קפה ולחץ דם

אבי 122

New member
קפה ולחץ דם

היום ערכתי לעצמי, סדרה של בדיקות לחץ דם, לפני
בזמן ואחריי שתית קפה.
לא הבחנתי בשינוי משמעותי- בבדיקות השונות.

אבי 122

New member
אז... השאלה היא:

איזה יחסי גומלין יש/אין בין שתיית קפה
לבין לחץ דם ?

אבי 122

New member
ובניסיון דומה שעשיתי עם משקה חריף

- הגעתי לאותן תוצאות.

אבי 122

New member
לא ברור לי

על מה בדיוק מבוססת ההתנגדות הגורפת
של טבעונים וצימחונים- לקפה.
לא ברור מדוע יש התעלמות גורפת ממחקרים
שמדברים על השפעות חיוביות.

hal767

New member
ההתנגדות אינה רק של צמחונים וטבעונים.

קפה הינו צמח רעיל לאדם. הוא סם לכל דבר. משקה הקפה גורם לנזקים רבים למערכות שונות של הגוף (לב, כבד, כליות, מערכת עיכול, עצמות ועוד), לאובדנם של סידן וברזל, לעליה בלחץ הדם, למחלות פרקים, לפגיעה במערכת העצבים והמוח וקשור גם להפרעות בתחום הנפש.
הנ"ל הינה רשימה מקוצרת. אם ארחיב בנושא יהיה עליך להקדיש שעות ארוכות לקריאת הדברים.
תה ירוק וקקאו דומים לו ומזיקים לא פחות. משקאות אנרגיה והקולה הרסניים הרבה יותר.

מידת הנזק של הקפה הינה אינדבידואלית וקשה לצפות אותה מראש. צריכת קפה באופן קבוע מביאה להתמכרות לרעלי הקפה ולנזקים עמוקים.
נשים הרות ומניקות ששותות קפה ואת יתר המשקאות המעוררים גורמות לנזקים קשים לעוברים.

לגבי ה"מחקרים" בנושא המשבחים את מעלותיו של הקפה, הם דומים בחשיבותם לאותם "מחקרים" המשבחים תרופות, חלב, בשר, יין ושאר רעלים הפוגעים בבריאותנו.

יעל ND

New member

אבי 122

New member
אתה ספקן גדול בקשר ל"תוצאות מחקר"- שמתפרסמים

מעניין אותי לדעת מאיפה אתה ידע את כל הדברים שכתבת ?
האם לדעתך יש בקפה איזה שהיא תועלת ולו הקטנה ביותר ?

hal767

New member
לגבי הכותרת - כן.

לגבי השורה הראשונה - למדתי הרבה שנים ועדיין לומד.
לגבי השורה השלישית - לא.

יעל ND

New member
לא קשור בכלל לא לצמחונות ולא לטבעונות

דוקא יש צמחונים וטבעונים שאוכלים לא בריא ומשתמשים בקפה - ברי זה מוצר צמחי לחלוטין.
לגבי השפעות הקפה, אם זה באמת מעניין אותך, אתה מוזמן לקרא בהרחבה בספר "שוטי הקפאין".

אבי 122

New member
תראי...

אין לי אפשרות לבדוק את רוב הבעיות שעליהן את כותבת.
אבל...
כבר תקופה ארוכה שאני שותה יותר מ 5 כוסות נס קפה ליום
ולא מבחין בנזקים שעליהם את מתריעה.
אני כן בדקתי את השפעת הקפה בזמן ואחרי השתייה
ולא הייתה עליה מיידית של לחץ הדם ודופק הלב.
אני מטיל ספק בכך שלחץ הדם ודופק הלב מושפעים אצלי
בטווח הארוך יותר.
פעם רופאי משפחה חשבו שמי שסובל מלחץ דם גבוהה
חייב להימנע משתיית קפה- היום דעתם שונה.
אחרי שקראתי את נזקי הקפה עליהם את כותבת
הרגשתי צורך דחוף לבדוק אם אני עדיין חי...
וכפי שאת רואה אני אפילו כותב...

