קפוארה

dddf10

New member
קפוארה

שלום, אני חדש פה ואני מעוניין להתחיל ללמוד קפוארה. הבנתי שיש כמה קבוצות, חגורות ועוד. אם אוכל לקבל הסבר קצר, אשמח מאוד. אגב, אם אפשר לקבל גם תגובות איך להסתדר בשיעור הראשון שלי ומה יהיה עלי לעשות.

Ze Colmeia

New member
אמממממ....

תראה באמת יש דיי מגוון של קבוצות בארץ, איפה אתה גר בדיוק (כך נוכל לאתר לך מאמנים באיזור). אתה צריך לדעת מה אתה מחפש בללמוד קפואירה, יש את קבוצת אבאדה שבה מתמקדים על תנועות והבעיטות יותר ובקושי מלמדים אקרובטיקה. יש את קבוצת קורדאו ג'יאורו שהם כמעט ולא שמים דגש עם בסיס ובעיטות ויותר מלמדים אקרובטיקה ותנועות קפואירה אקרובטיות (גשרים סיבובים ובלאגנים). יש את קבוצת קפואירה אנגולה שזה באמת משהו מיוחד של קפואירה, שמה עושים קפואירה כמו שהיו עושים העבדים בברזיל לפני 500 שנה. יש את בנטוס, את העקרונות שלהם אני לא מכיר, אני רק יודע שיש להם ג'ינגה (תנועת בסיס) שונה מכל הזרמים השונים. יש גם סול דה בהיה מה שהו כזה, אותם אני בכלל לא מכיר. אז בקיצור אתה צריך לדעת מה האפשרויות שפתוחות לך, ואיזה מהן אתה מעדיף.

jujusms

New member
קפואירה אנגולה בארץ ?

Ze Colmeia ! הזכרת קבוצת קפואירה אנגולה .. אתה יודע איפה יש בארץ קבוצה כזאת ? שמעתי שיש באשקלון,אבל אנחנו מפתח תיקווה אז זה קצת רחוק. אנחנו מחפשים בנרות קבוצת קפואירה אנגולה ..

Ze Colmeia

New member
תשמע...

קבוצת קפואירה אנגולה היא נראה לי הקבוצה הכי קטנה בארץ, אני יודע שיש רק קבוצה אחת בארץ שזה יענו קפואירה אנגולה, אני לא יודע איפה, אני יברר. כשהיה הבאטיזאדו של קפואירה אנגולה השנה (בפעם הראשונה פה בארץ) באו מכל הקבוצות בארץ אליהם, זה היה מש מפגש מכל שפע הקבוצות בארץ

jujusms

New member
תודה

תודה Ze Colmeia כמו שאמרתי אני יודע על קבוצה באשקלון אבל אני מפתח תיקווה - ואשקלון זה קצת רחוק ... דרך אגב - אתה גם מפתח תיקווה ? (ניראה לי לפי תמונה ששלחתה בפורום)

Ze Colmeia

New member
לא...

אני מלהבים (ישוב ליד ב"ש), אבל התמונות באמת צולמו בפתח תיקווה אצל בן דוד שלי.

jujusms

New member
אז הבן דוד שלך שכן שלנו

Ze Colmeia , אז הבן דוד שלך שכן שלנו - למה התמונות צולמו בחצר שלנו ברחוב זכרון יעקוב 40 בפתח תיקווה ...

Ze Colmeia

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

דירה מס' 1
אתה גר בבנין הזה
אולי במקרה ראיתה אותי ואותו מתאמנים על מקל ועל קפואירה

Forrozeira

New member
כרגע רק באשקלון..

בפתח תקווה יש קורדאו, אני כמעט משוכנעת..

dddf10

New member
תודה רבה על התגובות ../images/Emo42.gif

אני הבנתי ככה חפיף, אבל כשאני ילך לשיעור הראשון - אני ילמד את הכל בטח...

dark shiter

New member
אני מאנגולה

אני באנגולה ואננו רק קבוצה אחת בארץ מאשקלון ומי שרוצה ללמוד קפוארה אמיתי בלי חרטה שיבוא אלינו

shayltd

New member
לא נכון!

"יש את קבוצת קורדאו ג'יאורו שהם כמעט ולא שמים דגש עם בסיס ובעיטות ויותר מלמדים אקרובטיקה ותנועות קפואירה אקרובטיות (גשרים סיבובים ובלאגנים). " לא נכון!! בקורדאו ד'י אורו מתאמנים הרבה מאוד על בסיס! אומנם גם על אקרובטיקה...זה ממש שטויות מה שאמרת... האימונים עצמם הם על בסיס...ואאלו שנפגשים אחרי צהריים בדשא או משהו כזה מתאמנים על אקרובטיקה לבד...ורק מידי פעם עושים אקרובטיקה באימונים!

MerlinTheWizard

New member
צודק!

רק אתמול היה לי אימון בסיס מטורף לגמרי אם מנג'ינגה שלא נגמרת ובעיטות אינסופיות, אבל אלא האימונים הכי כיפיים לדעתי!

Ze Colmeia

New member
סליחה...

מה אתה עושה ממני מפגר
לחברה שלי השנה היה 4 אימונים בשבוע, שתים רגילים ושתים רק של אקרובטיקה
וראיתי רודות שלכם, זה למעשה שתי מתעמלי קרקע אחד מול השני. אז אל תנסו אפילו, אני ראיתי ואני יודע

shayltd

New member
חס וחלילה, לא עושה ממך מפגר

יכול להיות שחברה שלך התאמנה במקום מיוחד ששמים בו דגש על אקרובטיקה, גם לנו היה פעם 3 אימונים רגילים ו1 אקרובטיקה. והורדנו את האימון אקרובטיקה. וגם בהודות, יש מקומות ויש מקומות, אצלנו יש פחות אקרובטיקה... אתה ראית, אבל אני מתאמן...אל תשכח!

