קסיסת ציפורניים

קסיסת ציפורניים

אולי מישהו נתקל בתופעה הזאת אצל הילדים??? הבן שלנו לאחרונה כל הזמן אוכל את הציפורניים שלו עד שהוא פוגע בעור וכואב לו ניסינו עם ה"מרה" וגם זה לא עוזר איך אנחנו יכולים לעזור לו לצאת מזה?

פלגיה

New member
אני חושבת שיש הרבה ילדים כוססים

מכל מיני סיבות. אני למשל כוססת ציפורניים מאז ילדותי, וגילי באחרונה שזה קשור לקושי התחושתי שאני סובלת ממנו. אני כוססת כל מה שנמצא בסביבתי, ואם אין כלום - זה יהיה ציפורניים. אז למדתי להפנות את הצורך כלפי פלסטיקים וגומי ייעודיים (אחרת אני אנשוך את העט והפה שלי יתמלא בדיו) יש שכוססים בגלל מתח ולחץ. בגלל זה רצוי לא להכחיד את התופעה לפני שעולים על הגורם לה, כי אם הילד לחוץ, וכבר לא כוסס ציפורניים, הוא עלול לנווט את העצבים שלו למשהו אחר (כמו הרטבת לילה, למשל). זה שונה אם הרצון להפסיק לכסוס בא מן הילד עצמו, והוא מחפש יחד איתכם דרכים להפסיק. נראה לי שכדאי בשלב הראשון לנסות לעבור לתחליף - אולי אפילו מסטיקים בלי סוכר, שיספקו את הגירוי הרצוי בפה.

השאלה היא

איך אפשר לדעת ממה זה נובע ? הילד אומר שהוא לא יודע למה הוא עושה את זה כי הוא מרגיש שזה מזיק לו הוא רוצה להפסיק אבל לא מצליח הוא טוען שהוא לא מרגיש כשהוא עושה את זה .....

פלגיה

New member
אם הרצון להיגמל בא ממנו

זה פחות בעייתי. מה יכול לגרום? חששות, חרדות, פחדים, מעברים. כל מיני דברים שיכולים להציק מאוד בגיל צעיר.

D e c e m b e r

New member
יש פתרון

בני בן ה -9 אוטוטו קסס ציפורניים כמו שתיארת במשך אולי חצי שנה עד שנתקלתי בסופרפארם בבקבוקון של חברת תפוח, בצורת דובי ..(לא זוכרת את השם).ובפנים לק שהוא תכשיר למניעה. אחרי שבוע, הצפורניים שלו התחילו לצמוח כמו שצריך , ללא פצול ואחרי שבועיים הן חלקות ואפילו הייתי צריכה כבר לקצוץ אותן והוא שוב אינו נוגע בהן.

גם אני כססתי ציפורניים וזה עבר

כמו שזה התחיל ככה ניגמר. הייתי בערך בכיתה ה או ו'.בכיתה ט' הפסקתי .

לא סבלתי, לא ביקשתי עזרה , הסיבה לכך? כנראה

מצוקה כי בדיוק אחותי הקטנה נולדה והיו עוד שינוים וטלטלות בחיים שלי. אני לא מאבחנת פה אף אחד ולא מביעה את דעתי במקרה שלך, ניסיתי לחשוב על השאלה שלך - וזו התשובה שיש לי - לגבי עצמי.

goldy

New member
יכולהיות שמדובר במתח

שהוא מרגיש עים הגב לקיר, משהו ממש מציק לו וכו'. "מה מפריע לך?", "מימה אתה חושש?" זו אחלה דרך להתחילברר.

למעלה