קסדות שואי, תקן?????

צריך לדעת איפה לקנות

כחובש קסדת שואי טריה (כל כמה שנים צריך להחליף, אמרו לי) הגעתי לשתי תובנות מהירות (הקסדה גרמה לי לריכוז אי קיו). 1. צריך לדעת איפה לקנות - את שלי מדגם RXR קניתי בירושלים (ברחוב האומן 16 או 14) בשלוש מאות ש"ח פחות מאשר במתחם צ´לנוב וגם קיבלתי שק אביזרים במתנה. 2. כעת אני מבין יותר טוב מה עובר על הבחורות הלובשות חזיות פוש אפ. הלחיים שלי מגיעות למצח בגלל הכריות של הקסדה

ש.פ.ד

New member
בטיחות של קסדות:

ראשית - וכדי לסלק כל חשש: כל הקסדות השלמות שנמכרות כיום בארץ (וכנראה בעולם) יחזיקו מעמד בכל חבטה שלא תשבור את צוורו של הרוכב בכל מקרה. הייתה תקופה (עד סוף שנות השמונים לערך) בה קסדות הפלסטיק הזולות היו עלולות להתבקע בקו התפר כתוצאה ממכות חזקות, אבל תקופה זו חלפה לה. שאלה נוספת הנה, כמה חומר ספיגת אנרגיה (זהו החומר דמוי "קלקר" שמצוי בתוך הקסדה קיים, ובאלו אזורים הוא מפוזר. מטרתו של החומר הזה להמעך כתוצאה מהחבטה ולספוג את האנרגיה שמועברת אל קליפת הקסדה, כך שרק חלק קטן של אנרגיה זו יגיע לבסוף אל ראש הרוכב (זו הסיבה שצריך להחליף קסדה לאחר תאונה - גם אם לא נראים סימנים על מעטה הקסדה, השכבה סופגת האנרגיה נמעכה ולא תספק הגנה בפגיעה הבאה. כיום בכל הקסדות הבכירות יש שכבה מספקת ומפוזרת כראוי. למעשה - כל קסדה שתרכש מעל סכום של כ- 1500 ש"ח תגן בצורה טובה על ראש הרוכב! כל שנותר הוא: משקל, אוירונאטיות (וכתוצאה מכך רעש רוח), גימור, עיצוב, איוורור ונוחות. בקיצור - מדוד כמה קסדות ובחר את זו שנראת לך איכותית ביותר, ובעיקר - הכי נוחה לך על הראש. נ.ב. - סע בזהירות כי חבל על קסדה טובה...

haskim

New member
ממש תודה על העזרה!!! ../images/Emo13.gif

אגב, באמת עדיף להרחיק עד ירושליים כדי למצוא שם אביזרים זולים יותר? אין משהו באיזור המרכז, חוץ מאופנועית ואביזריון? אראי ושואי כמובן.

ש.פ.ד

New member
בטיחות של קסדות:

ראשית - וכדי לסלק כל חשש: כל הקסדות השלמות שנמכרות כיום בארץ (וכנראה בעולם) יחזיקו מעמד בכל חבטה שלא תשבור את צוורו של הרוכב בכל מקרה. הייתה תקופה (עד סוף שנות השמונים לערך) בה קסדות הפלסטיק הזולות היו עלולות להתבקע בקו התפר כתוצאה ממכות חזקות, אבל תקופה זו חלפה לה. שאלה נוספת הנה, כמה חומר ספיגת אנרגיה (זהו החומר דמוי "קלקר" שמצוי בתוך הקסדה קיים, ובאלו אזורים הוא מפוזר. מטרתו של החומר הזה להמעך כתוצאה מהחבטה ולספוג את האנרגיה שמועברת אל קליפת הקסדה, כך שרק חלק קטן של אנרגיה זו יגיע לבסוף אל ראש הרוכב (זו הסיבה שצריך להחליף קסדה לאחר תאונה - גם אם לא נראים סימנים על מעטה הקסדה, השכבה סופגת האנרגיה נמעכה ולא תספק הגנה בפגיעה הבאה. כיום בכל הקסדות הבכירות יש שכבה מספקת ומפוזרת כראוי. למעשה - כל קסדה שתרכש מעל סכום של כ- 1500 ש"ח תגן בצורה טובה על ראש הרוכב! כל שנותר הוא: משקל, אוירונאטיות (וכתוצאה מכך רעש רוח), גימור, עיצוב, איוורור ונוחות. בקיצור - מדוד כמה קסדות ובחר את זו שנראת לך איכותית ביותר, ובעיקר - הכי נוחה לך על הראש. נ.ב. - סע בזהירות כי חבל על קסדה טובה...

doron s

New member
בטיחות של קסדות:

למיטב ידעתי רק קסדות שנרכסות ע"י סגר D כפול (לולאות) עומדות בתקן SNELL . בקסדת ה SHOEI שיש לי יש תפס לחיצה , אני לא יודע לגבי דגמים אחרים של SHOEI אבל זה יכול להיות המקור להערה. כדאי לחפש מבצעים INTERNET , את ה ARAI RX-7RR4 רפליקת דוהן (מאוד SQUID) מצאתי ב -500USD הובלה עלתה 90USD ומע"מ במכס 400 ש"ח (אין מכס אבל יש מע"מ על המחיר + ההובלה) בסך הכול 1200 ש"ח פחות ממחיר המחירון.

Exxa

New member
כניראה שאתה לא צודק

להלן ציטוט מהאתר של שואי: Snell M2000 and DOT-218 approved אז כניראה שגם שואי עומדת באותו תקן סנל

למעלה