אחרי קצת בירורים
אז ככה.
לפי תרים רשמיים (איגוד ה MRI האמריקאי, או משהו כזה) אכן יש בעיה כלשהי עם קעקועים. כמו שליבי אמרה האיזור יכול להתחמם, אם כי לא ראיתי דיווחים על כויה או נזק לקעקוע עצמו. לגבי כויות ממש אני צריך לחפש תיאורי מקרה ולגבי נזק לקעקוע מן הסתם זה יהיה בפורומים של קעקועים ולא של רפואה כך שצריך לקחת את העניין הזה בעירבון מוגבל.
לגבי העניין עם המתכות. בכמה מקומות מצאתי שאכן עלולה להיווצר בעיה, אבל אותם מקומות דיברו בעיקר על קעקועים ישנים, של לפני 20 שנה. מסתבר (לא ידעתי את זה, אולי עוז,עומר או אלה יודעים יותר) שלפני 20 שנה כמות הברזל\מתכות בצבעי הקעקוע היו יחסית גבוהות. מספר רפואי עור טענו שבשנים האחרונות היה שינוי בתכולת המתכות בצבעי הקעקוע, כך שהיום אין בעיה בכלל.
בכל אופן, בכל המקורות שביקרתי ממליצים בחום לציין לפני תחילת הבדיקה את העובדה שיש לכם קעקוע אם אתם עוברים MRI.
לגבי קעקועים וסרטן העור.
לפני מספר חודשים היה פה שרשור די ארוך בנושא שהתחיל אחרי כתבה ב ואללה בנושא.
אני יכול לחזור על כל ההודעה הארוכה שלי מאז אבל בינתיים אנסה לת\טמצט\ת.
1. אין מקום לשלול על הסף את הקשר בין קעקועים לסרטן. אין בינתיים עבודות גדולות (כפולות סמיות) בנושא, אבל כן יש מספר עבודות קטנות שמראות קשר.
2. אני מזכיר לכולם שעד שנות החמישים של המאה הקודמת, עישון נחשב לדבר בריא ובטלויזיה האמריקאית אפילו היו פרסומות של רופאים לעישון.
3. יש עובדה מוכחת אחת שזה הקשר הברור בין מצבי דלקת כרונית לבין התפתחות ממאירויות. אפילו עבדכם הנאמן פרסם עבודה על חולה עם דלקת סביב אבי העורקים שנמשכה מספר שנים, ועקב כך פיתחה ממאירות של הדם (מיילומה אם זה חשוב למישהו). עכשיו ברור לכולנו שקעקוע גורם לדלקת,בדרך כלל מקומית אבל אני בטוח שאם ניקח מישהו שעשה אתמול קעקוע גדול, נראה שטמפרטורה שלו גבוהה יותר מהטמפרטורה שלו לפני ההתקעקעות וכמו כן שיש לו עליה במדדי הדלקת האחרים (כדוריות של לבנות, טסיות, שקיעת דם ו CRP). שוב, המדדים לא צריכים לחרוג מהנורמה אבל הם יהיו גובהים יותר ממה שהיה לפני ההתקעקעות. וכבר אמרנו למעלה, דלקת-> עליה בסיכון לממאירות.
4. איך שלא נסובב את זה, בהתקעקעות מוחדר לעור כמות לא קטנה (תלוי בגודל הקעקוע כמובן), החומר הזה נשאר בגוף. האם זה כל כך מופרך לחשוב על קשר כלשהו בין התקעקעות לסרטן???
גילוי נאות, הכותב הינו רופא במחלקה פנימית עם גב+חצ"ש+ירך מקועקעים.