קפה.

ohadpoz

New member
קפה.

נודע לי רק לפני מספר ימים שאני חולה אפילפסיה. הסיפור התחיל אצלי שהתעלפתי במבחן לפני כחודש וחצי ופירקסתי בניידת נט"ל , הייתי מאושפז יומיים בב"ח. לאחר מכן עכשיו בצאת ראש השנה התעלפתי אצל דודים שלי ונסעתי למיון לאחר שהתאפסתי על עצמי קצת (לקח לי חצי יום להאפס) כך שהגעתי בערב למיון ואושפזתי כשלושה ימים במחלקה נירולוגית, התחלתי טיפול בכדורים בשם דפלפט, כל יום כדור וחצי (750 מ"ג) . נאמר לי על ידי הרופאים שאסור לי לשתות אלכוהול (אין לי בעיה עם זה , לא הייתי שתיין במיוחד , חוץ מפורים ) השאלה שלי היא : האם מותר לי לשתות קפה . התשובה שלהם לא היתה חד משמעית. אחד אמר שאסור ואחר אמר להפחית במינון. הייתי שותה הרבה (נס) קפה משהו כמו בערך שלוש כוסות קפה ליום לפעמים יותר. זה היה נע ונד. לפעמים יותר ולפעמים בכלל לא. לאחר שנוצר המצב החדש, מה אסור לי לעשות האם אצטרך להפסיק לטייל (עם שינה בשטח), להפליג, לעשות ספורט,לשחות בים/בבריכה, בנוסף מה עושים אם העניין של רשיון הנהיגה ? יש מה לעשות בנושא, מחכים לראות איך הכדורים משפיעים ואז ניתן להמשיך לנהוג, או שאין את האפשרות הזאת והיא גורפת ז"א ששנה שלמה עכשיו לא אוכל לנהוג ורשיוני ישלל/יפסל ע"י משרד התחבורה. (מישהו רוצה מכונית בגלל המצב שנוצר, אני מוכר את שלי ) האם הכדורים יצרו אצלי בעית זכרון, או בעיה בקשיי למידה, אציין שאני כרגע סטודנט אתחיל שנה שניה ברופין , כיום מתמודד עם קשיי קשב וריכוז האם המצב יחמיר עם הכדורים הללו. ? תודה מראש. אוהד.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא וגמר חתימה טובה ../images/Emo24.gif

טוב שאתה לא שתיין
גדול כי דפלפט ואלכוהול לא חברים. האלכוהול מפריע לפעולת התרופה. לגבי נהיגה תצטרך להפסיק לנהוג עד שנה אחרי שתהיה מאוזן, כלומר תהיה בלי התקפים בכלל במשך שנה. כל זמן שאתה לא מאוזן אתה יכול לטייל אבל עם מישהו שיהיה צמוד אליך. לגבי קפה אין לי מושג. הדפלפט לא יוצר בעיות לימודיות עד כמה שאני יודע אתה מוזמן להישאר פה

ohadpoz

New member
גמר חתימה..טובה.

ז"א שעכשיו אני לא מאוזן? למרות שזה מגיע אצלי אחת לחודש וחצי בערך (בנתיים ככה היה המצב ) . לפעמים עם התראה ולפעמים ללא, בסה"כ היו לי רק שתי התקפים עד כה. כמה זמן לוקח להתאזן?? שנה שנתיים ? ? ? הרופאים ציינו לגבי שכדאי שאפסיק לעבוד בלילה ואכן כך עשיתי . התפטרתי מהעבודה הלילית. כמה כייף זה להיות ער ביום ולעבוד ביום.

שלום לך

לא ידוע על בעיה עם קפה אבל יש מיקרים נדירים לרגישיות שונות שאותם האדם לומד על עצמו,למשל יש לנו בפורום אחד הרגיש לקולה. בקשר לתרופות , שוב אתה נידרש ללמוד מניסיון, יש אנשים שהתופעות לוואי לא מופיעות אצלם ויש שכן . בתחילת לקיחת התרופות יש עיפות שיכולה לעבור לאחר חודשיים, ולאחריהם תבין את ההשפעה על קשב וריכוז. שאלה נוספת היא איזה סוג אפילפסיה יש לך? האם הציאו לך את התרופה למיקטל? שמעבר לתופעת מעבר של עיפות וחשש לפריחה בהתחלה , ניראה לי כעדיפה. מה שחשוב שהתרופות יצליחו אצלך , מכוון שרק הזמן מראה את זה, אז בהתחלה תישמור יותר, ולאחר מיכן תוכל קצת לרופף את הגבולות. מה חשוב - 7 שעות שינה , וסדר יום קבוע. כן אתה צריך להזהר לא להעמיד את עצמך במצבים מסוכנים, שהם מים(חשש לטביעה) , נהיגה(תאונה), עמידה בקצה צוקים(נפילה). בענין נהיגה , אתה נידרש לדווח ולאחר שנה ללא התקפים הרשיון מוחזר בתהליך ביוקרטי כל שהוא. אתה יכול לצאת לטיולים+שינה , רק תסביר את מצבך להולכים איתך, ותסביר להם איך לטפל(לא לעשות כלום), למרות שהיתי לוקח פסק זמן של כמה חודשים שבוא תבחן את מצבך. לרוב האפילפטים התרופות מיצבות את מצבם וחייהם כרגיל.

ohadpoz

New member
שלום שלום...

