קפה מג'מייקה

blue mountain

New member
קפה מג'מייקה

אישתי ואני חזרנו לא מזמן מג'מייקה והבאנו איתנו הרבה קפה מהblue mountain אבל לא זבל שמוכרים לתיירים ברחוב ובחנויות, אנחנו עשינו טיול די ארוך בהרים של ג'מייקה ובעצם מטרת הטיול או יותר נכון המסע הייתה מציאת הקפה הכי טוב שיש, ובכן אחרי עשרה ימים שלמים של חיפושים הגענו למקום קסום באמצע שום מקום וגלינו שם אישה מבוגרת מאוד שמגדלת כל חייה את הקפה המושלם מבחינתנו. המקום נקרא old tavern estate ולמי שמגיע לג'מייקה אל תוותרו על החוויה (במידה ואתם אוהבים קפה כמובן)
לענייננו נשארו לנו עוד מספר שקיות של פולי קפה שאנחנו מעוניינים למכור מכיוון שאנחנו טסים בקרוב לתקופה די ארוכה, במידה ויש מישהו שרוצה להתפנק אז שיכתוב לי פה

shayka7

New member
מידע

איזו כמות יש בשקית ומה המחיר? האמת שתמיד רציתי לנסות אך המחירים של המוצר בארץ יקרים מאוד.

blue mountain

New member
פרטים

בשקית וואקום כזאת יש 227 גרם של פולים קלויים ולא טחונים כמובן, יש לנו שלושה סוגים, אחד medium dark roast שעל כל שקית כזאת אנחנו מבקשים 300 ש"ח , שקית אחת של dark roast שגם עליה אנחנו מבקשים 300 ש"ח, ושקית אחת של קפה מאוד מאוד מיוחד שנקרא peaberry שהוא מאוד נדיר ומיוחד ועליו אנחנו מבקשים 400 ש"ח והוא שווה כל אגורה.

milch

New member
על זה נאמר: "מזל שאפשר להשיג"

knappertsbusch

New member
בקיצור, בין 1300 ל-1700 ש"ח לק"ג

אצל אמיגו, בלו מאונטיין עולה 700 ש"ח לק"ג עבור קפה ירוק (לא קלוי)
ו-840 ש"ח לק"ג עבור קפה קלוי. המקור אמין ומכובד.

ה-peaberry אכן נדיר, אבל המחיר עדיין לא נראה ראוי.
בקיצור, עם מחירים כאלה אני אעדיף לחפש במקום אחר,
וזאת למרות חיבתי הרבה לקפה הג'מייקני (הקפה-פילטר הכי טוב שיש, לטעמי).

blue mountain

New member
למה 1700

אכן אתה יכול למצוא בלו מאונטיין במחיר יותר זול השאלה שוב למה הכוונה כי אחרי שהייתי בג'מייקה הבנתי על מה מדובר
אתה יכול למצוא בחנויות תיירים או גם סתם ככה ברחוב קפה שממותג בשם הזה והוא בהחלט קפה טוב אבל למקום שאנחנו הגענו לא מגיעים בדרך כלל ותאמין לי שכשתטעם את הקפה הזה אז תבין.
במידה ואתה רוצה את ארבעתם אז אני אמכור גם בפחות מ1300 (שאגב זה מה שביקשתי על ארבעתם מראש ככה שאני לא יודע למה כתבת 1700 )
בקיצור אתם מוזמנים לכתוב לי במייל במידה וזה מעניין אתכם ותאמינו לי אני לא בא לעשות פה איזה קופה וגם לא הייתי מוכר את זה ם לא הייתי טס לחו"ל.

knappertsbusch

New member
400/0.227 = 1720~

יש 2 אפשרויות:
1. קנית במחיר מופקע.
2. אתה מוכר במחיר מופקע.

אני לא זוכר את המקור לחבית אצל אמיגו (אגב, בזמנו גם אילן'ס הביאו באחד ממפגשי הפורום)
אבל אני כן זוכר שזה מקור אמין, ממגדל ידוע. זה הכול.
בהחלט ייתכן שהקפה שאתה מציע טוב יותר וטעים יותר,
אבל מחירים כאלה אני לא מוכן לשלם בעבור שום קפה שבעולם.

blue mountain

New member
כל אחד על שלו

בחישוב שעשית הלכת על 400 ש"ח למרות שכתבתי שזה עולה 300 ורק שקית אחת מיוחדת עולה 400 ואני חישבתי את הכמות שאני מוכר שזה יוצא סה"כ 1300ש"ח אבל זה ממש לא משנה.
דבר שני לא קניתי במחיר מופקע אני פשוט יודע מה זה קפה טוב וזה שמוכרים לך פה קפה שנקרא בלו מאונטיין זה לא אומר שום דבר מבחינתי גם אם זה המגדל הכי מוכר שיש (אגב זה אומר שהוא ממוסחר גדול ומוכר קפה שהוא נחמד ולא יותר מזה)וזה כנראה בדיוק אותו הקפה שמוכרים לתיירים.
בכול אופן אני את הקפה שלי אוהב במיוחד ובשיקול שלי אני כן משלם את המחירים האלה.
אז אני מקווה שתמשיך ליהנות מהקפה שלך כמו שאני נהנה משלי.

knappertsbusch

New member
בקיצור, אתה סתם גובה מחיר מופקע

ואני מתאפק שלא להתחיל עם כינויים.
סוף החפירה, מבטיח!

