קפוארה

zoratas

New member
קפוארה

מה דעתכם על קפוארה בתור אומנות לחימה לשם הגנה עצמית? לפי מה שידוע לי יש 2 סגנונות עיקריים: רג'יונל שזהו הסגנון הקרבי והאתלטי יותר שפותח ע"י מסטרה בימבה והשני זה אנגולה שהוא המסורתי והטקסי יותר...

S1ndrome

New member
כל עוד היריב שלך חסר ידע אתה ביתרון

הכוונה היא שאם אתה חושב על הגנה עצמית ברחוב, אז אם אתה מאומן, לא משנה באיזו אומנות לחימה והיריב שלך חסר ידע אז היתרון יהיה שלך כנראה ברוב המקרים אם לא בכולם.

אני לא מומחה בהגנה עצמית אבל ממה שידוע לי המטרה היא לסיים את העימות כמה שיותר מהר. אם היית בהדרכות הגנה עצמית מתישהו אתה תראה שמלמדים צעדים ממש בסיסיים, כי המטרה היא לסיים תוך מספר שניות. לכן, לדעתי, אין ממש טעם וצורך בכל מיני בעיטות מסובבות וגלגולים באוויר כשמדובר בהגנה עצמית.

בהדרכות הגנה עצמית מלמדים צעדים בסיסיים

כי בהדרכות מסוג זה משך זמן ההכשרה מוגבל, ואין זמן להכנס לדברים מורכבים שדורשים אולי הטמעה של תנועות חדשות שיהפכו לאינסטינקטים חדשים, גם אם הם נותנים פתרון טוב יותר לאחר שהתנועות הוטמעו.
במצב הגנה עצמית המטרה היא אכן לסיים את העימות כמה שיותר מהר.
הרנדורי / משחק הקרב / ספארינג / רודה (קרא לזה איך שתקרא לזה) הינו אמצעי לתירגול קרב (בעיני: אמצעי חיוני), אבל זה לא אומר שככה יראה קרב אמיתי. קרב אמיתי יהיה מהיר והחלטי, לא משחק מתמשך.

zoratas

New member
בסדר אבל...

לדעתכם האומנות עצמה יעילה להגנה עצמית? חוץ מזה רן שבאמת הרודה בקפוארה זה אמצעי קרב וברור שככה לא יראה קרב ברחוב אבל בטח מלמדים מה עושים במצב שכן אני יודע....לפחות הרודה זה נראה יותר קרב מאשר באומנות הקראטה הקלאסי(שוטוקאן) לדוגמא ששם לפי מה שהבנתי אין בכלל קרבות ...יש קאטות שזה בכלל נראה לי סוג של ריקוד ואני לא רואה איך הקאטה יכולה להועיל כאשר מישהו יבוא ויתקוף אותך ברחוב...

saya2

New member
קאטות הן לא ריקוד, וטעות גדולה לחשוב כך

הקאטה מכילה את התנועות והעקרונות האחרים שאותם אתה מיישם אח"כ ברחוב. כל קאטה ניתן לפרק לחלקים\אפליקציות. שוטוקאן זה רק סגנון אחד מתוך הרבה מאוד סגנונות קראטה (קודם דיברת על וויצ'י ריו, הם גם קראטה ואחד העתיקים). יש הרבה אנשים שחושבים שקאטה היא סתם ריקוד (כולל מורים לאומנויות לחימה), וזו טעות גדולה מאוד. הרבה חוכמה הולכת לאיבוד ככה.

amir_aikido

New member
חיפוש מהיר ימצא לך מספיק תשובות

בעיני, הנחרצות שלך מצד אחד, עם השאלות הכמעט רטוריות והחיפוש של להבות והצבת אחד מול אחר, הורידו כל חשק מלנסות לעזור.

בפרט כשרק לפני 3-4 שרשורים כתבת פה על עצמך כמתחיל שמחפש מקום, ועכשיו אתה מתחיל לחוות דעה על אמנויות שונות - על סמך מה? על סמך דעות ברשת? סיפורים מיד שניה ... ?

אמיר

zoratas

New member
אל תעזור אם אינך מעוניין

זכותי להביע את דעתי...לי זה נראה טקסי ולא מותאם לרחוב פשוט

amir_aikido

New member
לא בדיוק

זכותך להביע את דעתך היא בביתך, ברחוב, בבלוג שלך, אך היא לא בפורום הזה. ראה כלל מס' 4 של חוקי הפורום,

כשהדעות שלך מתחילות ללכלך על הרבה אחרים - טקוואנדו, שוטוקאן, קפוארה (רשימה חלקית לבינתיים) והכל (לפי ההודעות הראשונות שלך), לא על בסיס של נסיון עמוק באותן שיטות.

