קסדות שואי, תקן?????

haskim

New member
קסדות שואי, תקן?????

לפי מה שהבנתי מאחת המוכרות בחנות לאביזרים, קסדות שואי המיובאות לארץ, אינן עומדות בתקן סנל. האם זה נכון? האם זה אמור להשפיע על הבחירה שלי....? אגב, יש לי התלבטות בין 4 קסדות: שואי RXR. AVG דמון. CL12 HJC. אראי NR3/2. יש המלצה?
 

*Trinity*

New member
ולמוכרת קוראים במקרה רוני?

קסדות שואי הן קסדות ברמה גבוהה ביותר! and this hebrew trik is awsom!!!!
 

ספייק ®

New member
על תקן "סנל" ושאר ירקות

תקן "סנל" הוא כעקרון תקן מרוצים. בתקן זה בודקים את הקסדות במבחני התנגשות שונים ומשונים. כמו בכל תקן - יש טווח מינימום כדי להיכנס לתקן כאשר מעבר לכך - "כל המוסיף - מוסיפין לו מן השמים"
כל יצרניות הקסדות המפורסמות כיום עומדות בתקן "סנל" - זה כולל את "אראי", "שואי", "AGV" וכן הלאה. מה שלא מספרים לנו היצרנים, זה באיזה רמה הם עברו את מבחני התקן ל"סנל". במגזין אופנועים מחו"ל שקראתי לפני כשנה, מצאתי שקסדות "אראי" עברו את מבחני התקן בציון הגבוה ביותר, אחריהם באו "שואי". אז כמובן שקניתי "אראי" ... לא ש"שואי" פחות טובים בהרבה, מה גם שהמבחנים שהקסדות הללו עוברות היום מסמרות כל שער של אדם בר דעת, אבל בשביל השקט הנפשי, הראש שלי החליט לרכוש עבור עצמו את הטוב שבטוב. יכול להייות שהיום המצב קצת השתנה מבחינת העמידות בתקן, לא יודע. כל מה שאני כותב כאן היה נכון עד לפני שנה. ספייק, "ראש בריא במיטה ..."
 

קוליVFR

New member
נו, באמת

זה כמו ללכת לסוכנות סוזוקי ולשאול אותם "איך קווסאקי?" שואי הן קסדות מעולות, השקטות מכולן ובטוחות מאד. המחיר.. זה כבר סיפור אחר.
 

מיצו

New member
הרוני הזאת מוכרת טובה, הא?

וואללה בכל פעם היא מצליחה לשכנע אותי שאני צריך קסדה חדשה... עכשיו ברור לגמרי למה חייבים להשאיר את הויזה בבית לפני שיוצאים למתחם צ´לנוב-סלמה. בעצם החוק הנ"ל נכון לגבי כל יציאה למתחם כלשהו, בין אם מדובר בשינקין ובין אם זה איזה קניון (לא כולל הגראנד קניון, האמיתי, כמובן. שם אין מה לקנות. רק חמורי בר.)
 

ilan_k

New member
ומה רע בחמורי בר????????

או שמא מיצו גיזעני משהו ומעדיף חמורים רגילים או לחילופין מספר סוסים אציליים ששוכנים במעמקי האוטובוס שלו......... אני בכלל הייתי ממליץ לצאת עם ישראכארט כי איתו מקבלים הנחות בקניית סוסי יאור טיבטיים עם גג נפתח.......... ובברכת IN GOOD WE TRUST (המשפט שרשום על הניירות הירקרקים האלו שכולם חפצים בהם $$$$$$$)
 

מיצו

New member
מיצו גזעני? כלל וכלל לא!

להיפך. אם יש מישהו שיהיה מוכן לחתן את הבת שלו עם בחור שהוא, איך נאמר זאת בעדינות, בן גזע שחום עור הלובש עצם יען בשערו ועונד צלחות נוי לקישוט שפתיו - זה אני!
 

ilan_k

New member
שמח אני לשמוע כי מיצו.........

הוא אחת הנפשות המוכנה לקבל כל סוג חיה באשר היא באוירת פתיחות נפלאה זו. ובאוירת עצמות היען אסיים בברכת : "בולה בולה איפה את ?????????"
 

hagi6

New member
שואי RXR מול ARAI

לאחר שניסיתי את שני החברות ואפילו דגם אחד שציינת RXR אז ככה שואי קסדה שקטה להפליא פשוט כמעט לא שומעים את הרוח איתה לעומת ARAI שבמקרה שלי הדגם FV יש קצת רעש רקע אבל יש פתחי איוורור לרוב שזה יתרון גדול בקייץ ומסקר שבדקתי אין הרבה הבדל מבחינת בטיחות שהARAI מובילה בהצלחה חגי
 

