועוד. לדעתי לא חייבים לשמוע אותו כל פעם מההתחלה עד הסוף, כי אורכו הוא חיסרון בולט שלו. אלבום מאוד מאתגר, שמזכיר לי טיפה את האלבום Free Jazz של אורנט קולמן, משהו כמו בלוז-חופשי. אני גם נהניתי מאוד מ Lick My Decals Off, Baby, למרות שנדמה לי שלא ניתן להשיג אותו כיום על דיסק.

Mr Mustard

New member
Lick My Decals Off, Baby

בהחלט אלבום מגניב. דלתא בלוז מעוות לחלוטין- הדרך הכי טובה להגדיר את האלבום הזה.

Jflyaway

New member
החלב והליקוק - שניהם אהובים

עלי. שניהם אלבומים פצצתיים. לגבי מסכת השפמנון - לא יודע.. זו לדעתי דוגמא קלאסית ל OVER רטינג.. אבל זו רק דעתי

מישהו קרא לי?

תשמעו הפתעה. אני מת על האישיות של דון ואן ולאייט אבל לא על המוזיקה שלו. מה שכן, האיש תפס את העולם בביצים נאות (אם נכונות השמועות שהוא מצייר וכל מיני יאפים חושבים שזה נפלא ומשלם לו הון תמורת הציורים). בשבילי הוא נהדר בהופעה BONGO FURY עם זאפה.

psychodoodle

New member
הנה כמה המלצות

ממישהו שכן אוהב והיה מקשיב פעם הרבה לקפטן : Safe as milk הראשון שלו Stritcly Personal הוא האלבום השני והמאד מומלץ מטעמי . המפיק של האלבום הוסיף אפקטים פסיכדליים לאלבום בניגוד לדעתו של הקפטן - התוצאה אלבום אסיד בלוז קלאסי ! אני מתפלא שחברי לפורום תרבות פסיכדלית לא מתלהבים מהאלבום הזה כמוני .(העטיפה מצ"ב) על Ttout mask replica אומר שהוא בהחלט OVER RATED גם לדעתי ,ואם תהפוך לחובב מושבע כדאי לך לחקור בכוון. והנה עוד אלבומים מומלצים שלו משנות השבעים ותחילת השמונים : clear spot ו the spotlight kids - אלבומים עוקבים בדיסקוגרפיה של הקפטן ,שילוב נהדר של מופרעות טיפוסית עם רצון מסוים להגיע גם לזרם המרכזי של הרוק (בשביל זה גויס טד טמפלמן שהיה המפיק של אלבומי קלפטון באותה תקופה ) . shiny beast מסוף שנות השבעים ו doc at the radar station + ice cream for crow מתחילת שנות השמונים גם מומלצים מאד מטעמי .

למעלה