קסם פולחני ב- D&D

WickedBar

New member
מורגן בפרישה :)

מאז קץ דימונס היא מעבירה את הזמן בלקלקל לי את הילד ולעזור לאישתי לבזבז לי את הכסף (לפחות את הזמן שהיא נמצאת בעולם שלנו, אני לא שואל מה היא עושה במקומות אחרים - היא עלולה לספר לי).

WickedBar

New member
כמובן

שמתי לב - אם אתה תשים לב תראה שציינתי את נושא הקרדיט בשורה בה "הפצתי" את זכויות היוצרים. כך שאם מישהו כאן מעתיק את המאמר ושם אותו באיזה אתר (כפי שהרשתי) ציינתי שרק ידאג לציין את שמי ואת שם ירחון וויז. לגבי להשיג אותי, אני מופיע בגילדה וגם אפשר לשאול אם מישהו יודע מה המייל שלי (מתערב שלפחות מישהו אחד כאן ידע, אם לא יותר). לבסוף, לגבי ציטוט, העתקה וזכויות יוצרים, מותר לך לצטט לצורך טיפול נאות, לא להעתיק. כלומר אם כל המאמר כולו שוכפל זו כבר הפרת זכויות. סתם לידע כללי. ערן

The Evil Rabbit

New member
אני יודע,

פשוט לא הבנתי שזה לא נמצא כבר על הרשת. (אני לא מכיר את העיתון הנ"ל)

מירטל

New member
הבעיה שלי היא לא עם קסם פולחני.

אלא אם קסם שאינו קסם פולחני - לדעתי כל קסם חייב להיות פולחני, ואותם לחשים של אדם אחד הם פשוט דברים שדורשים רק םעילות של אדם אחד, במקום שלושה.

panters

New member
מה זאת אומרת כל קסם

חייב להיות פולחני? שוב אנחנו מדברים פה על הגדרות. קסם פולחני מוגדר (לפחות לפי הכתבה) ככישוף שנעשה על ידי קבוצת קוסמים יחדיו.

IceL

New member
ההגדרה היא של הפולחן

ואני חושב שמה שמירטל מתכוונת הוא שכל קסם הוא פולחן בפני עצמו, גם אם נעשה בידי מטיל יחיד.

panters

New member
במקרה הזה זה לא קשור לנושא

כשכתבתי כאן כישוף פולחני התכוונתי לכישוף שנעשה על ידי קבוצת מטילי לחשים כפי שמוסבר בכתבה שצירפתי.

מירטל

New member
גם אדם יחיד הוא קבוצה.

< אל תתחיל> קסם פולחני הוא קסם שמבוצע ע"י פולחן כלשהו, וזה על פי המונח, כמה אנשים נכללים בפולחן הזה? כמה מהם מטילי קסמים? מה ההשפעה של כל אחד ממטילי הקסמים או של אותם אנשים שאינם מטילי קסמים? כל זה כבר תלוי במערכת הכישוף שאתה עובד איתה.

panters

New member
אבל זה עדיין לא קשור לנושא

א. אדם יחיד הוא לא קבוצה (אנחנו לא מדברים על קבוצות במתמטיקה פה...) ב. ההתייחסות היתה בלי קשר להגדרה ההתייחסות הייתה לקסם שמטילים ביחד כמה אנשים ותקראי לזה איך שבא לך זה בכל אופן מה שהתכוונתי להתייחס אליו בתחילת הנושא וזה בגלל שהנושא הזה (לפחות בזמן שנכתבה הכתבה בוויז) כמעט לא קיבל התייחסות במשחקי התפקידים.

מירטל

New member
התפיסה שלי היא שבעיקרון

קסם הוא קסם פולחני, ולכן נעשה מתוך עיקרון על ידי קבוצה של אנשים. המצב היוצא דופן הוא בדרך כלל כאשר מדובר באדם יחיד שמנסה לבצע קסם.

panters

New member
הא אוקיי עכשיו אני חושב שהבנתי

למרות שאני נאלץ טיפה להתנגד המצב הוא בדכ שאדם אחד מטיל לחש לבדו (אחד המאפיינים של קוסמים זה נטייתם להתבודד לפעמים) ולכן לא ניתן להתייחס למצב שהוא נורמה כאל יוצא דופן... נכון?

IceL

New member
זאת הנורמה שלך...

הנורמה שלה, כפי שהיא כבר אמרה, היא שקסם מוטל ע"י מספר אנשים. הכל תלוי בעולם המערכה.

panters

New member
*-*

היא לא אמרה שהיא מתייחסת לעולם מערכה זה או אחר ולכן אני רשאי להניח שמדובר בעולם קלאסי או עולם "נורמאלי" (וכאן אני מתכוון שמתנהג לפי הנורמה) בעולמות אלו כישוף הוא דבר שברוב הפעמים מוטל על ידי אדם אחד!

Wild elf

New member
off topic for panters

i wrote u a response in ur shirshur about group u build, but it doesnt seems to jump. so i write u here that i`m interested 2 join, but i have 2 talk 2 u before. plz contact me at 286183935 in icq

למעלה