קסטה

lonin

New member
קסטה

האם יש משמעות לגודל הקסטה אחרי שמחליפים קראנק לקומפקט?(שימנו).

ItsikH

Member
נו, בררורר? נניח שאתה מקטין את הפלטות בלי להחליף קסטה, יחסי ההעברה יורדים בהתאמה. לדעתי - זה לא מיצוי של היתרון של הקומפקט. מה נותן קומפקט? הוא מגדיל את הפער שבין ההילוך הנמוך ביותר לגבוה ביותר: 50/34 > 53/39 אבל מצד שני מקטין את הפלטות ולכן קיבלת ירידה ביחסי ההעברה. אם תחליף את הקסטה בקטנה יותר, תפצה על הירידה מבלי לוותר על הגדלת טווח ההילוכים. למשל: דאבל עם קסטה 27-12 - יחס העברה מזערי 39/27=1.44 מירבי 53/12=4.42 קומפאקט עם קסטה 25-11 - מזערי 34/25=1.36 מירבי 50/11=4.55 קסם../images/Emo70.gif כמובן, אם הקסטה 27-11 או אפילו 28-11 תקבל אפילו טווח הילוכים גדול יותר אבל ה"חורים" בין ההילוכים יגדלו בהתאמה.

odedbc

New member
ל"חורים" בין ההילוכים יש מעט משמעות בשימוש

יומי. אמנם מרגישים בהם ולעיתים קרובות אני מוצא עצמי מעלה הילוך ומיד מוריד חזרה, אך למעט בתחרויות, החיסרון הזה בטל לחלוטין לעומת יחס הילוכים נוח כמו 28\34 (34 בקרנק, 28 בקסטה), שמאפשר לטפס כל עליה בארץ בלי להעמיס יתר על המידה על הברכיים.

ItsikH

Member
עזוב אותך מעומס על הברכיים (אנחנו כולנו עשויים טיטאניום, לא?) הביצועים פשוט טובים יותר בהילוך המתאים לעליה - או יותר נכון, לצרוף רוכב-עליה.

Aviv Lahat

New member
קומפקט עם 23-11 מאחורה

נותן לך אחלה טווחי עבודה, סל"ד בעליות. אין כמעט "חורים" בקסטה כי ההבדלים הם של שן אחת עד שתי שיניים לכל היותר. בכל מקרה אני רוכב עם קראנק 39/53 וקסטה מאחורה 26/13. את ה26 אני משאיר לעליות כדוגמא צובה או נס הרים.

chooky

New member
../images/Emo66.gifעם 11-23 איבדת את היתרון של הקומפקט

אוליי יש לך פחות חורים, אבל אין לך איך לטפס. רוכבים שמשתמשים בקומפקט, רוצים הילוך קל לטיפוס. עם גלג"ש 23 קצת קשה לטפס.

Aviv Lahat

New member
זה נותן אותה עבודה כמו של 39/27

ביחס כזה אפשר לטפס כל עלייה!

odedbc

New member
בגילך המופלג הייתי ממליץ על קסטה 27 או 28.

ואם אינך טפסן מובהק, ממליץ לשקול בחיוב קסטת הרים 12-34. אצלי זה עובד מצוין.

שי el

New member
כמעט

34/23 זה בערך 1.478 39/27 זה בערך 1.444 כך שיש קצת הבדל לטובת 39/27.

chooky

New member
../images/Emo66.gifלמה לא 28-34

יש לי קומפקט עם 34-50 מקדימה וקסטה 11-28 נכון יש חורים אבל יש גם הילוכים טובים לעליות וגם הילוך 11 למהירות

ItsikH

Member
אז לשם מה קומפקט? כפי ששי הראה זה כמעט זהה לדאבל עם 12-27, הבדל זניח לדעתי - היתרון של הקומפקט הוא בטווח ההילוכים המוגדל.

levinerez

New member
אני רוכב עם קסטה 11-23 10V ובחרמון

השתמשתי רק ב 21 חוץ ממגדל שמש
בישיבה רוב הדרך אהה כן אני עם 53-39 ומעטים המקרים שאני משתמש ב 23 לדוגמה במעלה עקרבים בתחרות

baruch kass

New member
ארז אתה גיבור,ארז

אתה רוכב עילית אתה אל רכיבה אתה מתאמן 15-13-17 שעות בשבוע עולה ויורד את יער הנשיא עשר פעמים באימון את נס הרים שלוש עם המונטלו אתה מגיע למהיריות של 67 קמ"ש אתה לא דוגמה,אתה 8 קומות מעל השירשור הזה

skcazy

New member
לא ביזבוז ?

ארז .. פרק אותם ! אתה סתם סוחב איזה 250 גראם שלא מביאים לך כל תועלת ..

למעלה