קפה בהולנד

חנהר

New member
קפה בהולנד

כשהגעתי להולנד בפעם הראשונה נתקלתי בקפה פילטר, שזה הזכיר לי את שנות השמונים המאוחרות או ה-90 המוקדמות אצל הוריי בבית. לדעתי קפה פילטר הכי טעים עם Cofe melk, יש אנשים שמעדיפים עם חלב ויש ששותים את הקפה שלהם "שחור כמו הנשמה שלהם ומר כמו האישה שלהם" - אחד הביטוייים ששמעתי כאן. מה לגבי קפה שחור, כזה שמבשלים, סטייל טורקי עם הל, אל נחלא עם הל, הטורקים בהולנד לא יודעים במה מדובר בכלל. אז איפה אפשר למצוא כאן קפה שחור? (מיותר לציין שהוריי הביאו איתם בביקור שלהם שתי חבילות אל נחלא עם הל). ו..סתם נחמד לדעת איך אתם שותים את הקפה שלכם ואם בכלל?

azardevlieger

New member
נקודה כאובה - הפתרון מכין לבד קפוצינו בבית

ובעבודה שותים קפה מהמכונה כי זה מה שיש

חנהר

New member
גם בישראל

במקום עבודה האחרון שלי בארץ שתיתי קפה מהמכונה ואחרי ארוחת צהריים שתיתי בוץ שחור.

חנהר

New member
קפה בעבודה ../images/Emo96.gif

St Michel זה הקפה החדש שלנו בעבודה, לא רע אגב, לאחר שציינתי שהקפה הקודם פשוט מגעיל - Ba, בחיי אני לא מבינה איך אנשים יכלו לשתות אותו ו...גם ביקשתי גם לרכוש koffie melk במקום המלבין המזעזייע, למה לעולל דבר כזה לקפה.

ayala26

New member
אני לא שותה קפה טורקי ולא סובלת הל

אני בכלל מאז ההריון הראשון לפני 6 שנים הפסקתי כמעט לשתות קפה. אני שותה קפה אחד אחרי ארוחת הערב וזה קפה ממכונת סנסאו עם koffiemelk ו-2 קוביות סוכר ובסוף השבוע גם שותה איזו כוס קפה באמצע היום. חבר שלי שותה על הבוקר 3 פילטר אחד אחרי השני (כי הרי מכינים במכונה אז יש אפילו 6 כוסות אבל הפסקתי לשתות קפה בבוקר שפעם הייתי שותה איתו. אבל בעיקר קורה לי שאני שוכחת את הקפה והוא מתקרר ואז זורקת אותו... לפני שהגעתי להולנד הייתי שותה בעיקר נס קפה ואייס-קפה.

חנהר

New member
נס קפה

כשגרתי בארץ בבוקר הייתי שותה טייסטרס צ'ויס, במקרה חברה שלי אסתר גם אהבה את הקפה אז קראתי לקפה אסתר'ס צויס חיחיחי
. בכל אופן בדצמבר האחרון שתיתי טייסטרס צ'ויס אצל חברים בארץ והיה לי כ"כ טעים פשוט מעולללה, הספקתי לשכוח את הטעם אחרי כל כך הרבה פילטרים. רציתי לציין שיש מקומות שהקפה פילטר יותר טעים ופחות טעים אבל הכי טעים זה אצל חמותי!!! לא יודעת למה.

Fair game

New member
../images/Emo96.gif

גייקוב הכי טוב 1 קפה 1 סוכר מים וחלב ועם עוגיות חמאה בצד

חנהר

New member
בנוגע לעוגיות חמאה/עוגיות

ל-Hema יש עוגיות חמאה בצורה של אוזניים, כאלה לא אכלתי בשום מקום, משו משו טעים ביותרר!!! ל-C1000 יש עוגיות בשם קרם ברולה, המצאה נדירה!!! ל-Jambo יש עוגיות שפריץ עם Advocad מעל, גם מעולה!!! Stroopkoek meer lekker dan Stroopwafel. Tompoes - משהו מעולה מזכיר לי קצת קרם שנידט. אבלללל המלצה שלי, כל ה-Gebaken, Koekjes -וה-Snoepjes, הכי טוב פעם בשבוע איזו עוגייה אחת/חתיכה קטנה של עוגה/ממתק אחד, כי חבל אחרת צריך להוסיף עוד ק"מ לריצה לכל Koekje.

numkimhi

New member
ואיי חנה אני רואה שערכת סקר ..חחח

כל הכבוד על הנושא הטעים הזה :)

חנהר

New member
תראי, תשמעי ../images/Emo210.gif

אני מוכנה לנדב מידע על עוד כמה סקרים שערכתי באוכל, כמו למשל מעדני חלב. אם את מעוניינת לשמוע, בשמחה

ayala26

New member
העוגיות שלנו הן jodenkoeken

אנחנו קוראים להם בצחוק "העוגיות של המשפחה" הבן שלי לא לגמרי מבין את הבדיחה כשאנחנו אומרים לו שאלו העוגיות של המשפחה שלו..

חנהר

New member
מצחיק ../images/Emo13.gif

אבל איך ילד יכול להבין שנים של תרבות?

ayala26

New member
התכוונתי שהוא לא יודע על הקשר היהודי המשפחתי

שלו עצמו. אני לא בטוחה שהוא יודע בכלל מה זה יהודים והוא לא יודע שהוא יהודי. לא נושא שעולה אצלנו בבית לשיחה..

ayala26

New member
אצל חמותי משהו מוזר

היא מכינה בדיוק אותו קפה כמו שאנחנו עושים וזה פשוט בלתי שתי (על משקל בלתי אכיל) אצלה! אבל יתכן שזה לא בגלל הקפה אלא בכלל בגלל הריח שנדבק בבית קטן שרוב היום סגור ומעשנים בו.

חנהר

New member
אוי וייי

עישון זה פויה!!! למרות שבעלי מעשן DRUM אבל לא יותר מידיי, יום אחד הוא יפסיק, מתי היום הזה יגיע, שאלה אחרת. האמת שאצל חמותי הכל טעים ומריח טואואואב, והבית שלה כ"כ Gezelig אני מרגישה כאילו באתי לבית של סבא וסבתא שלי ומחכה לי שם אמא שלי שבמקרה קוראים לה גם חנה.

ayala26

New member
אני הייתי מעשנת drun

הפסקתי לעשן לפני 6 שנים כמעט. חבר שלי עוד מעשן van nelle. אני גם רוצה שהוא יפסיק. גם הוא רוצה אבל קשה לו.

למעלה