קפאין לקשב וריכוז

קפאין לקשב וריכוז

האם יש תרופה טבעית לאנרגיה ומרץ וריכוז בשיעורים בכיתה? מדובר בנער בתיכון.
האם קפאין טוב לבעיות קשב וריכוז לנער?
תודה

zivadina

New member
קפאין

הקפאין הוא חומר מעורר.
כל החומרים המעוררים עוזרים לריכוז.
עם זאת, קפאין עוזר להתרכז לזמן קצר מאוד, ולא בריא לצרוך אותו כל שעה.
אחרי צריכה מרובה, הוא גם יפסיק להשפיע.

קפאין

השאלה היא האם כדאי לקחת כדורי קפאין כל בוקר או לשתות קפה שחור כל בוקר לפני בית הספר?
האם זה יכול להשפיע לא טוב על הנער? מדובר בנער בן 17.
תודה

hallo kitti

New member
מעולם לא שמעתי על כדורי קפאין אבל

האם את חושדת שיש הפרעת קשב? אם כן למה קפאין? אם לא- ארוחת בוקר טובה ופעילות גופנית סדירה יעזרו גם ויהיו בריאים הרבה יותר!! אם הכל זאת התעקשות על קפאין, אולי כוס קפה בבוקר תוכל לעזור, אבל אחרי מספר כוסות ביום הקפה מפסיק להשפיע או לחילופין משפיע בצורה מעוררת מדי עם פליטציות (דפיקות לב מהירות) וגם חוסר יכולת להירדם בלילה ותחושת חוסר ריכוז בגלל היפראקטיביות יתר... שווה לחשוב על זה לפני שמתמכרים לקפה. (הרבה אנשים עם הפרעת קשב מכורים לקפה אם הם לא לוקחים ריטלין וזה לא ממש עוזר להשיג את המטרה בטווח הארוך).

אני עדיין בהתלבטות.

קבעתי תור לפסיכיאטר שיסביר לי אחת ולתמיד למה הריטלין במינון הגבוה שמקבל בני - לא מעורר אותו מספיק {הוא לא היפר}
בנתיים, כבר כמעט חצי שנה שהוא שותה קפה שחור. בבוקר עם המנה הראשונה של הריטלין, ולפעמים עוד כוס אם יש לו מבחן לקראת סוף יום הלימודים והוא מאוד עייף.
זה מעצבן אותי, אני לא אוהבת שילדים שותים קפה, ובכל זאת בנתיים זו הברירה היחידה. הילד שלי חגג בר מצוה לפני שבועיים...

לפני שלקחתי ריטלין צרכתי קפאיןן

בכמויות של כוס אחת לשעה בערך.... הייתי גומר כוס, ומייד לוקח עוד אחת..... וזה הרבה פחות בריא מריטלין

למעלה