קסם יפני.

0Pandemonium0

New member
קסם יפני.

מישהו יודע משהו על קסם יפני, או קסם בתרבות היפנית? תודה.

tals56

New member
אז כנראה שאף אחד לא יודע על זה

תחפש בגוגל Japanese Magic

GnomeBubble

New member
לא קסם עם כובע מחודד

כמו של מרלין, גאנדאלף או אפילו דאמבלדור. אבל יש את כל היצורים הקסומים במיתולוגיה (ע"ע המסע המופלא שרק דיברנו עליו) ואפשר גם לבדוק גם את ה-fuusui הלא הוא הפנג-שווי, שהיה פופלארי (לפחות בתקופות מסויימות) ביפן.

0Pandemonium0

New member
כן, אבל קראתי על אדם בשם Jiraiya,

שנאמר ששלט בקסמי הקרפדות, והיה מסוגל להפוך את עצמו לקרפדה. מסופר שאישתו, Tsunade, הייתה מומחית בקסמי חלזונות ותלמיד לשעבר שלו, שקרא לעצמו Orochimaru, היה מומחה בקסמי נחשים וניסה להרוג אותו. על דברים כאלה אני שואל, לאו דווקא על כל מיני יצורים מיתולוגיים כאלה ואחרים. אני רוצה לדעת, מה זה בדיוק "קסמי קרפדות", "קסמי חלזונות" ו"קסמי נחשים", או כל סוג אחר של קסם. אני אודה למי שיספק קצת מידע, כי חרשתי את וויקיפדיה וגוגל ולא מצאתי דבר.

GnomeBubble

New member
אני בטוח שדווקא תמצא הרבה מאוד

בגוגל. כמובן שזה הכל יהיה אתרי מעריצים של נארוטו, אבל זה גם משהו (טוב או רע - לשיקולך האישי).
ובאמת, לא, לא שמעתי על זה. אני לא אופתע אם היה סיפור כזה באמת, כי הרבה מאוד כותבי מנגה מבססים דמויות על סיפורי עם ואפילו על קלאסיקות (אחת מסדרות הילדים הכי ידועות לשמצה מבוססת בעצם על הקלאסיקה הסינית המהוללת "המסע למערב"). מצד שני, אני גם לא אתפלא אם איזה מעריץ משועמם המציא את הסיפור הזה כדי להעביר את הזמן.

kuroi kiato

New member
קצת מידע על כישוף מזרחי

ניתן למצוא בויקיפדיה אם תחפש את המנגה/אנימה negima. מדובר במנגה שמרכזת את כל סוגי הקסם הקיימים כמעט ולכן יש בפירוט על הסידרה קצת מידע על זה. (ובמנגה עצמה יש המון מידע). ודרך אגב אני לא חושב שיש דבר כזה "קסם יפני" בהתחשב בכך שכל הקסמים של יפן קשורים לבודהיזם ולשמאניזם. בשינטו ישנם המון טקסים וארועים אבל לא כשפים (יותר כמו גירוש ומניעת כשפים).

GnomeBubble

New member
כן, נראה לי שהבודהיסטים היו נעלבים

אם היית מגדיר את זה ככשפים. אבל יש מנטרות, יש תנוחות גוף ומחוות ידיים, סכיני פולחן, דורג'ות, דגלי תפילה וסטופות, ובטח עוד כל מיני דברים שאני לא זוכר. אפשר להתייחס אל זה כאל כישוף אם רוצים, אבל זה בערך כמו להכריז על השרביט של האפיפיור כמטה כשפים. נראה לי שהבודהיסטים יעלבו.

0Pandemonium0

New member
לא, הסיפור על ג'יראייה הופיע

בוויקיפדיה. ולא, לא תחת הערך "נארוטו"

למעלה