Ze Colmeia

New member
מקום מיוחד../images/Emo35.gif

למה בכל קבוצה אצלכם מלמדים שונה לגמרי
וגם הייתי בבאטיזאדו וסדנאה (בערך, תיכף אני יספר...) שלכם, ואז עידן הררי סיפר על איזה קפואיריסט אחד מברזיל והוא אמר כך "ובקיצור הוא היה קפואיריסט ממש ממש טוב, עשה המון אקרובטיקה וסלטות
" מה זה משדר לתלמידים
קפואירה טובה=סלטות והרבה מהן
ועכשיו, לכל מי שכל כך אוהב את עידן הררי (ורוצה להמשיך לאהוב אותו...) שלא יקרא... זהו סיפור שקרה לי איתו. לחברה שלי היה סדנאה ראשונה, היא ממש התרגשה, ואני רציתי לבוא איתה, גם כדי לראות איך היא מתאמנת, לראות את הקבוצה שלה ובכלל לראות איך ובמה שונה צורת הלימוד אצלכם. בקיצור הגענו למקום ובדיוק התחיל האימון באתי לשבת בצד והמאמן של חברה שלי בא אלי ושואל אותי כזה מי אני, אני אומר לו שאני חבר של אחת התלמידות שלו ובאתי לראות אותה... טוב הוא כזה סבבה רק תשב פה הצד, אני כמובן בא ללכת לצד, ואז הוא שואל אותי אם גם אני לומד קפואירה, אני עונה שכן הוא שואל אותי אצל מי אני לומד אז אמרתי לו שאני לומד באבאדה. אז הוא כזה מעקם פרצוף ואומר לי זה יכול להיות קצת בעיה, הוא הולך לעידן ויענו אומר לו, אז הוא חוזר אלי ואומר לי פתאום תשמע האימון הזה סגור והוא רק לתמידים ששילמו (ואני רוצה להזכיר ששניה לפני כן לא היה לו בעיה שאני ישב ויראה). ואני כזה בהלם של כאילו מה הבעיה שלכם, ואז גם עידן אומר לי כזה, אני מצתער אבל זה אימון סגור, אסור להכנס ולראות (כאילו חושפים שם את "הסודות" של הקבוצה ואני לא אמור לראות). טוב אני אמרתי לו טוב ויצאתי מהאולם וישבתי בחוץ יענו עד שיגמר האימון. אני חייב לציין שג'יני (אני דיי בטוח שזו הייתה היא) באה ושאלה אותי מה אני עושה בחוץ, סיפרתי לה מה קרה, וגם היא הייתה בהלם, אבל היא הייתה ממש נחמדה, דיברה איתי קצת וזה...שאלה אותי מאיפה אני כמה זמן לומד וכאלה. קיצור חזרה לסיפור, לקראת סוף האימון היה להם רודה ורציתי יענו לראות אז עידן קלט אותי וטרח לבוא עד אלי ושוב להזכיר לי שאנשים שילמו להיות פה ואסור לי להכנס (וד"א לא הייתי בתוך האולם ישבתי בחוץ כזה וראיתי מהזוית, והיו שם מיליון אנשים לא מהקבוצה שנכנסו להסתכל, אבל לא זה אימון סגור
). עכשיו אני לא יודע למה בדיוק ההתנהגות הילדותית הזו מצדו (אני גם יודע את הסיפור, אבל זה היה לפני שנים...ונו באמת תתבגר
) קיצור כל מה שעידן עשה שם זה לבייש את הקבוצה שלו לא יותר ולא פחות
אצלנו בבאטיזאדו היו שני אנשים מקורדאו ולאף אחד לא היה איכפת צחקנו איתם והתאמנו איתם כאילו כלום. נ.ב. כשסיפרתי את זה בפורום אומנויות לחימה הרבה אנשים שהיו שם מקורדאו אמרו לי כמה שהם באמת שונאים אותו, וכמה שחושבים עליו שהוא...

MerlinTheWizard

New member
טוב תודה שמעתי כבר...

די לספר כבר את הסיפור הזה. אבל הוא צודק עידן באמת לא ממש נחמד. אבל בקשר לג'יני הוא צודק
אני גם לא אוהב את סגנון המשחק שלו

shayltd

New member
טוב, שמע...

כנראה שאיפה שאתה ראית את הקבוצה שלנו ככה זה היה... אבל אני יכול להגיד לך במאה אחוז שבתור מי שמתאמן בקבוצה הזאת, זה לא ככה! וחוץ מזה, מתי פעם אחרונה ראית את עידן עושה אקרובטיקה? אולי איזה מוכטל קטנצ'יק וזהו...

kranves

New member
אני בקורדאו ואני יכול להגיד לך

שאתה טועה מאוד. אצלינו יש כל יום אימון(הרוב לא הולכים ככה, אבל אני בדרך כלל כן) באימון רגיל מתרגלים תנועות, בעיטות, התחמקויות וקצת מעברים. בימי שישי יש אימון טכניקה,200 בעיטות וקצת התחמקויות. בימי שבת נפגשים בדשא לאקרובטיקה ואחרי חלק מהאימונים הרגילים עושים רבע של אקרובטיקה ומעברים. בחורף בימי שבת במקום אימון בדשא היה לנו אימון אקרובטיקה מיוחד במכון להתעמלות קרקע.

למעלה