כרגע לא זכור לי הסוג שהרופאים אמרו . כשאזכר אומר. כמטיב זכרוני נאמר לי שזה משהו לא רציני . באמת שעכשיו לא עולה לי השם . אמרו לי על תרופה אחרת, אך הם ציינו שהיא תפריע לי בלימודים ותפריע עוד יותר עם יש לי הפרעות קשב וקשיי ריכוז. בשבועיים האחרונים מאז שנודע לי אז אני מתעורר יקיצה טבעית ללא שעון מעורר, בעבר לא עברתי את מחסום השש שעות כיום עובר אותו בלי שום בעיה, נראה לי שהתרופות גם מעייפות אותי. להתרחץ בים הפסקתי מאז שהמים ירדו מה28 מעלות. נהיגה הפסקתי עכשיו כל המשפחה מסיעה אותי לכל מקום שארצה או לפחות עד הכביש הקרוב בשביל לקחת אוטובוס/רכבת. הסברתי לאנשים שאיתם יוצא לטיולים הם אנשים קבועים . יש מצב שלמרות התרופה עדיין יהיה לי התקף ? זה דבר שעדיין לא הובן לי . לא ציינתי שזאת המתנה שקיבלתי ליום ההולדת 27 שלי. דבר זה גרם לי להעריך מחדש את החיים הנוכחיים, גרם לי להבין שצריך להוריד הילוך להתחיל לחשוב על עצמי ולא להרוג לי את החיים והנשמה בעבודה מצאת החמה עד הנשמה כמו שנאמר. כיום להכל יש זמן, לא רץ לשום מקום. !

הי

האתר לחיפוש מידע. http://www.epilepsy.com/ יש מינון מומלץ כיעיל, אבל לכל אדם יש שוני. הרופאים מתחילים מטיפה נמוך מהיעיל ועולים במידע וצריך. לכן המינון ניקבע בהתאם להופעת ההתקפים או אי הופעתם. לדוגמא לביתי ניתן מינון קצת מתחת ליעיל המומלץ(כן גם אני תמכתי בזה), שנה וחצי עברו וקיבלנו התקף, המינון הועלה(ליעיל), וכיום כבר 3 שנים ללא. כן שכחתי, גם נידרש יקיצה טיבעית, יותר נכון , יקיצה לא בקפיצה, אלה בתהליך של כמה דקות. אתה כן יכול להתעורר משעון , אבל למשוך קצת. אני רואה שאפילפסיה הטיבה איתך, סוף כל סוף אתה חי בכיף, ומפנקים אותך
.

ohadpoz

New member
אכן

בהחלט הטיבה איתי. בעבר הייתי המוביל הלאומי. רץ לכל מקום בשביל כל אחד מהמשפחה. עכשיו כולם תומכים מבינים משתדלים (נראה איך יהיה כשיתחילו הלימודים). תשמע זה מבאס לדעת שאתה היית פעם נייד עצמאי ויכול להגיע בכוחות עצמך לכל מקום ועכשיו זה כבר לא ניתן. הסיבה העיקרית שקניתי את המכונית היא בשביל לא לנסוע שעתיים לכל צד למכללה (בשנה הראשונה הייתי ללא מכונית), אלה להגיע תוך עשרים דקות (בסה"כ 40 ק"מ) לצאת מהישוב זה לוקח הרבה זמן! לא זכור לי שבעבר הייתי קופץ מהמיטה. הייתי מתעורר תמיד לפני השעון וישן משש שעות ומטה!. תודה על האתר. לל"ט.

הי

בענין השינה ובכלל- כרגע נפל כול הפוקוס על השינה, כי זה נושא באפילפסיה, ובהחלט במצב של עיפות קשה ומתמשכת יכול לעורר אפילפסיה.לדוגמא, אין ספק שבצבא יש כאלה, רק הנתונים לא מסופקים. אבל יש אנשים רבים שלא ישנים מספיק, ככה יעבירו את מירב חיהם ולא יקרה להם כלום, מילבד עיפות. נושא האפילפסיה ענין מפחיד את הסביבה, לדוגמא אלה שיש להם כאבי ראש כרונים, מטפסים על הקירות לא מעט ימים בשנה, וממש לא מפחיד אף אחד.

ohadpoz

New member
הי

האמת היא שאצלי כן, יש כאבי ראש כרוניים. הייתי סוחב עייפות מטורפת. בהחלט לא הייתי יושן מספיק. ! מה מפחיד כל כך ? לא הבנתי.

