קפה נטול קפאין

קפה נטול קפאין../images/Emo35.gif

לפני כמה שנים גיליתי שקפה רגיל גורם לי לתגובות מאוד עצבניות- ומשפיע עליי הן גופנית והן ריגשית- עברתי לנטול קפאין וכאחת שאוהבת קפה, אני נהנית מאוד מתוצר זה. בימים החרונים גונבה לאוזניי השמעוה שקפה זה עלול הליות מסוכן ולהכיל חומרים מסרטנים, עכשיו אני קצת מבולבלת..האם זה נכון? יש אמת בדר? להפסיק לצרוך אותו? מישהו יודע???? תודה מראש.

Aisha

New member
אני שוטה קפה נטול

בהמלצת ההומיופאט כבר כמה שנים שאני שוטה נטול וגם תה צמחים שהוא נטול קפאין.

לא שמעתי על זה שזה עלול להיות מסוכן

אבל גם אני שותה קפה נטול קפאין של טייסטרס צ'ויס, שמצאתי שהוא טעים כמו קפה עם קפאין. ממש נפלא. לגבי האפשרות שזה מסרטן או מכיל חומרים מסרטנים, לא שמעתי דבר, גם אני אשמח לשמוע אם מישהו יודע.

פגינקה

ממה שקראתי, הבנתי שבתהליך הכימי שעובר הקפה כדי להפוך אותו לנטול קופאין זה כמו שאת אומרת ששמעת שזה מהפח אל הפחת.. אבל פגי, אני חושבת שבאמת הכל כל כך ענין של כמויות. כל דבר במידה לדעתי לא צריך להבהיל ולהרתיע כל כך. נכון?

מוּסקט

New member
יש כמה דרכים

לנטרל קפאין מקפה - הדרך הטובה ביותר - באמצעות מים היא גם היקרה ביותר ולא מיושמת על ידי חברות הקפה. יתר הדרכים הם באמצעות מתיל כלוריד, אתיל אצטט ו-CO2. לא מלבב. החדשות הטובות הן שהיפנים גילו דרך לגדל פולי קפה עם 70% פחות קפאין. נראה לי שאם כבר שותים מעט - שתו קפה רגיל ואם אתה כל כך מודאגים שתו תה צמחים.

behappy

New member
יש תחליפים על בסיס צ'יקוריה

שהם גם בריאים הרבה יותר וממליצים עליהם גם לאיזון רמות סוכר וכו'. <למשל צ'יקו,לארו וכאלה..>

למעלה