קעקועים MRI ועוד

קעקועים MRI ועוד

שלום רב לחברי הפורום,

כידוע, בעלי קעקועים מנועים מלעבור בדיקות MRI אלא במקרים יוצאי דופן, זאת מכיוון שסוגי דיו מכילים מתכות כבדות שעלולות להתלהט כתוצאה מעוצמת השדה המגנטי ולגרום לפציעות וכאב למטופל.

בנוסף, הולכות ומצטברות ראיות שסוגי דיו רבים מגבירים את הסיכוי לסרטן באיזור הקעקוע.

ברצוני לשאול האם קיימים מותגי דיו שאינם מכילים מתכות כבדות או חומרים שחשודים כמסרטנים, ואיזה תהליכי רישוי נדרשים יצרני הדיו לעבור לפני שהם מקבלים אישור שיווק.

בתודה מראש.

היויו

New member
אמממ... אני לא יודע מאיפה זה "ידוע", אבל זה

ממש רחוק מלהיות מדוייק.
כמות המתכות שיש בדיו מינימלית וממש לא מספיקה כדי לגרום התלהטות. לצורך העניין בשיניים שלך יש יותר מתכות :). והרי אף אחד לא יבקש ממך לוציא את הסתימות/כתרים/גשרים, נכון?

לגבי הסרטן - תראה לי יפני אחד שחלה בסרטן עקב זה שהוא קעקע את... כל הגוף :). בקיצור - ניתן למצוא מחקרים בעד ונגד כל דבר קיים, כולל בעד ונגד נשימת אוויר. המחקר הזה כנראה מוטה לכיוון כלשהוא, כי לאור החיים שאנחנו חיים, הסיכוי יותר גבוה שהסרטן הוא מחשיפה מוגברת לשמש מאשר מהקעקוע.
לגבי תהליכי הרישוי - מקומות רציניים משתמשים בדיו ממקורות אמינים, כלומר כאלה שעברו אישור של הFDA. בארץ הרוב לא מעבירים רישוי של משרד הבריאות כי הדרישות די אידיוטיות - דגימה מכל בקבוקון (לא כל צבע. כל בקבוקון...) לפני שבכלל השתמשו בו , כלומר המקעקע צריך לפתוח את כל ערימת הצבעים שיש לו וזה לא חשוב אם לא יהיה לו לקוח לורוד עדין בשנה הקרובה. לעתים הם אפילו דורשים לקבל לידיהם את הבקבוקון, כלומר המקעקע צריך "לוותר" על דיו ששווה לו כמה מאות עד אלפי שקלים לצורך הבדיקות, דבר שהוא ... אדיוטי.

love addict

New member
אהלן

הידוע הוא שקעקועים גדולים עשויים להתחמם וליצור כוויה בMRI \ fMRI
זה לא אומר שאנשים מקועקעים מנועים מלעבור בדיקה כזו.
לפני כמה שנים, אם אני זוכרת נכון, אלי סיפרה שהיא עשתה כמה פעמים בדיקה כזו, ואף אחד מהקעקועים שלה לא היווה מניעה ולא עשה בעיות.

אני מניחה שבמצב בו חלק עצום מהגוף מכוסה בדיו שחור אטום, יש הסתברותית יותר סיכון שזה יקרה. אבל נראה לי שבמצב כזה יותר קל למרוח על הגוף איזשהו ג'ל מאלחש\מקרר כמו שעושים לפני הסרת שיער בלייזר כדי למנוע את הכאב, מאשר למנוע את הבדיקה (שהרי, זו לא בדיוק בדיקה שמפנים אליה בשביל הכיף ללא סיבה).

לגבי הסיכון לסרטן, לא יצא לי להתקל במחקרים שפיטים שמראים את זה. יכול להיות שיש דברים בגו ואני לא רוצה סתם לשלול, אבל לפי אותו עיקרון גם לחיות ולנשום זה מסרטן, אז, לך תדע..

האמת שאני עברת MRI עם

שלושה קעקועים, שניים מתוכם בצבעי שחור לבן ואחד בצבעי אדום צהוב ירוק וכחול.
ולא רק שלא קרה כלום, אף אחד מהרופאים לא טרח לשאול אותי על קעקועים. רק את הפירסים הייתי צריכה להוציא.