אבי 122

New member
ועוד משהו...

סגנון הכתיבה שלך הוא סגנון מתלהם
שאינו הולם איש מדע שהאמת נר לרגליו.
את משתמשת בסגנון שמתאים יותר למטיף דתי
שכל דבריו מתבססים על אמונה עיוורת בלבד.
דברים שנכתבים בסגנון כזה- אינם מעוררים
אמון- אלה להפך
תחשבי על זה...

hal767

New member
אבי, אני חושב שאתה טועה.

לא הבחנתי בכל התלהמות במסר שלה. כן הבחנתי בכך שהיא עשתה מאמץ להשיב לך, ואף צירפה קישור למאמר מעניין. המאמר שלה מבוסס על הרבה מאד ידע אותו אתהיכול לקרוא בסיפרות מקצועית. המאמר מרכז ומתמצת הייטב את הידע הזה.
מתקבל הרושם שאתה מאד להוט להמשיך לצרוך קפה. יתכן שכבר התמכרת לרעליו וקשה לך לוותר על ההרגל הזה, ואולי בגלל זה אתה תוקף את המסר שלה, ולא בצדק לדעתי.

אבי 122

New member
תראה...

אני מודה בכך שקשה לי לוותר על ההרגל הזה.
שתיית קפה חשובה לי מסיבות שונות.
ובכל זאת המאמר הנ"ל נראה לי יותר כמו
הטפה דתית ולא כמשהו שמתימר ליהיות
מדעי.

hal767

New member
אז כמו שכתבתי לך,

המאמר מתמצת המון ידע בתחום, הוא סיכום של עובדות.
אם אתה רוצה להגיע למקורות הידע הזה, יהיה עליל "לחרוש" המון חומר במשך ימים רבים.

יפה שאתה מודה שקשה לך לוותר על ההרגל הזה. לדעתי, יהיה לך יותר קשה לסבול מתוצאות הטעות הזאת, אבל אתה "ילד גדול" והבחירה היא שלך.
המלצתי היא להיגמל בהדרגה, ואם תרצה אתן לך כמה טיפים בנושא. עוד אוסיף שאני מאד מבין אותך כי גם אני עברתי את התהליך הזה לפני שנים רבות לאחר שהתרגלתי לשתות הרבה קפה בעת שירותי בצבא. בהתחלת הגמילה היה קשה, אבל לאחר זמן מה זה השתנה.

אבי 122

New member
למרות שלא הוצגו הוכחות לרעילותו של הקפה

יש לי עניין לצמצם את כמות הקפה שאני שותה.
אשמח לקבל טיפים- בנושא הזה.

תודה ויום טוב
אבי

0 אור 0

New member
טיפים לגמילה

בגדול יש שתי שיטות לגמילה.
הראשונה היא פשוט להפסיק - בבת אחת להמנע מהמוצר שמחליטים להגמל ממנו, לעבור את הקריז ולהמשיך לחיות.
כדי לשרוד את השיטה הזאת, חשוב מאד:
א. להיות משוכנע לחלוטין שאתה מעונין להגמל
ב. לזרוק מהבית את כל הקפה, ולא להתפתות אפילו לשלוק אחד אצל שכנים
ג. למצוא תחליף - לאו דוקא זהה - לכוס הקפה.
תחליף זהה - משמעו למשל קפה צ'יקוריה / קפה תמרים /חליטה מצמחי הגינה - כלומר שאתה שומר על ההרגל, אך מחליף את המוצר שאתה צורך במשהו פחות מזיק.
תחליף לא זהה - משמעו שאתה מזהה את הקשר בין סיום ארוחה לכוס קפה, ואתה מנסה לפתח הרגל לסוף ארוחה שהוא שונה לחלוטין - למשל יציאה לטיול באויר הצח, או לשנות את מבנה הארוחה ולכלול בה פירות רעננים וסלטים שאחריהם בכלל לא צריך קפה.
השיטה השניה שאתה אני יותר מתחברת, היא הורדה בהדרגה. להוריד את כל הפעמים שבהם לא "חייבים", אבל אם אתה לא מרגיש בן אדם לפני כוס קפה של בוקר , או שאין לך מה לעשות עם עצמך בבית קפה עם חברים כי אתה ממש לא סובל חליטות והאל טוען ששוקו זה לא פחות מזיק, אז על אותה כוס אחת לא מוותרים.
גם בשיטה השניה חשוב מאד לזהות את גורם ההתמכרות למצוא לו תחליפים זהים או לא.

hal767

New member
קיים ידע רב בנושא ניזקי הקפה.

