קסיוס

adam ganzel

New member
קסיוס

בתור אחד שהיה בלפחות 9-10 הופעות תחת הרכבים ואירועים שונים (החל מהופעות של "עיוור בלב ים" עם ירונה כספי בשנות ה-90, ועד כיתת אמן במחלקה לספרות באוניברסיטה) אני בוש ונכלם שעד עכשיו לא התעמקתי ב"קסיוס". זה היכה בי לפני יומיים ואני לא מפסיק לשמוע ב-repeat את השיר. קסיוס מחמדי. חיפשתי ברשת פרשנות לשיר, ולא מצאתי כלום בינתיים. למרות שיונה וולך ידועה (במיוחד בשירים שעובדו ע"י ערן) בשיריה המתעסקים בבעיות זהות מינית, ההימור שלי היה שזהו שיר על כיבוש עם. הרמזים: "העורבים קוראים לך לעזוב את הארץ ולהיבנות, אתה צובע את פניך בצבע השריפות ופותח ביללות אינדיאניות..." נשמע לי כמו תהליך התהוותה של האינתיפאדה הראשונה או משהו כזה "קסיוס מחמדי, הרי תשמע עורבים עד סוף ימיך" יכול להיות שקסיוס=קסיוס קליי=מוחמד עלי (השימוש בהטייה מחמד אולי מחזק זאת) אותם עורבים יהיו סביבך לנצח - האם זוהי אלגוריה על כך ששני העמים קשורים לנצח "אבל מה שקרה אתמול נר" האסונות של אתמול=סמלי המאבק של המחר כמובן שקסיוס הוא גם איזשהו סוג של מצביא שזמם להעיף את יוליוס קיסר מהכיסא, ויכול להיות שהפרשנות שלי עקומה לגמרי ביחס למקור. אבל (מה שהיה אתמול נר) זה היופי בשירה - היכולת לקחת אותה למקומות אישיים ולתת לה לעורר בך רגשות עצמאיים למישהו יש זווית נוספת ? אולי איזושהי פרשנות "רשמית" ? אני יודע מעט מאוד על חייה של יונה וולך, על-כן סביר להניח שמי שחקר בעניין יידע לתת עובדות יותר קונקרטיות תודה לכולם, רוצו להקשיב לשיר הזה עכשיו!

1Reebok

New member
פרשנות רשמית לעולם לא תהיה,

מכיוון שהספרות חופשית מכבלים. פרשנות מצד וולך? לי עוד לא יצא לשמוע. זהו גם שיר מורכב מאוד, קשה לי לדבר עליו ברגל אחת (וכשאני סחוט מעייפות, כמו עכשיו). עוד נקודה, שסתם מעניין לציין, היא שקסיוס מוזכר בקומדיה האלוהית, בשיר שלושים-וארבע: וירגיל ודנטה מגיעים למדור התשיעי של הגיהינום, ושם הם רואים את השטן - מפלצת תלת ראשית מכונפת אשר נטועה בגביש קרח, ובכל פה היא לועסת בבוגד אחר: בפה אחד את קסיוס, בפה אחר את ברוטוס ובפה האמצעי את יהודה איש קריות: בתוך כל פה כותש בין השיניים ככתוש את הפשתה עצמות פושע וכן עינה את השלושה גם יחד. לאמצעי נשיכותיו כאפס בפני השיסועים כי כן כל פעם מכסי העור מעל גבו הפשטו. 'הצל למעלה, ועצם מדוהו, הוא יודא אישריות' רבי ענני 'רשאו בפה, רגליו משליך החוצה ומן השנים ורושם למטה זה התלוי בשחור הלוע - ברוטוס: איך יתפתל ולא יניע פיהו! והשני, עב עצמות, הוא קסיוס

למעלה