אני גם עברתי MRI ולא נשאלתי בכלל לגבי קעקועים

(בזמנו לא היו לי, אבל גם לא שאלו אם יש או אין)

oikeroi

New member
אחרי קצת בירורים

אז ככה.
לפי תרים רשמיים (איגוד ה MRI האמריקאי, או משהו כזה) אכן יש בעיה כלשהי עם קעקועים. כמו שליבי אמרה האיזור יכול להתחמם, אם כי לא ראיתי דיווחים על כויה או נזק לקעקוע עצמו. לגבי כויות ממש אני צריך לחפש תיאורי מקרה ולגבי נזק לקעקוע מן הסתם זה יהיה בפורומים של קעקועים ולא של רפואה כך שצריך לקחת את העניין הזה בעירבון מוגבל.
לגבי העניין עם המתכות. בכמה מקומות מצאתי שאכן עלולה להיווצר בעיה, אבל אותם מקומות דיברו בעיקר על קעקועים ישנים, של לפני 20 שנה. מסתבר (לא ידעתי את זה, אולי עוז,עומר או אלה יודעים יותר) שלפני 20 שנה כמות הברזל\מתכות בצבעי הקעקוע היו יחסית גבוהות. מספר רפואי עור טענו שבשנים האחרונות היה שינוי בתכולת המתכות בצבעי הקעקוע, כך שהיום אין בעיה בכלל.
בכל אופן, בכל המקורות שביקרתי ממליצים בחום לציין לפני תחילת הבדיקה את העובדה שיש לכם קעקוע אם אתם עוברים MRI.

לגבי קעקועים וסרטן העור.
לפני מספר חודשים היה פה שרשור די ארוך בנושא שהתחיל אחרי כתבה ב ואללה בנושא.
אני יכול לחזור על כל ההודעה הארוכה שלי מאז אבל בינתיים אנסה לת\טמצט\ת.

1. אין מקום לשלול על הסף את הקשר בין קעקועים לסרטן. אין בינתיים עבודות גדולות (כפולות סמיות) בנושא, אבל כן יש מספר עבודות קטנות שמראות קשר.
2. אני מזכיר לכולם שעד שנות החמישים של המאה הקודמת, עישון נחשב לדבר בריא ובטלויזיה האמריקאית אפילו היו פרסומות של רופאים לעישון.
3. יש עובדה מוכחת אחת שזה הקשר הברור בין מצבי דלקת כרונית לבין התפתחות ממאירויות. אפילו עבדכם הנאמן פרסם עבודה על חולה עם דלקת סביב אבי העורקים שנמשכה מספר שנים, ועקב כך פיתחה ממאירות של הדם (מיילומה אם זה חשוב למישהו). עכשיו ברור לכולנו שקעקוע גורם לדלקת,בדרך כלל מקומית אבל אני בטוח שאם ניקח מישהו שעשה אתמול קעקוע גדול, נראה שטמפרטורה שלו גבוהה יותר מהטמפרטורה שלו לפני ההתקעקעות וכמו כן שיש לו עליה במדדי הדלקת האחרים (כדוריות של לבנות, טסיות, שקיעת דם ו CRP). שוב, המדדים לא צריכים לחרוג מהנורמה אבל הם יהיו גובהים יותר ממה שהיה לפני ההתקעקעות. וכבר אמרנו למעלה, דלקת-> עליה בסיכון לממאירות.
4. איך שלא נסובב את זה, בהתקעקעות מוחדר לעור כמות לא קטנה (תלוי בגודל הקעקוע כמובן), החומר הזה נשאר בגוף. האם זה כל כך מופרך לחשוב על קשר כלשהו בין התקעקעות לסרטן???

גילוי נאות, הכותב הינו רופא במחלקה פנימית עם גב+חצ"ש+ירך מקועקעים.

dannagal

New member
מצחיק.....כל הגוף היה "בדלקת" לפני הקעקוע ש

שלי ואחרי הקעקוע הלבנתי (תודה ל- stelara).....

oikeroi

New member
אבל זה לא המקרה

1. אצך יש מצב דלקתי כרוני.
2. תרופות.

dannagal

New member
כבוד.......אני חולה שלך?
איזה כיף לי חשבת

חשבתי שיאיר , כי לו היה את הכבוד להינות מהכנסת האורחים בביה"ח "שלך"....

תודה על ההתייחסות הרצינית לנושא

על פי תגובות האנשים פה כנראה ההנחיות לגבי MRI בארץ שונות, היכן שאני לומד לא ניתן לעבור בדיקת MRI עם קעקוע או אפילו סתימות\כתרים, או שצריך אישור מיוחד כלשהו.

בקשר להגדלת הסיכון לסרטן, כנראה צריך לחכות ולראות שיהיו מחקרים איכותיים בנושא, אם כי אני לא רואה איך אפשר לעשות ניסוי כפול-סמיות (קעקועי פלסבו?
)
צריך מחקר אפידמיולוגי עם נתונים באיכות טובה, למעשה זה רעיון לא רע למחקר, אני אציע אותו לראש המחלקה שלי.