Miss Mor

New member
האראי FV

הייתה לי קסדה כזאת אלה קסדות טובות, אבל... אצלי למשל היה רעש נוראי והיא לחצה באוזניים. ויש עוד חיסרון שזה המשקל שלה אלה קסדות מאוד כבדות לעומת השואיי שהן קלות בהרבה
 

Trojan_Neo

New member
רוני מ"אופנועית" ../images/Emo24.gif

אחלה שבעולם...... אני לקוח שלהם (אופנועית) אני מקבל את השירות הטוב-ביותר וכמו כן גם את המחיר. בכל אופן לגבי המחיר נכון או לא אין מה לעשות בענף באופנועים כל ציוד מיגון שלא תקנה יעלה יקר....ככה זה במדינתנו מוכת "המיסים". מבחינת "אראי"/"שואי" יש לי שתי קסדות כביש ושטח ושתיהן של "אראי" ניסית את "שואי" לפני שנה וחצי וממש התאכזבתי ויש לציין שאם בכסדות עסקינן אני משתדל לקחת את הכי טובה ביותר. בכדי לבצע את ההשוואה באופן פרופרציונלי בין "שואי" ל"אראי" ותשאלו את סקניה.
 

dyanai

New member
קישקוש ../images/Emo46.gif

נו באמת יש שני מותגים מובילים בקסדות שוי (אביזריון) וארי (אופנועית) כמובן שיש אחרות טוכות. תמדוד את שנהם ותחליט מה אתה מעדיף. מניסיון אישי באופנועית יותר נחמדים ושרות מקצועי יותר אבל זה באמת לא משנה. דודי
 

Phangan

New member
שואי אראי

במה הייתה מעדיף לנהוג במרצדס או BMW שואי ואראי הם הקסדות המובילות (גם במחיר) וההבדלים הם בטעם של האופנוען וכמו שאמרו לפני על תשאל על BMW בסוכנות מרצדס... בכל אופן אני בחרתי בקסדה שבתמונה Phangan
 

Phangan

New member
ועוד טיפ קטן

אם יש לך אפשרות לקנות קסדה בחו"ל תחסוך המון כסף!!! מדוד את הקסדה בארץ אך קנה אותה בחו"ל
Phangan
 

the_roadrunner

New member
יופי של קסדה ../images/Emo45.gif

כמה היא אמורה לעלות אצל השודדים שלנו? וכמה אפשר להשיג אותה בחו"ל?
 

Phangan

New member
אם זכרוני טוב

באופנועית רוצים עליה 3800 ש"ח אבל כדי לבדוק שוב אולי המחיר ירד אפשר להשיג אותה בחו"ל ב 500 - 600 $ Phangan
 

zataomm

New member
די נמאס לי ../images/Emo46.gif

מדינתנו, שממדינתנו, הרבה מילואים, הרבה מיסים, מתפוצצים בכל מקום, הכבישים חרא וכו´ וכו´ ולענייננו, לידיעת כל ציבור הקוראים: אין, אין, ואני חוזר ואומר אין מיסים על כל אביזרי הבטיחות לאופנוע, קטנוע, ריקשה וכו´, המחיר שהיבואן מקבל בארץ על קסדות למשל הוא בדיוק אותו מחיר שמקבל בעל חנות מפלורידה/זנזיבר או קהיר, המס היחיד על אביזרי בטיחות בארץ הוא מע"מ כמעט כמו בכל מדינה. א"כ למה קיימים הבדלי מחירים? (וקיימים הבדלי מחירים) א) דוגמא: מספר הקסדות שנמכרות בארץ בשנה מכל הסוגים המינים והצבעים שווים למה שחנות גדולה אחת בארה"ב מוכרת ולכן אותו בעל חנות יכול להרשות לעצמו לקזז בין הכמות למחיר. ב) הסיבה היותר הגיונית בעיניי: בארץ קיים מונופול: כל חנות אמצה לעצמה מספר דגמים ואותם היא מייבאת ומשווקת בארץ (אופנועית- אראי, ספייק וכו´, אביזריון- ספידי, שואי וכו´) ולכן מרשה לעצמו היבואן להעלות את המחירים השמיימה, כי לאן תלך? תכל´ס מה לעשות? א) תמיד לבקש הנחה, ואני לא מדבר על 10 ש"ח אלא בקביעות מינימום 20%! ב) שמות נועדו לבני אדם לא לקסדות או מעילים, שם= כסף והרבה כסף, אם תסיירו קצת באתרי החברות השונות תגלו שלכל החברות הידועות- אראי, שואי, HJC, AGV, MDS, ביאפה ועוד יש את התקן המהולל עליו כולם מדברים הוא תקן סנל, אז אל תתנו למוכרים לבלבל לכם את המח, מה שחשוב זה שהקסדה נוחה לכם ואפשר גם שתהיה יפה. מישהו מצטרף לקניה גדולה?
 
למעלה