הי

האנשים העומדים מהצד וצופים באדם בהתקף, עוברת עליהם חרדה נוראית, מניסיון. במיוחד בפעם הראשונה, שבדרך כלל הצופה לא יודע מה מתרחש ובמיוחד שההתקף עובר על קרוב אליך. בפעמים הבאות יש התרגלות הכול לפי אופי הצופה. אנחנו עושים כל כך הרבה מעשים ללא הבנת הסיכונים שבהם. חוסר השינה זה דבר רגיל כבר מגיל העשרה. בצבא חוסר שינה זה הנוהל.יש מיספר גורמים נוספים שמשתלבים בהעלאת הסיכוי. מה שהיה היה, ולאור המצב נידרש לשנות את הרגלי החים בהתאמה.

ohadpoz

New member
עכשיו מובן!

תודה על ההסבר עכשיו הבנתי במה מדובר. בהחלט החברה אצלינו לא שומרת על עצמה כבר מגיל צעיר. יש יותר מידי גירויים מסביבינו.

ruthty

New member
אוהד בוקר טוב לך../images/Emo24.gif

שיהיה לך שנת בריאות שנת לימודים קלה עכשיו לענינו לגבי הכדורים אם הם יוצריםלך בעיה תפנה לרופא שיחליף לך כל שינוי לגבי תופעות לואי של הכדורים אתה צריך לדווח לרופא לגבי חיי היום יום אז נכון שאין לי רישיון אבל חוץ מזה אני עושה הכל אל לך להתיאש אם תהיה מאוזן תוכל להוציא רישיון תוך שנתיים אני למשל לא מאוזנת ולכן אין לי רישיון אוהד לשתות נס קפה זה לא נורא אבל חסוחלילה לערבב שתיה חריפה עם כדורים זה אסור בהחלט לא נורא אל יאוש אני בחיי טיילתי נשאתי ילדתי ילדים חמודים וגם חתנתי כך שאם יש לך ראש ללימודים אל תוותר קח לך את המשפט הנל אל יאוש תמיד יש עליות וירידות בחיים תלוי איך אתה לוקח אותם ושוב שיהיה לך הצלחה בלימודים ובכל אשר תפנה החיים לפניך

ohadpoz

New member
ערב מעולה רותי

היי, רותי. עדיין לא ממש הבנתי איך אפשר לדעת אם אתה מאוזן או לא . שתיה חריפה הבנתי ואין לי בעיה אם זה. לפעמים אני מרגיש כמו שיש לי סחרחורות קלות האם זה נוראמלי. כמו לפני התקף. זה עובר לאחר מספר שניות עדיין לא נפלתי/התעלפתי מזה. אולי זה בנתיים בגלל שלקחתי חופשה מהעבודה עד הלימודים, בערך. איזה תופעות לוואי יכולות להיות ? זאת הפעם הראשונה שאני על כדורים . בעבר לא הייתי לוקח כדורים על בסיס קבוע , לכן אנני יודע כל כך על תופעות לוואי. אגב רשיון היה ועדיין יש. פשוט בגלל המצב החדש שנוצר החלטתי וגם נאמר לי שאסור לי לנהוג ולכן אנני עושה זאת . קרקעתי את עצמי. כמובן שיש עליות וירידות בחיים, השאלה היא איך לוקחים את החיים, אצלי משתדל לקחת את החיים על הצד האופטימי לחשוב על החצי כוס המלאה. לא מחשיב את עצמי כאדם המתייאש בקלות . שוב תודה רותי. הצלחה תהייה בתקווה בהשקעה אדירה מצידי.

ruthty

New member
../images/Emo140.gifבוקר טוב לך אוהד

שמחתי שאתה מגיב כך אני למשל הגבתי נורא קשה והגעתי למצבים קשים עד שקבלתי את זה זה לא פשוט להיות מוגבל לגבי הסחרחורות ישנן שתי אפשרויות אחת סחרחורת אזהרה שהגוף מזהיר אותך שתיים תופעות לואי של כדורים אולי עודף כדורים זה יוצר סחרחורת או הפוך לכן הצעתי לך לגשת לרופא בכדי שיעשה לך בדקת רמת הכדורים בדם . טוב שקרעקעת את עצמך כרגע עד שתהיה מאוזן מאוזן =בלי התקפים או סחרחורות בכלל שנתיים . יש לי שאלה איך הוחלט שיש לך אפילפסיה האם עשתה את כל הבדיקות EEG MRY EEGבחוסך שינה אם לא אכפת לך אשמח לקבל תשובות שיהיה לך יום טוב ומוצלח בלימודים נזכרתי בעוד משהוא תתחיל לקחת אומגה 3 זה טבעי וזה טוב מאוד לזיכרון

ohadpoz

New member
לילה טוב רותי.