בנוסף, האם יצרני דיו מפרסמים רשימת מרכיבים?
האם ניתן לדעת מה באמת מכיל הדיו ובאילו ריכוזים?
האם דיו של יצרן מסויים שקיבל אישור FDA ונמכר בארה"ב זהה בהרכבו לדיו של אותו יצרן שנמכר בישראל? מישהו יכול לתת שמות שאפשר לבוא איתם למקעקע ולבקש שישתמש בהם?
האם כאשר מקעקעים עובדים הם קודם כל מזריקים מעט דיו כדי לראות אם מתפתחת תגובה אלרגית\דלקתית, ורק אחרי זמן מה ממשיכים עובדים על שארית הקעקוע?
(כמו שממליצים קודם כל לבדוק חומר ניקוי חדש על חלק נסתר במשטח)
האם חיטוי יסודי של העור הוא חלק מהתהליך, או שהמקעקע מתחיל לעבוד על עור לא נקי?

תודה על הסבלנות וההתייחסות!

oikeroi

New member
אלרגיות

אניהחושב שבנושא הזה האחראיות צריכה להיות של האדם שעומד להתקעקע. אתה לא יכול לצפות מכל מקעקע להתחיל לברר אם הבחור בן ה שבע עשרה שמולו שרוצה איזה קעקוע מגניב להתחיל לברר איזו אלרגיה יש לו ולמה. האחראיות היא שלי ושלך. אתה רגיש לדברים מסויימים? בקש את רשימת הרכיבים בצבע. אתה חושד באלרגיה ליוד? גש למרפאת אלרגיה לבדוק את זה.

oikeroi

New member
תיקוני טעויות למה שנכתב בנקסוס

אני חושב.......האם מי שרוצה להתקעקע סובל מאלרגיה כזו או אחרת.

היויו

New member
דברים נוספים

בנוסף, האם יצרני דיו מפרסמים רשימת מרכיבים? כן. ניתן למצוא באתרים של חברות גדולות את הרכיבים, כמו שלמשל אפשר לראות באתר של חברת INTENZE:
http://www.intenzetattooink.com/intenze-tattoo-ink-university/intenze-tattoo-ink-msds-sheets
האם ניתן לדעת מה באמת מכיל הדיו ובאילו ריכוזים? החברות האמינות נתונות לבדיקה של הFDA ולכן מחוייבות בחוק שאינן מכילות דבר שאינו מוכרז ולהיפך - מכילות את כל מה שמוכרז.
האם דיו של יצרן מסויים שקיבל אישור FDA ונמכר בארה"ב זהה בהרכבו לדיו של אותו יצרן שנמכר בישראל? מישהו יכול לתת שמות שאפשר לבוא איתם למקעקע ולבקש שישתמש בהם? אם המקעקע שלך רציני וקונה דיו ממקומות אמינים, הרכב הדיו אמור להיות זהה. אני לא יודע אם אתה יכול לבוא עם שם מסוים של דיו ולדרוש שיקעקעו אותך רק איתו, אבל תוכל לשאול את המקעקע באיזה סוג דיו הוא משתמש ולבדוק אודותיו באינטרנט.
האם כאשר מקעקעים עובדים הם קודם כל מזריקים מעט דיו כדי לראות אם מתפתחת תגובה אלרגית\דלקתית, ורק אחרי זמן מה ממשיכים עובדים על שארית הקעקוע?
(כמו שממליצים קודם כל לבדוק חומר ניקוי חדש על חלק נסתר במשטח) אם תבקש - המקעקע יוכל לעשות לך נקודה קטנה במקום נסתר (למשל מאחורי הברך) כדי לראות שלא פיתחת אלרגיה.
האם חיטוי יסודי של העור הוא חלק מהתהליך, או שהמקעקע מתחיל לעבוד על עור לא נקי? ניקוי יסודי הוא תנאי הכרחי. בכלל איזור ותנאי עבודה סטרליים הם תנאי הכרחי - כפפות חדשות, מחט חדשה, מכשירים מכוסים ואיזור עבודה נקי למשעי (כולל העור שלך) מחוייבים. מקום שלא מספק לך את כל אלו אינו ראוי להתקעקע בו. נקודה. זה אחד הדברים שמקעקע טוב לעולם לא יתפשר עליו - הסכנות פשוט גדולות מדי.

אני מקווה שזה ענה לך על רוב השאלות וזה בסדר ונכון לשאול אותן - בשביל זה אנחנו כאן :).
תוכל (אגב) לקרוא עוד על דיו לקעקועים כאן : http://en.wikipedia.org/wiki/Tattoo_ink

למעלה