קשקשים
קשקשים מהוים חלק מדלקת עור חלבית (סבוראה דרמטיטיס) והם נובעים דווקא מעודף הפרשה של חלב באיזורים הסבוראים. ההפרשה המוגברת גורמת ל"הדבקה" של התאים המתים שאמורים במצב טבעי ליפול מהקרקפת (במקרה שלך) ויוצרת בסופו של דבר את הקשקשים (צברים של קרטין- תאים מתים - וחלב). תופעה זו אגב נוטה להחריף דווקא בחורף. ישנם שני מצבים עיקריים כאשר אני משער שאת מצבך ניתן לשייך למצב הראשון והקל יותר. יש לציין כי למיטב ידיעתי הטיפול ברפואה סינית הוא יעיל אך גם הוא מצריך שימוש בתכשירים חיצוניים בין אם בצורת פורמולות חיצוניות ובין אם בצורת שמפו רפואי מסוגים שונים ובעיקר אלו המכילים חומרים כמו אבץ, סלניום וכו' (אינני בקיא בנושא זה במיוחד). האיטיולוגיה הראשונה היא פלישה של רוח יובש וחום על רקע קודם של לחות חמה (שמיוצרת ע"י הטחול לאורך זמן בו התזונה לקויה ומכילה מזונות מייצרי ליחה). העיקרון הטיפולי הראשוני יהיה לסלק חום מהדם וסילוק הרוח ע"מ להקל על הגרד. הפורמולה לכך היא: LIANG XUE XIAO FENG SAN MU DAN PI 10, SHENG DI HUANG 30, HUANG QIN + KU SHEN (שניהם במינון 10 , שילוב טוב לגרד וקשקשים.) ZHI MU 10, JIN YIN HUA 10, JING JIE 10, SHI GAO 30, BAI JI LI, CHAN TUI 6. אם יש הרבה מאוד גרד יש להוסיף את HE SHOU WU, CANG ER ZI. בכל מקרה.. כמו שאמרתי הטיפול לדעתי לוקח זמן ודורש התמדה ואני משער שיש בו החרפות והקלות... לאורך זמן אני מאמין שהוא יעיל אך כמובן שיש להתייעץ עם מומחה לעור ברפואה סינית ולהתאים גם טיפולים חיצוניים לבעיה