נראה לי שאני מגיב ככה כי כבר עברתי הרבה דברים לא ממש נעימים בחיים ,אפשר להגדיר שאפילו קשים שאנשים אחרים היו כבר מזמן לא יודעים מה לעשות אם עצמם באותו המצב. בנוגע לעניין עם הרופא, נאמר לי שאני צריך לעשות בדיקה לרמת הכדורים בדם מחר יש לי פגישה איתו. בעניין הבדיקות: עשיתי את כל הבדיקות המצויינות למעלה , כולן יצאו תקינות. הלימודים עדיין לא החלו, הם מתחילים ב23 לחודש, עכשיו גם נזכרתי שיש לי עוד מבחן אחד לעבור ב18 אז אולי הם כן התחילו מוקדם. שמעתי על אומגה 3 אחשוב על זה. לילה טוב סופ"ש מצוין .

tropical888

New member
הי ohadpoz

לעניין הקפה לא ידוע לי שאסור לשתות קפה או להמעיט בשתיה. היו תקופות שהייתי שותה המון קפה שחור ביום וזה לא השפיע לרעה.... ובעניין רשיון הנהיגה - תצטרך להגיע למצב של איזון מלא ורק אז להוציא אישור לקבלת רשיון נהיגה. וגם אם לא, שלא תרגיש רע עם זה. תאמין לי שאתה לא היחיד שלא תנהג ויש המון כאלו, ואולי תמצא שזה אפילו נוח.... היום אני לא נוהגת אחרי שהיה לי רשיון נהיגה אך עברתי 2 תאונות דרכים (בגלל התקף) והחלטתי להפסיק לנהוג. יש לי עדיין רשיון אך אינני נוהגת. ובאמת הבתחלה היה לי מאוד (מאוד מאוד) קשה עם זה אך התרגלתי וכל תחנות המוניות שבאזור מגורי מכירים אותי ועושים לי תמיד "מחיר מיוחד". לגבי שאר הדברים - מותר לך לעשות ה כ ל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שנה טובה ומתוקה כדבש וגמר חתימה טובה

ohadpoz

New member
הבעיה היא...

כן , זה נכון שאפשר לקחת מונית, (מונית תיקח לי ספיישל בשביל להגיע לישוב.). אך הבעיה היא שהמקום שבו אני גר במרחק כחמשה ק"מ מהישוב הכי קרוב שהוא אור עקיבא ושתי ק"מ מקיסריה , התחבורה הציבורית הנכנסת לישוב היא רק משהו כמו שש פעמים ביום, הסיבוב שהאוטובוס עושה זה שעה ומשהו עד הכביש, כבר עדיף ללכת לכביש הקרוב אגיע יותר מוקדם זה לוקח כחצי שעה (מנסיון). בעניין הנוח, זה בהחלט נכון, עכשיו המשפחה תוכל גם להסיע אותי. לאחר ששנים פירפרתי, הקפצתי והסעתי אותם לכל מקום שהיו צרכים. שנה טובה מצויינת ומעולה . גמר חתימה טובה :).

sbh100

New member
תשובה לקפה

אני חולה אפילפסי כבר שנים רבות. נכון אסור לי לשתות אלכוהול. אבל שיש אירוע אני מרשה לעצמי לשתות לגימה קטנה. בהקשר לשתית קפ אין לש שום מגבלה,קפה שחור אני שות בין 3-4 כוסות ביום.לטייל בארץ ובחו"ל אתה יכול להמשיך רק בתנאי שי לך תרופות לאורך כל הימים. עדיף לקחת יותר תרופות על כל צרה שלא תבוא.הנושא רשיון נהיגה אני חושב שלא יתנו לך.תחשוב שאתה נוהג ועל ידך 3 חברים ופ]תאום קיבלת התקף ונכנסת בבול עץ. שלא נדע.אני נוסע בתחבורה ציבורית וכשיש ליצורך אני לוקח מונית ספישל.לטייל אתה יכול רק על תיקח סיכונים. אספר לך את האמת עלי אסור לי לטפס על סולמות ולעבוד עם כלים מסוכנים כמו דיסק וכ וכו' אבל בשביל להתפרנס אני לא מתיחס למגבלות הנ"ל ועבודתי כרוכה הטיפוס על סולמות ובמכשירי מסגרות מסוכנים. מעסיקי יודע על מחלתי והכל עובר בשלום. אני כבר עובד אצלו 5 שנים והכל עבר בשלום.בהקשר לריכוז הלימודים אתה צריך לעבור בדיקה קוגנטיבית.שתבריא ותצליח עם המחלה.

למעלה