האתר של המגדל שציינת:
http://www.exportjamaica.org/oldtavern/ourcoffee.htm

באתר משום-מה לא מצוין מחיר.

לינק מקרי לאחת החנויות בארה"ב שמוכרת את הקפה:
http://www.jamaicanproductsusa.com/Old-Tavern-Coffee-Estate-FABULOUS-JAMAICA/b/2739010011

את ה-peaberry החביב שלנו תמחרת כיאה ליבואן ישראלי, על פי השער 1 דולר = 10 שקל:
http://www.amazon.com/dp/B007LILRY2...e=asn&creative=395105&creativeASIN=B007LILRY2

עוד לינק מקרי: מתברר שה-dark roast נמכר ב-26 דולר:
http://strawberryhillcoffee.com/?page_id=623

סתם בשביל הקוריוז,
מה שמגיע לארץ זה בד"כ מ-mavis estate, שהוא אכן זול יותר (נזכרתי איך שהוא בראשי התיבות על החבית...):
http://www.amazon.com/Jamaica-Blue-Mountain-Estate-Ground/dp/B000JM73Z4/ref=pd_sbs_gro_13

בקיצור, אנחנו לא מטומטמים.

knappertsbusch

New member
סוף דבר:

אם אני, בתור ישראלי מצוי, מסוגל לקנות את מה שאתה מציע באמזון,
בעזרת חברת שילוח כגון מסטופ / usaadress וכיו"ב,
ועדיין יוצא לי זול יותר אחרי משלוח ומיסים, ובכן...

את מי אתה מנסה לרמות פה, בקיצור?

blue mountain

New member
בוא תירגע קצת

קודם כל בוא תירגע קצת מי שלא תהיה
דבר שני אתה יכול להמשיך לחפור באינטרנט ולהיות מוזן מכל מה שמוכרים לך ולהמשיך לעשות את הדברים שאתה אוהב לעשות... ,
אני בינתיים אמשיך בשלי כי במקרה אתמול בערבממכרתי את הקפה שלי לבנאדם שממש ממש אבל ממש יודע להעריך אותו ומבין בקפה
יאללה תמשיך להיות הישראלי המצוי שאתה מכנה את עצמך ותהנה לך

mr dish

New member
הרשה לי, כבודו...ולוא מפאת גילי הרם, אוקיי?

זה שניסית, זה בסדר. אין בכך פסול ואף לא גנאי...

זה ש"נתפסת", כבר מספיק כדי להסמיק.

זה שאתה עוד תוקף, ללא הכרת האנשים כאן, זה כבר מבחינת להרביץ לבעל הבית המארח...

הצצה בתאריך רישומך, כמו גם הניק שבחרת, מאששים את דבריי.

הרבה בריאות וקפה איכותי.

milch

New member
החלטת להפסיק להנות מקפה? למכור כזה נכס?

knappertsbusch בתרגום חופשי:

חכה עוד קצת, פריירים/מטומטמים לא נעלמים, רק מתחלפים.

אצל "אווה קפה" בחיפה, JBM ירוק, ללא מבצע 380 ש"ח/ק"ג כולל מע"מ.

זה בטח לא מהזקנה בקצה ההר שקלתה את הקפה באמצעים לא תיירותיים וארזה אותו בשקיות ווקום של 8OZ, אריזה לחלוטין לא תיירותית, הכל במיקרה לטייל המזדמן
.

NICE TRY.

נכון... כל אחד בשלו...

יש לקפה בלו מאונטן מחיר בורסאי, שמשתנה אגב על בסיס יומי. בדקתי ... המחיר לקפה ירוק ברמת ספיישלטי מכל התת זנים שהבאת, כחומר גלם ירוק בתרגום לשקלים+עלויות יבוא, בונדד, בדיקה של משרד הבריאות וכולי מטריידר שנמצא בטריאסט איטליה. : מחיר לק"ג 480 שח כולל המע"מ + פערי תיווך, כי גם ליבואן מגיע להתפרנס,קליה, אובדן משקל, עלויות אריזה וכו הגעתי למחיר 978 ש"ח לק"ג... עכשיו אתה חייב לתרץ את המחיר שהחלטת שאתה רוצה ולא במשפט זכוח כמו "כל אחד בשלו".

למעלה