לכן אל תסתמך על התשובה שלי כגושפנקא, אבל כמו שאני יודע, קסדת אופניים תקינה לרכיבה על אופנוע. יש לה סוגר, היא עוטפת את קודקוד הראש, היא עשויה מחומר קשיח (לפחות הציפוי החיצוני שלה הוא ציפוי פלסטיק).
לי אישית יש קסדה מעולה של שואי... אני רוצה משהו פשוט בשביל מי שאני מרכיב... וגם הרכבה, זה בעצם סיבוב של דקה שתיים... אני מתכנן לקנות איזה קסדה בשוק הפשפשים, אבל עד אז מעניין אותי עם קסדה של אופניים חוקית...
וברצינות: גם סיבוב של דקה - שתיים יכול להיות קטלני. למה לך לחיות עם האחריות הזו? מה תגיד למשפחתו/ה של המורכב/ת? שרצית לחסוך? אני לא הייתי מוכן להרכיב מישהו לא ממוגן. קסדת אופניים זה לא מיגון. נקודה.
אם הקסדות חצי המעפנות לחלוטין האלה שמורי הרכיבה והשליחים משתמשים בהם הן חוקיות אני לא רואה סיבה למה לא קסדה של רוכבי אופניים! חוץ מזה - עם הבקיאות של שוטר ממוצע בקסדות אתה יכול לחלוף מול העיניים שלו עם קסדה של פועל בניין והוא אפילו לא ישים לב שמשהו שם מוזר...
לפי החוק הקסדה צריכה לענות על דרישות תקן. כל קסדה לרכב דו גלגלי שנכנסת לארץ ע"י היבואן עוברת בדיקה לדרישות התקן. בדר"כ הקסדות שמיובאות לארץ עברו תקן כלשהוא בארץ הייצור וכל שנותר בארץ לבדוק אם התקן שקיבלה בחו"ל מקובל בארץ. אך אם תרכב עם קסדה ללא תקן שנראית כקסדה "אמיתית" אף שוטר לא יגיד לך כלום. בעבר בעת שירות במילואים הרכבתי חבר עם קפלס"ט צבאי לטרמפיאדה בה היו שוטרי תנועה שהכל היה נראה להם תקין.
המורכב אמור לקבל ציוד בטיחות באותה רמה של הרוכב. א. כי החיים שלו לא זולים יותר ב. כי הפציעה שלו במקרה של תאונה לא תהיה קלה יותר מפציעת הרוכב תחשוב על זה, אתה היית רוכב עם קסדת אופניים?