זו הנקודה שבה ראוי להתריע שהגיע הזמן שתעצור
ולחלופין, להפנות לתשומת הלב של ההנהלה שאולי עדיף לפעול בעניין, כי ההתנהגות שלך הופכת להתנהגות של
רשת.

אמיר

saya2

New member
להתבצר מאחורי "זכותי להביע את דעתי"

זה לא עסק. אם היית לומד מספר שנים, ואז מחליט שקאטות לא בשבילך, ניחא. כרגע אין לך את הנסיון והיכולת לקבוע משהו על קאטות. "זכותי לדעה" זה לא "זכותי לזלזל" או "זכותי לקבוע עובדות בלי ביסוס". דעתך, סבבה. בעולם אומנויות הלחימה, אתה כרגע כמו ילד קטן שמנסה להסביר למבוגר איך עובד העולם. אני מקווה שברור לך שזה כמובן לא נכון להתנהג כך.

zoratas

New member
אוקיי אז אני מתנצל...

אז פשוט אגיד ואומר שאני אישית לא מעדיף אומנויות לחימה מסורתיות...זה בסדר להגיד?

zoratas

New member
תגיד לי אמיר?

אמרתי שאני מצטער לא קראתי את חוקי הפורום אבל בלי שום קשר אתה ממש מגזים...בוא תשבור לי את היד וזהו כאילו אני לא מבין מה זה לפעול בעניין? מה אני טרוריסט? כולה אמרתי את מה שאני חושב...אז הבנתי אני לא אחזור על זה שנית...אבל אתה הגזמת סלח לי

מה אתה >כן< מעדיף? במה אתה >מתאמן<?

מה אתה כן מעדיף? כי עד היום כתבת רק מה לא בסדר בכל מיני שיטות.

במה אתה מתאמן? כמה זמן אתה מתאמן בזה? כי אם אתה לא מתאמן, או רק התחלת להתאמן במשהו, הביקורת שאתה מרשה לעצמך לכתוב כאן על כל מיני שיטות אינן רציניות בלשון המעטה, או מהוות התנהגות טרולית אם להיות פחות פוליטיקלי קורקט.

רק הגעת לפורום (
). תחליט אתה איך אתה רוצה שיתייחסו אליך.

בהצלחה.

zoratas

New member
אתה צודק רן

ושום אני מצטער על זה שסתם העברתי ביקורת על שיטות אחרות...אני בעצמי עדיין לא מתאמן מהסיבה הפשוטה שאני מאוד בררן...אולי יש לך ולאחרים כאן עצות בשבילי מה כדי לי לעשות? תודה

מה לעשות?

|* למפות את המקומות שנמצאים קרוב לבית שלך ושנוח לך להגיע אליהם,
ללכת לאימוני ניסיון בכל אחד מהם,
לראות למה התחברת, איך עובדים שם הותיקים, איך המורה מתייחס למתחילים,
לבחור מקום ולהתחיל להתאמן.

החיים הרבה יותר פשוטים ממה שנדמה. חפירה בפורום תוך מציאת דופי בשיטות השונות (ללא ניסיון ממשי) לא תוביל אותך לשום מקום.
תתחיל להתאמן ותחזור לספר איך הולך.

zoratas

New member
שוב אתה צודק

באמת נראה לי שעדיף להתחיל משהו ולראות איך הולך...

saya2

New member
אומנויות לחימה הן דרך הגוף

נתקלתי בהרבה חבר'ה כמוך (רובם עם ראש טוב על הכתפיים וכוונה טובה), שבילו כ" הרבה זמן באינטרנט, ובשאלות, ובטחינת מים... הדרך היחידה להגיע לאנשהו באומנויות לחימה היא לקום ולעשות. זה לא עולם עיוני, אלא מעשי.
מקווה שתמצא את הדרך שלך. אם תצטרך עזרה, אשמח לעזור.

zoratas

New member
תודה

כבר הבנתי שבמקום לשאול מלא שאלות עדיף לי לנסות אז אני באמת אתחיל במה שנראה לי ואעדכן כאן איך היה...תודה

למעלה