קפה רימון- אמפריה?

קפה רימון- אמפריה?

חדשה בפורום, נעים מאוד. אני עובדת בקפה רימון. קפה רימון היא המסעדה הגדולה ביותר בירושלים. קפה רימון היא אמ-פר-יה-!!! תשאלו כל ירושלמי היכן המסעדה ממוקמת והוא ישר יצביע לכם על האיזור מדויק! אני עובדת במסעדה הזו קרוב לארבעה חודשים. המסעדה הזו מגלגלת ביום 100 אלף שקל. ביום! ואני לא מגזימה. ההזמנות נעשות במחשב, לכל מלצר יש כרטיס מגנטי אותו הוא מעביר במחשב. דרך תוכנה מיוחדת המנות נשלחות למטבח, לבר, לגלידות. בקיצור- מתוחכם. בסוף המשמרת מוציאים לכל מלצר את כמות הכסף שהוא צריך להביא למסעדה, מכיוון שהלקוחות משלמים לו ישירות, והוא מעביר את הכסף למסעדה רק בסוף המשמרת. כל מלצר סוגר למסעדה איזה 2000. 10 מלצרים בכל משמרת- בקיצור, קרוב ל-50 אלף רק בחלבי, כאשר בבשרי עוד 10 אלף פלוס משלוחים, טאייק אווי. בקיצור- אלפים!!! הידעתם? המסעדה המהוללת הזו לא משלמת אגורה למלצרים שלה- אנחנו חיים רק מטיפים- לא שהטיפים גרועים. בתכלס, זה מקום ענק, הרבה משפחות, קבוצות של אמריקאיים, ואם יש מקום שנפגע הכי פחות מהפיגועים בירושלים זו המסעדה הזו. בתכלס, ממוצע למשמרת (אני עושה משמרות ערב, משש עד 12 וחצי אחת), נע בין 200-250. ערב טוב 300. מבחינת כסף שווה ביותר! מבחינת עבודה עם לקוחות- מדובר בלקוחות מפונקים שרגילים שמבטלים להם כל דבר, רגילים שיעשו להם הנחות, יפנקו אותןם וילקקו להם. מבחינת יחס- אתה מכונת כסף. מבחינתם אתה פשוט מכונה של כסף. שני אחים מנהלים את המסעדה, (אחרי האבא כמובן), עוד אח אחד אחראי על משלוחים. במקרה האח הזה גנב מהמסעדה 160 אלף שקל. הפלירטוטים נמצאים שם בקצב, הטרדות בכיף ובעיקר, המונמון לכלוך שבתכלס אנחנו המלצרים הקטנים לא יכולים לעשות נגדו כלום. מלאנטה של עובדים ערבים ובאמת לא בקטע של שנאה, פשוט לעבוד עם ערבים זה שונה. מנטליות אחרת, יחס אחר. אני עובדת עם חרא של מטבח, שלפעמים בדקה אחת יש לו שלושים הזמנות בו זמנית. מנות מתעכבות, הרבה כעסים, לחץ נפשי- בקיצור מלחמת התשה יומיומית עם מטבח שמקלל, ברמן מעופף, מעבידים שמפלרטטים איתנו כל היום, וחיוך מאולץ- כי מה לעשות, חייבים... ולמרות שאני יודעת שיש אח אחד גנב, השני הכניס מלצרית להריון השלישי מפלרטט עם כל מה שזז, והאחראי משמרת הערבים שלי חושבים שאני עוד איזו פאטמה מהכפר שלהם, ומתייחסים אליי בהתאם... אני עדיין ממשיכה לעבוד שם. למה? כי למרות שלא משלמים לי, באיזה עוד מקום אני יעשה 250 שקל טיפים מזומן? ישר לכיס? באיזה עוד מקום אני עובדת עם כמות כזו של מלצרים? שלפעמים די כיף לדבר ולהתחבר איתם. באיזה מקום לא מכריחים לעבוד כל יום, אני יכולה לקחת חופש לשבועיים רצוף ככה, כדי לנוח? איפה אפשר עוד להוציא מנות על חשבון הבית בלי שישימו לב, כדי לקבל טיפ יותר גדול, או סתם כי ידיד שלי נמצא במסעדה? מבחינת כוחות? זה סוחט ממני את כל הכוחות, לריב כל יום, לא לומר כלום על הפלירטוטים... לשמוע כל יום על עוד ליכלוך, או סתם לחזור הביתה מבואסת כי רבתי עם המטבח... מה אתם אומרים?
 

champ

New member
../images/Emo178.gif נשמע ממש עמוס...

