"קסם הולך לאיבוד"

"קסם הולך לאיבוד"

זאת הכותרת בדף הראשי שניתנה לכתבה במקומון "הזמן, חדשות השבוע בגליל" על העיר צפת. "העיר צפת, בירת התיירות של שנות השבעים הולכת ודועכת", ממשיכה הכותרת המשנית בדף הראשי לקונן. וכל זה למה? "הרובע העתיק וקרית האמנים, שפעם משכו אלפי מבקרים הפכו למעוז החרדים". "העיר העתיקה נצבעה בשחור. קרית האמנים כבר לא יוצרת". אוף!!! שוב פעם החרדים אשמים
"הפכו את צפת לישיבה אחת גדולה. פחד להסתובב בשבת." מעניין אותי לדעת על איזה פחד בדיוק של החילונים הכתב מדבר. על הפחד של נהגים להכנס עם רכבם לעיר העתיקה בשבת? הרי מכוניות נכנסות בשבת חופשי ובאין מפריע לרחוב האר"י - רחוב שמאוכלס כמעט כולו אך ורק בחרדים ואף אחד לא אומר להם כלום, לא מעיר ולא זורקים אבנים חלילה. על הפחד של תיירים לבוא לעיר העתיקה בשבת? הרי אוטובוסים עם תיירים באים באין מפריע בשבת, בכל שעה שיחפצו. לבושים לפעמים בפריצות (נו טוב, כך הם רגילים להתלבש) ומטיילים כאוות נפשם ואף אחד לא אומר להם כלום. מה לא עושים כדי להגדיל את תפוצת העיתון, אה?

צפתית את צודקת...

הייתי המון פעמים בצפת בשבת, וכל פעם הזדעזתי מחדש איך נותנים לתיירים חילונים לטייל שם חופשי כאילו זה איזור חילוני, במבט שני אמרתי לעצמי אם בכותל המערבי נותנים לחילונים לצלם בשבת ונותנים להם לכתוב פתק בשבת ולשים בכותל, אז מה יש להלין על העיר צפת?

חנוך617

New member
נצל"ש צפת

האם החרדים בצפת סומכים על כשרותו של הרב ביסטריצקי הבן?

מה שאומר:

שמסתמכים על הכשרות של הרב לנדא. אבל, האם הבשר זה הכל? מה עם שאר הדברים? הרי אתה לא אוכל בשר נטו

על הבשר מסתמכים על...

הרב לנדא, ועל שאר הדברים אפשר להסתמך גם על הרבנות המקומית שנחשבת לטובה יחסית.

חנוך617

New member
זה בדיוק

מה ששאלתי, כי שמעתי שהכשרות שלו אינה מעולה כשל אביו.

אבל העובדה היא שהרבה לא כ"כ

מסתמכים עליה, למרות שהיא נחשבת לטובה יחסית.

אני מניחה שהחב"דניקים כן

אספר לך כמה מקרים ותבין לבד. יש מסעדה בעיר העתיקה שכל הגדוילים שבאים לכאן בדרך כלל אוכלים שם. מסעדה ותיקה מאוד בבעלות חרדית (הונגרים). החנות ההיא בכשרות העדה החרדית. אין שם תעודת כשרות מקומית. אולי יש אבל היא לא מוצגת. הכשרות המקומית ממש לא מעניינת אותם - גם אם זה מהדרין. לאחרונה יש ויכוחים עם מערכת הכשרות המקומית ובין בעלי העסקים. בעלי העסקים אמרו לאחראי על הכשרות המקומית שהם ממש לא צריכים את הכשרות שלו מכיוון שכל החרדים שבאים לצפת ממילא מחפשים אך ורק את הכשרות של העדה החרדית או הרב לנדא.

חנוך617

New member
ודאי כוונתך

לטייטלבוים. האם יש כאלו שסמכו על האב ולא סומכים על הבן? מדוע?

אותו דבר כמו שהרבה...

ליטאים אכלו את הכשרו של הרב לנדא זצ"ל לעומת פחות ליטאים שאוכלים את הכשרו של הרב לנדא יבלחט"א.

נכון, מסעדת טייטלבוים

אומרים שביסטריצקי האב היה מומחה להלכות כשרות והקפיד על כל ההידורים והבן שלו למד את המקצוע הזה ממנו. אבל... הראיה היא שכשהסמינר שאני עובדת בו רצו להזמין לבנות פיצות מפיצריה שיש לה הכשרות מהדרין מביסטריצקי - הם לקחו משגיח משלהם ולא סמכו על ההשגחה של ביסטריצקי למרות שזה מהדרין. למה? אולי זה כמו שרפוש אומר - עניין של חב"דניקים וליטאים...לא יודעת...

חנוך617

New member
אז אולי את,

כצפתית תבחשי בקדירה למענינו? את יכולה להעזר באנשי מאור חיים...

הוא אשר אמרתי...

מה לך כי תליני על צפת, אם בירושלים החרדית בכותל המערבי שבו נמצאים אלפי חרדים כל שבת מחללים את השבת בפהרסיה.

חנוך617

New member
לא צריך סיבה

מיוחדת. מספיק שהם רואים אותנו בהמונינו וזה מוציא אותם משלוותם.

מני 23

New member
הם אומרים "פן ירבה"

והקב"ה אומר "כן ירבה". אריאלה זה סימן שצריך לסגור את הכביש בשבתות, אם אין בעיות אז אין סיבה להתחיל לריב אבל אם בכל אופן הם לא מרוצים אז בבקשה תוך חודש צפת סגורה בשבתות ובחגי ישראל. כיאה לעיר שקבורים בה כאלה צדיקים.

זה אפשרי מכיוון שזה לא רחוב ראשי

ו- 99% מהתושבים הם חרדים. העניין הוא שאין בכלל מריבות בצפת בין שומרי המצוות והחילונים. כולם כאן בצפת מסתדרים מצוין. אבל מידי פעם כדי להגדיל את תפוצת העיתון קם עיתונאי אחד ומחליט להתחיל מלחמות שלא קיימות בכלל.

1שאלתיאל

New member
זה פשוט נמכר טוב

וכמו שאת אמרת כדי להגדיל את תפוצת העיתון ולהפוך אותו למשהוא פרובקציוני

בני ברק

New member
צפת עיר קדושה

צפת אחת מארבע ערים הקדושות לעם היהודי, צריכה לחזור ל"קסם" שלה. הקסם היהודי העתיק. לצערי, שאני בא לכותל המערבי אני כבר לא מרגיש את האימה והמורא כבעבר. אני יודע שזה מראה על הירידה שלי במיוחד, ובכל זאת האווירה בכותל בנוסף לכל עבודות השיפוצים וכו' גורמת למשב רוח של אתר ארכיאולוגי גרידא-חבל! העיר צפת עדיין עוד שומרת על צביונה,ואני מקווה שלא ניצטרך לראות את התיכנונים שכתוב בשלטים בקבר רבי שמעון בר יוחאי וכו' צריך לעזוב את המקומות האלה,ולהשאיר אותם כמות שהם!

למעלה