די נמאס לי ../images/Emo46.gif
מדינתנו, שממדינתנו, הרבה מילואים, הרבה מיסים, מתפוצצים בכל מקום, הכבישים חרא וכו´ וכו´ ולענייננו, לידיעת כל ציבור הקוראים: אין, אין, ואני חוזר ואומר אין מיסים על כל אביזרי הבטיחות לאופנוע, קטנוע, ריקשה וכו´, המחיר שהיבואן מקבל בארץ על קסדות למשל הוא בדיוק אותו מחיר שמקבל בעל חנות מפלורידה/זנזיבר או קהיר, המס היחיד על אביזרי בטיחות בארץ הוא מע"מ כמעט כמו בכל מדינה. א"כ למה קיימים הבדלי מחירים? (וקיימים הבדלי מחירים) א) דוגמא: מספר הקסדות שנמכרות בארץ בשנה מכל הסוגים המינים והצבעים שווים למה שחנות גדולה אחת בארה"ב מוכרת ולכן אותו בעל חנות יכול להרשות לעצמו לקזז בין הכמות למחיר. ב) הסיבה היותר הגיונית בעיניי: בארץ קיים מונופול: כל חנות אמצה לעצמה מספר דגמים ואותם היא מייבאת ומשווקת בארץ (אופנועית- אראי, ספייק וכו´, אביזריון- ספידי, שואי וכו´) ולכן מרשה לעצמו היבואן להעלות את המחירים השמיימה, כי לאן תלך? תכל´ס מה לעשות? א) תמיד לבקש הנחה, ואני לא מדבר על 10 ש"ח אלא בקביעות מינימום 20%! ב) שמות נועדו לבני אדם לא לקסדות או מעילים, שם= כסף והרבה כסף, אם תסיירו קצת באתרי החברות השונות תגלו שלכל החברות הידועות- אראי, שואי, HJC, AGV, MDS, ביאפה ועוד יש את התקן המהולל עליו כולם מדברים הוא תקן סנל, אז אל תתנו למוכרים לבלבל לכם את המח, מה שחשוב זה שהקסדה נוחה לכם ואפשר גם שתהיה יפה. מישהו מצטרף לקניה גדולה?