וברוכה הבאה לפורום!
"להוציא מנות על חשבון הבית"? תסבירי לי את הקטע הזה....
 

get well

New member
אני אומרת...

שזה נשמע מעולה..אני אישית אוהבת לעבוד בלחץ זה הכי כיף.. ברוכה הבאה לפורום!!! מה התלמדויות עשית?
 
להוציא מנות

כשיש לחץ ואף אחד לא שם לב אני פשוט יכולה להוציא איזה גלידה או עוגה, להכין לעצמי, זה מקום כל כך גדול שאף אחד לא באמת שם לב ואף אחד גם לא ישאל... חוצמזה שהקליינטים אצלינו כל כך רגילים לזה שמפנקים אותם, ואם משהו לא בסדר אז מביאים להם משהו על חלשבון הבית... את יודעת רק כדי שיחזרו שוב ויספרו לחבר'ה. עשיתי שתי התלמדויות שעליהן לא שלמו לי בכלל!!! ובכלל, בכל העסק הזה של מסעדות יש הרבה לכלוך ודברים לא חוקיים.
פרח
 
אז קודם כל אני מזדהה

קפה רימון הידוע... נתחיל בזה שאת בחברה טובה. תוכנת המחשב שדיברת עליה - אני לא מכירה אף מסעדה מכובדת שלא משתמשת בה, כמו שאני לא מכירה אף מסעדה (חוץ מזו של רויטל), שמשלמים בה לעובדים. גם אני בעברי עבדתי עם ערבים, וכמו שאמרת זה לא קטע של גזענות, פשוט המנטליות שלהם שונה. אותם חינכו שאשה - כל אשה, קיימת רק בשביל סיפוק הצרכים שלהם וזהו. עכשיו אגב, אני עובדת עם טבחים תילנאדים, שהם אמנם נחמדים יותר אבל גם מטרידים (אמנם יותר בעדינות, אבל אני חושבת שזה בגלל שהם לא יודעים להציע הצעות מגונות בעברית). בעניין של הלקוחות - הלקוח הישראלי ידוע באופיו הקרצייתי וזה נפוץ בכל מקום. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד שמלצרות זה פחות או יותר אותו דבר בתחומים שציינתי, אבל אנחנו צריכים להתפרנס, ככה שאם את מרוצה מהמלצרים האחרים ומהכסף (ובמסעדה רק הטיפים קובעים, ככה שבאף מקום אחר לא תרוויחי יותר) - אני חושבת שכדאי לך להשאר. במילא זו עבודה זמנית.
 
ושכחת לספר על האבא יוסף הקמצן ...

שסופר כל פירור לחמנייה שאת זורקת לזבל ועל האמא הפרה שצריך להוציא לה אוכל ואם לא עורכים לה כמו שצריך היא מתחילה לצעוק ועל זה שאין הפסקות לפעמים גם 9 או 10 שעות וחוץ מזה את עובדת ערב אז אמנם בבוקר המנות יוצאות בזמן והברמן הרבה יותר טוב מהפוסטמה של הערב אבל אין כ"כ אנשים. השבוע השלימו לי פעמיים למינימום! מה שטוב שם מבחינתי זה שיש שם כ"כ הרבה מלצרים כך שאפשר לעבוד שם במינון שאת רוצה
 
כן... וגם

עכשיו הברמנית הפוסטמה התפטרה ובמקומה יש אחד אהבל שלא אכפת לו בכלל אבל דווקא שמו השבוע איזו מלצרית חמודה בבר במקום הברמנית האבלה מהבשרי שהחליפה את חנה בנתיים ו... עזבי, כל המקום הזה זה טירוף אחד גדול. החוצפנים האלה לא משלמים לנו אגורה ואחר כך עוד עושים פרצוף חמוץ כשהם צריכים לעשות לנו השלמה. וחוצמזה... מעדיפה להשאר אנונימית. פרח
 
תעזבי את ההשלמות,שיא החוצפה זה שלא

משלמים לנו נסיעות ואם הם משאירים אותנו עד אחרי האוטובוס האחרון ואין להם מספיק אנשים למונית הם ישאירו אונו בלי סידור,שנשאר שם עד הבוקר (ולי,אישית,זה קרה פעמיים) המארח שהחליף אתמול את אמין החליף היום את חנה...איזה בלגאן! וחוצמזה...תארתי לעצמי
 
למעלה