במסגרת הפורום הזה לא ניתן לכתוב הרצאות ארוכות ומפורטות כדי להוכיח דעה בצורה רצינית. מטפל רציני ומלומד יודע גם להפעיל את ההבנה ולא להשתמש רק בידע מהספרים. הבנת תורת הבריאות מאפשרת למטפל לדעת דברים גם אם לא למד אותם בבית ספר כלשהו.

הקפה, לצורך העיניין, מכיל סם, מגיב מאד חומצתית, ממכר, עובר תהליכי עיבוד ושינוי כדי שיוכל לשמש כמשקה המוכר, מייצר בגוף חומצת שתן רעילה בריכוז גבוה, ודי בנתונים אלה כדי לקבוע שמוטב להימנע מלצרוך אותו.

גמילה ממנו - מתחילה ממודעות ורצון אמיתי להיגמל. אני בדעה שיש לבצעה בהדרגה כדי לא להנזק. מי שצורך קפה בקביעות פחות או יותר (גם אם במינון נמוך), עלול להנזק אם יפסיק בבת אחת את צריכתו עקב רעלי הקפה שהצטברו בגוף שיחדרו במהירות למחזור הדם בריכוז גבוה.
כמו כן, גוף שהתרגל להתקיים עם קפה (זאת ההתמכרות) דורש זמן הסתגלות. לכן גמילה הדרגתית מקלה עליו. וכאן אני מתכוון לא רק לגוף הפיזי, אלא גם לגמילה פסיכולוגית.

ניתן לרכוש תחליפי קפה העשויים מעולש ודגנים, אותם מערבבים בקפה המקורי, ובכך מורידים את צריכת הקפה בהדרגה. עם הזמן מעלים את ריכוז התחליף באבקה המעורבת, עד שלא יהיה צורך בקפה.
במקביל כדאי להיזון ממזון טבעי ובריא יותר (פירות וירקות טריים אורגניים) ככל האפשר, דבר שיסייע לגוף להתנקות מרעלי הקפה, ולמעשה גם מרעלים אחרים.

עישון סיגריות וקפה הולכים ביחד במקרים רבים. למעשה המעשן יסבול אם לא יצרוך משקה מעורר בגלל ההשפעה המרדימה והמדכאת של רעלי הסיגריה. על כך נאמר: "עבירה גוררת עבירה". מומלץ להגמל בהדרגה משתי הטעויות האלה.

יעל ND

New member
טיפים

האם אפשר לבקש ממך להתחלק עם הטיפים לגמילה שהזכרת לטובת הכלל?
אני עוסקת בבעיות פוריות, וקפה הינו דבר מאד הרסני בתחום.
אני נתקלת ברבים, גם נשים וגם גברים, מכורים לקפה שנים, שמבינים (לדבריהם, לפחות) את הצורך להגמל ממנו, אין להם משמעת פנימית, לפעמים אפילו מינימאלית, מה גם שבזמנינו אפייני למצוא "טראומה נפשית" בכל דבר ובמקום סתם לעשות את מה שצריך אנשים מתחילים "להתמודד". כך או אחרת, יש לא מעט אנשים ש"טיפים לגמילה מקפה" ממש יעיזרו להם. אני בטוחה שגם בתחומים אחרים, בלי שום קשר לפוריות, וודאי יש לא מעט אנשים עם בעיה דומה (אני לא מדברת על אלה שסתם רוצים לדבר, אלא על אלה שבאמת חשוב להם להגמל ויעשו זאת, אך ישמחו לטיפים שיקלו על עבודתם.)

למעלה